6. toukokuuta 2013

Pihalla


Pihallamme on kaksi "kaivoa". Toinen on oikea kaivo kasteluvedelle ja tämä toinen on öljysäiliö. Sen ympärillä oli vuorenkilpeä, jonka poistin ihan kokonaan ja lahjoitin kaverille. Tilalle istutin kokeeksi puutarhamansikoiden vauvoja sekä ahomansikkaa. Jos tulee marjoja, niin kiva, mutta jos ei niin keksitään jotain muuta. Ei tämä ollut ainakaan suuri investointi ;)Elli ulkoilisi näinä aikoina ihan jatkuvasti, niin paljon kuin vaan jaksaisi ulkoiluttaa. Kiitettävästi poika onkin jaksanut narun toisessa päässä pitkin pihaa kiertää, kun neiti seikkailee.Etupihan näsiä availee kauniita kukkiaan. Jos marjoja muodostuu, nypin ne heti myrkyllisyyden takia pois, mutta viime vuonna ei tullut yhtään marjaa.Takapihan kaivon vierustalla kasvaa perennoja. Kanukkaa harvensimme jälleen ihan kunnolla, kaikki vanhat oksat hus pois. Taitaa noistakin tulla ihan vehreät kasvustot kesäksi. Työlistalla on aidan maalausta, joka onkin todella palkitsevaa työtä kun jälki näkyy noin selvästi. Aita nuorenee monta vuotta ja näyttää merkittävästi hyväkuntoisemmalta uuden maalin jälkeen! Sain vähän lisää keltaisia tiiliä kesämökin varastojen perukoilta ja niillä olisi tarkoitus jatkaa tuo tiilirivi yhtenäiseksi.Lähikuvassa kaivon vierus. Pionia nousee ja jättipoimulehdet mätästää kivasti. Mukavia lämpätiloja luvattu tälle viikolle ja se varmasti tarkoittaa vihreyden lisääntymistä luonnossa. Mikäs sen mukavampaa :)6 kommenttia:

 1. Superihania versoja ja kevään ihmeitä! Paljonhan sieltä noita tulppaaneja nouseekin. Ja voi että miten kaunis näsiä, omani ei näköjään kuki vielä tänäkään vuonna. Ensi vuonna on kevät uus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmi sun näsiää. Toivotaan, että ensi vuonna sitten!

   Tein muuten kaapista löydön: Olin pakannut laatikkoon kaikkien istuttamieni kukkasipuleiden pahvit. Olihan niitä aika pino, öhöm... Syksystä on vaan NIIN pitkä aika, ettei millään muista mitä tuli tehtyä!

   Poista
 2. Sinulla on kaunis ja siisti piha. Ihanaa, kun on luvattu lämmintä. Minäkin lähden puutarhahommiin taas keskiviikkona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lämpö on todella kaivattua nyt :) Puutarha-iloa teille loppuviikoksi!

   Poista
 3. Ihanaa, kun lämpö nostaa kaikenmoista kukkasta esille. Tosi kiltisti kissa kulkee valjaissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onkin :) Juu, kiltisti menee Elli, tottunut pienestä pitäen valjaisiin. Ulkoiluttajalle kiva, kun se kulkee ympäriinsä. Joskus se jää kyhjöttämään johonkin puskaan ja se käy kyllä aika tylsäksi ulkoiluttajalle...

   Poista