23. marraskuuta 2020

Haltia (haaste #16) & museokorttihaaste (#13)
Kotikaupunkimme Espoon museot alkavat olla hyvin hallussa tälle vuodelle, kun kävimme vielä Suomen luontokeskus Haltiassa. Edellisestä vierailusta on kulunut muutama vuosi ja nyt siellä oli vieläpä kaksi erityisen kivaa näyttelyä.Perusnäyttely on pienehkö, mutta todella hienosti toteutettu. Näyttelyyn kuljetaan talvikujaa pitkin, jossa pitää varoa, ettei asti jätöksiin. Maan sisällä, lasin alla on myös mm. talvehtiva kyy.
 Vuodenaikojen mukaan vaihtuva luonto on museossa hienosti esillä. Valtavan screenin ääreen voi istua ihailemaan vuodenaikojen vaihtumista, selän takana on tällainen kompaktimpi versio ilman liikkuvaa kuvaa.
Yhdessä näyttelytilassa on esillä Vuoden luontokuvia. Nämä bileet on erityisen hauskat : )

Koko museohan on täynnä vaikuttavia tai kauniita luonnon luomia asioita tai eliöitä, mutta tämän kuvan kohdalla erityisesti täyttyi museohaaste numero 16:

Etsi museosta mielestäsi vaikuttava tai kaunis luonnon luoma asia tai eliö.
Museon toinen näyttely oli Yöni liito-oravana. Varsinkin pienemmille lapsille tämä näyttely on oikein sopiva, sillä heti alussa he voivat sonnustautua itse pieniksi liito-oraviksi pukemalla eläinviitat päälleen. Myös kaikenlaisia onkaloita ja ryömimispaikkoja näyttelyssä oli, sekä mahdollisuus auttaa pehmo-liito-oravaa lentämään pesäkoloonsa ison ritsan avulla.Liito-oravan metsää.Nämä pikkuiset ovat tosi söpöjä suurine silmineen!

 

Museohaaste numero 13 tuli suoritettua nyt syksyllä vähän jännällä tavalla. 

Kirjoita museokäynnistäsi vieraskirjaan, somejulkaisuun tai Oma Museokortti-sivulla. Muista #museohaaste!

Aloin syksyllä laittamaan Instagramissa museohaastepostauksiin tunnukset #museohaste, #museokortti ja vielä @museokortti ja eräällä kuvalla voitin sen kuukauden museohaastekilpailun! Juttu koko vuoden kuukausihaasteista ilmestyy loppuvuonna, siksi en kerro tästä vielä tarkemmin. Juttua varten sain vastattavakseni muutaman kysymyksen, joten katson tehneeni tuon haasteen 13. Laitan tähän kohtaan linkin juttuun sitten kun se on ilmestynyt : )


Museohaaste 2020 Museot.fi -sivulla:


Museohaaste-kokemus on hauska jakaa julkaisemalla omia kuvia tai seuraamalla muita #museohaaste -tunnuksen avulla. Tunnuksella löydät somesta myös muiden suorittajien ja museoiden vinkkejä kuinka ja missä suorittaa erilaisia haasteita.


Parhaat Instagramissa tunnuksilla #museohaaste ja #museokortti merkityt kuvat palkitaan kuukausittain ilmaisella Museokortilla.

Lue juttu vuoden 2019 kuvakilpailun voittajista tästäP.S. Enää kaksi museohaastetta jäljellä!
 

4 kommenttia:

 1. Voi, tämä näyttely vaikuttaa ihan superihanalta! Ihan uskomattomia kuvia, jotka todistaa kyllä sen, kuinka ihmeellinen luonto on ja kuinka pieni osa siitä meille loppupeleissä näyttäytyy. Suloiset karvaturrit kääröllä pesässä, bilettävät jänikset (mitähän siinä hetkessä oikeasti mahtoi olla meneillään :)), kasteen koristelema helminauha ja ihan kaikki. Voi kunpa elettäisiin normaalia aikaa, niin kiirehtäisin katsomaan näyttelyn, mutta nyt ei oikein visiitti tunnu hyvältä ajatukselta :(.

  Kiitos taas tästäkin kierroksesta Inka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voi hyvin olla, että jäniksillä oli muut kuin bileet meneillään! Vähän sama kuin söpösti leikkivät oravat oikeasti jahtaavat toisiaan ihan vakavissaan ja ihmiset vaan ihailee, että onpa suloista : ))

   Museoretkeä kyllä uskaltaisin suositella ihan tänäkin aikana. Olimme tuolla Haltiassa lauantaina iltapäivällä eli ruuhka-aikaan ja seuranamme taisi olla ehkä kaksi muuta ihmistä. Ainoastaan Ateneumissa Enckellin näyttelyssä oli vähän enemmän ihmisiä, mutta muuten museokäynnit ovat nyt syksylläkin olleet oikein väljiä.

   Mutta pääsitpä visiitille ainakin näin kuvien välityksellä, kiva kun viihdyit!

   Poista
 2. Tämä sinun museohaastematkasi on ollut kivaa ja innostavaa seurattavaa. Olet selviytynyt haasteesta hienosti, kun enää kaksi kohdetta on jäljellä.
  Pitääpä käydä Haltiassa. Edellisestä kerrasta on jo aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että olet tykännyt postauksista! Innostavia paikkoja ne museot kyllä onkin : ))

   Toivottavasti ne eivät nyt sulje museoita ihan vielä, ettei jää haasteen tekeminen kahta vajaaksi!

   Poista