18. toukokuuta 2013

Ullakon autoaarteet


Tyhjensimme autokatoksen yläpuolista varastotilaa edellisen asukkaan roinista ja seassa oli muutama kiva aarre. Vanhoja leluautoja, joista ei oikein saa selville ikää. Veikkaisin ehkä 70-lukua? Näissä turkoosissa ja punaisessa on todellista tyyliä!Nämä kaksi taas voisivat muotokielensä perusteella olla vaikka kasikytlukua?Kaunis puuauto on vielä aika hyvässä kunnossakin. Tällä ei liene leikitty kovin ahkeraan. Kopin sisuksen muotoilu on aika huippu!Kaikista sympaattisin on kuitenkin tämä poliisiauto. Se on sisältä ontto, joten leikkijä on voinut laittaa rosvot ja ryökäleet maijan kyytiin.Tämän voisi laittaa ihan esillekin, meillä kun ei lapset enää tällaisilla leiki.

Osaako joku veikata näille leluille tarkempaa ikää? Ovatkohan vielä vanhempia kuin 70-lukulaisia?


6 kommenttia:

 1. Mun mummulassa oli samaa tyyli joku auto, kuin tuo poliisiauto, siksi arvelen sitä 50-lukulaiseksi. Samoin nuo ekan kuvan letukat voisivat olla niin vanhoja, mutta eihän mulla mitään perusteita ole -mutua vaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos veikkauksesta! Meinasin myös aluksi, että voisivat olla vanhempiakin. Tarina kunei kerro, milloin ne on laitettu katoksen alle talteen ja kenen ne on ollut. Jäänee mysteeriksi.

   Poista
 2. Upea autokokoelma! Veikkaan, että nuo ylimmän kuvan peltiautot ovat 50-luvulta, samoin tuo poliisiauto voisi olla 50-lukulainen mustamaija.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kiitos vahvistuksesta, 50-luvulta ovat varmaankin. Ehkä säilöön on laitettu isän ja pojan lelut, kenties talon rakentajan tai sitten seuraavien asukkaiden.

   Poista
 3. Herranjestas, mikä löytö. Noista 50-luvun peltiautoista pyydetään ihan tähtitieteellisiä summia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh! Kaikkea sitä oppii, en olisi uskonut. Täytyypä vaalia näitä aarteita oikein erityisesti ja säilyttää huolella. Toisaalta voisihan noita koittaa myydäkin, niillä kun ei ole meille tunnervoa. Joku keräilijä voisi tulla iloiseksi :)

   Poista