20. toukokuuta 2013

Isokäpäläisille

Tilauksessa ensi jouluksi on sukkia miehille. Miten niitä onkin niin "vaikea" tehdä? Kun naisten sukkia tulee sen enemmän ajattelematta niin miesten sukkien kohdalla pitää jo ihan suunnitella. Luoda enemmän aloitussilmukoita ja tehdä pitempi varsi ja jalkaterä :)

Muutamat isot on nyt valmiina, Elli oli kaverikuvassa vihreä-ruskeasävyisten kanssa. Pohjana Menitan oma Lauri -sukkalanka, raidat 7veljestä vihreä ja tweed.
Aurinko lämmittää sisätiloissakin :)Toiset sukat on myös Lauria ja raita 7veljestä. Tästä yhdistelmästä tuli ihan raikas. Lauri on oikein mukavaa lankaa, jälki on tasaista ja tiivistä. Laatu tuntuisi olevan ihan toinen kuin 7veikassa, tosin mulla ei ole tietoa, miten lanka käyttäytyy valmiissa sukissa, nyppyyntyykö vai säilyykö yhtä kauniina kuin tekovaiheessa.

Voisi siirtyä pikkuhiljaa kesäisempien käsitöiden pariin ja jatkaa sukilla sitten taas elo-syyskuussa ;)


10 kommenttia:

 1. Voi Elli ♥
  Ihanat sukat, varsinkin noissa ruskeasävyisissä olet tehnyt todella kauniit raidat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, raitojen teko on aika hauskaa puuhaa ;)

   Poista
 2. Aivan ihastuttavia sukkia molemmat! Ja hei, ei sitä tiedä meneekö villasukkakausi ollenkaan ohi tänäkään kesänä :)
  Elli ymmärtää olevansa pääkohde :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!Niinpä, toivon että hetken aikaa voisi olla villasukitta tänä kesänä. Olen vannoutunut sukat jalassa nukkuja, tosin ne on tavalliset puuvillaiset. Yleensä luovun sukista vaan ihan hurjilla heinäkuun helteillä ;)

   Juu Elli selvästi hoksasi että häntä kuvataan.

   Poista
 3. Ihanat sukat! Jään odottelemaan käyttökokemuksia Laurista. Itse olen huomannut, että seiskaveikka ei ole enää laadultaan yhtä hyvä kuin ennen. Nyppyyntyy ja kuluu helposti puhki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! (Hups, kommenntivastaus tulee todella jälkijunassa!) Mielenkiinnolla odottelen itsekin, miten Lauri käyttäytyy, vielä ei ole käyttökokemusta. Itse asiassa sen langan nimi on muutettu Onni -sukkalangaksi ja huomasin juuri, että Suomalainen Kirjakauppa myy sukkapaketteja, joissa on useita Onni-keriä ja puikot! Taitaa siellä olla ohjeetkin.

   Poista
 4. Kivat sukat oot neulonut. Reipasta raitaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Raita on kiva juttu, pienissä erissä ainakin : )

   Poista
 5. Todella ihania sukkia, ruskeasävyiset hillityn kauniit ja toiset taas pirteät kuten itsekin totesit. Tykkään molemmista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset : ) Nyt taas tekisi mieli alkaa raitasukkia neulomaan.

   Poista