29. toukokuuta 2013

Pieni kielotyttö


Kielojen aika on nyt parhaimmillaan! Kaavailemme antavamme opettajillekin kesälahjoiksi tuoksuvaa ihanuutta johonkin nättiin purnukkaan laitettuna. (Pari päivää aikaa kehitellä purnukat!)Kielot toivat yllättäen mieleeni lapsuuteni erään suosikki-satukirjan Pieni Kielotyttö. (Jaetulle ekalle sijalle pääsee tosin myös Astrid Lindgrenin Kultasiskoni.) Tämä kyseinen kirja on painettu vuonna 1971 (3. painos), hankittu siis ennen syntymääni ja hinta on ollut 1 mk 50 penniä.Kuvitus tässä kirjassa on aivan sanoinkuvaamattoman ihana. Tarina alkaa surullisesti kun rankkasade on upottanut Kielotytön talon.Hän löysi kuitenkin uuden kodin kielosta ja mikä parasta, talossa oli monta kaunista ovikelloa!Tarina päättyy tietenkin onnellisesti Kielotytön ja Kieloprinssin häihin, joissa perhonenkin itkeä tirauttaa. Niin söpöä :)

Löytyyköhän meidän kielomeren uumenista näin suloisia rakkaustarinoita?


5 kommenttia:

 1. Oih! Minäkin muistan tuon kirjan! Se oli minunkin yksi lempparini. Aivan ykkösenä oli kuitenkin Nukkekodin Nelli joka kertoi nukkekodissa asuvasta Nelli -nukesta joka päättää muuttaa omilleen ja löytääkin muistaakseni kasvihuoneessa olevasta pahvilaatikosta oivan kodin. Se oli kanssa kuvitettu tosi kauniisti. Harmi kun en ole löytänyt sitä enää kirjastoista enkä muualtakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, että sullakin on ollut tuo kirja lapsena! Mulle on ihan tuntematon tuo Nelli, kuulostaa kyllä melkoisen kivalta tarinalta.

   Poista
 2. Ihana rakkaustarina! Kielot tuoksuvat nyt runsaina kasvustoina, sateinen viime kesä taisi olla niille mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin taisi, ne kukoistavat nyt todella isosti. Yksi parhaista kukan tuoksusista on kielolla :)

   Poista
 3. Oi onneani kun sivultasi tämän löysin. Olen 1952 syntynyt ja omassa lapsuudessani tuo kirja oli minulle kaikkein rakkain. Sen kuvia katselin vaikka lukekaan en osannut. Tarinan taisin muistaa ulkoa, kun äiti tai isosisko sen minulle oli lukenut moneen kertaan.

  VastaaPoista