2. toukokuuta 2013

Tummat jouluruusut


Löysin puutarhakaupasta varsin kauniin väriset ja kohtuuhintaiset jouluruusut ja kauan en kyllä hankintaa harkinnut. Toinen ´vaalea tumma´ ja toinen tosi tumma :) Ennestään mulla on jo muutama valkoinen, sellaisia joulun alla sisäkukiksi ostettuja ja nyt ulkona viihtyviä. Tummat väriläiskät täydentää hyvin niitä valkoisia.Tämä ihan tumma on aika dramaattinen! Kuvassa vilahtaa myös vappukynnet ;) En yleensä ole kynsilakkatyyppiä, mutta nyt riehaannuin sillä saralla vapun kunniaksi.

Toivottavasti uudet tulokkaat juurtuvat ja viihtyvät paikassaan hyvin! Kerrannainen versio jouluruususta olisi vielä kiva täydennys kokoelmaan, täytyypä pitää silmät auki taimikaupoissa.Aattona juhlimme jälleen perinteen mukaan ystäväperheemme tytärtä, joka tänä vuonna täytti jo 10. Hänelle ompelin kaksi pussukkaa jotka täytettiin kosmetiikalla ja karkeilla.

9 kommenttia:

 1. Tosi kauniita jouluruusuja! Meillä taitaa olla sama tuo tummempi kukka :) Se odottaa vielä ikkunalla, että uskaltaisin istuttaa sen ulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihania nuo tummat : ) Voi sen varmaan jo ulos istuttaa, nämähän ei säikähdä kylmää. Ne mun valkoisetkin kukki iloisesti lumen alla, kun aloin kaivelemaan.

   Poista
 2. Ihastuttavat jouluruusut! Tuollaisia pitääkin zoomailla kaupoista :0)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti! Tosi kiva, että jouluruusut alkavat yleistyä meilläkin.

   Poista
 3. Jouluruusuihin olisin minäkin varmaan tarrannut :) Kiva, että ne ovat alkaneet yleistyä kukkavalikoimissa. Istutin eilen sisällä talvehtineet jouluruusut puutarhaan, nyt niitä on siellä jo seitsemän kappaletta, useimmat kerrottuja. Hyvin ne ovat pärjänneet talven.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä oletkin Cheri varmaan vaikuttanut tähän innostukseen, se sun kerrannainen kukkija viime vuodelta oli ihan henkeäsalpaavan kaunis. Mukavaa, että viihtyvät täällä meidän ilmastossa ja yliestyvät kaupoissa!

   Poista
 4. Ihana tuo tumma jouluruusu! Mä olen jotenkin kuvitellut, että niitä ei ole kuin valkoisia.

  Sain pari vuotta sitten työkaveriltani jouluruusun ja tykkääm siitä ihan mahdottomasti. Sille täytyisi varmaan hankkia kavereita... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta kavereita hankkimaan, ne on laumakukkia ;) (tai mahdollisesti ei). On aina hauskan näköistä, kun perennoja on useampi samaa lajia.

   Poista
 5. Upea tuo tumma jouluruusu. Mulla on kaksi vaaleaa ja yksi tummaa ja lisäähän niitä on saatava!

  VastaaPoista