9. toukokuuta 2013

Viimeinen villatakkiNo juu, tämä on valmistunut jo kauan aikaa sitten, mutta... siitä tuli huono. Ei voi käyttää. Kuvissa näyttää varmaan ihan hyvältä, värihän on ihana ja lankakin aika unelma. Ohje on nimeltään Karhunvattu-mohairtakki, mutta kun sopivan väristä ja paksuista mohairia ei löytynyt, otin Malabrigon huivilankaa värissä Sunset. (Sen takia takki varmaan epäonnistuikin.)
Karhunvattuneule on tosi kivaa, ja sitä oli ihan hauska ja huoleton tehdä. Hihoista tuli kuitenkin aivan liian pitkät ja valmis neuletakki takertuu aluspaitaan ja muutenkin istuvuus on ihan nolla. Harmittaa toki, kun noin suuren työn on tehnyt ja lopputulos on floppi. No, tulipahan tehtyä. Ja opin sen, että en enää sorru neuletakkeja tekemään vaan pitäydyn sukissa ja muissa pienissä.
16 kommenttia:

 1. No voi hitsi. Kuvissa tuo on kyllä superihana! Mulla on käynyt sama juttu parin Ilun Handun langan kanssa, ne on ohutta huivilankaa, mutta kun en huiveja harrasta vaikka se onkin ollut vakaana aikeena, tein niistä neuleita, kun mä taas tykkään neuloa neuleita ja -takkeja. Mutta aivan liian ohut lanka! Nyttemmin olen vasta keksinyt tekniikan, jolla saan parhaan hyödyn irti Ilun ihanista langoista näihin omantyylisiin projekteihini.
  Neuleharrastus on kyllä siitä hassu, että tulee tehtyä kaikenlaista suuritöistä tavallaan turhaan. Viimeksi terveyskeskuksessa hoitaja kehui kovasti villapaitaani ja kun sanoin, että siinä ei oikeastaan ole yhtään mun värit, hän ihmetteli että miten olen sitten ryhtynyt tekemään niin suuritöistä juttua sellaisista väreistä. En tiedä osasinko oikein ymmärrettävästi selittää, että jos neuloo koko ajan niin ei sillä aina ole väliäkään, kun haluaa vain kokeilla kaikenlaista. Jotain tämäntapaista siinä ainakin omalla kohdallani on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liian ohut lanka tuonkin vitsaus on, harmistuksen harmistus. Mutta joo, kun paljon tekee niin mahtuuhan sinne väliin hutejakin. Vähän sama tunne on nyt, kun kudon sukkia langasta, jonka tiedän olevan heikkokestoista. Suuritöistä ja "turhan takia", mutta mukavaa tekemistä käsille ja se onkin antoisinta. Kai ne heikot sukatkin sitten hetken jonkun jalkoja ehtii lämmittää.

   Virheistä kuitenkin oppii parhaiten, ehkä saatan toteuttaa tuonkin villatakkimallin siitä mohairista.

   Poista
 2. Hurjan kaunis villatakki! Toivottavsti saat sitä tai alupaitaa jotenkin tuunattua, että saat aarteen käyttöön. Olis synti jättää se lojumaan kaappiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meinaan kokeilla tuota takkia vielä jonkun sileämmän paidan kanssa, jospa se toimisi paremmin niin. Ja hihoille pitää tehdä joku kommervenkki. Olisi tuo niin ihana kesällä viileinä hetkinä kevyesti lämmittämässä...

   Poista
 3. Villatakki näyttää hienolta! Harmi jos koet sen epäonnistuneen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Harmi tosiaan, ettei lopputulos ole toivotunlainen.

   Poista
 4. Se tosiaan näyttää kuvissa oikein hienolta! Voi kai sitä kotona pitää kuitenkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voi olla, että siitä tulee kotitakki jos ei kommervenkit auta :/

   Poista
 5. Voisiko hihoihin keksiä jonkun ratkaisun, vaikka jotkut hihanauhat, jotka lyhentäisivät hihoja ja alle joku liukaspintainen pusero, on nimittäin todella hieno ja mielettömän kivan värinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, täytyy kikkaille hihat jotenkin, nauha voisi olla hyvä! Kuvion takia hihansuuta on hankala kääntää niin jotain muuta tosiaan olisi mietittävä.

   Poista
 6. Tuo näyttää upealta. Siinä on taas mun värit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Hehkuva oranssi onkin yksi maailman parhaista väreistä :)

   Poista
 7. Miusta tuo näyttää mielettömän lutuselle takille. Just semmoselle turvatakille johon kääriytyä kun paha päivä iskee :) Kauniit nuo pitsit reunoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, taitaa jäädäkin sellaiseksi koti/turvatakiksi, jota voi pitää silloin kun kukaan ei näe ;) Ellen sitten keksi jotain ihmettä, millä siitä saisi istuvamman. Täytyisi ehkä kastella uudelleen... Pitsikuvio oli tosiaan kiva yllätys, yksinkertainen mutta hauska.

   Poista
 8. Minustakin väri on upea, liian upea hukattavaksi! Eikö neuletakkia voisi kohentaa a) kutistamalla pesemällä kuumassa, b) istuttamalla hihat lyhemmäksi ja c) ompelemalla takkiin vuorin?

  Ehdottelee Tina, joka ei osaa kutoa edes sukkia

  VastaaPoista