26. kesäkuuta 2013

Terassi edestä, terassi takaaNyt seuraa kuvapläjäys meidän takapihan terassista. Sitä laajennettiin ja nyt se on tuhat kertaa mukavampi käyttää kuin edellinen versio. Poissa on pistelevät sorapolut ja epämääräiset rikkaruohopuskat. Terassiremppa on ollut tähänastisen kesän suurin juttu ja lopputulos lisää onnellisuuttamme ihan merkittävästi. Kun ilmatkin nyt on suosineet, olemme syöneet paljon ulkona vieraidenkin kanssa. Ja löhöilleet.(Lapsityövoimaa käytössä perunan pesussa. Muistan, että itse en ollut tuon ikäisenä kovin innostunut pesuhommasta, mutta aika usein se mulle nakitettiin.)Uuden ja vanhan osan väriero on merkittävä, mutta samalla kuitenkin tavallaan särmää antava. Ensi vuonna maalataan sitten koko hoito saman väriseksi, oikein tummaksi ehkäpä.Terassien väliin jää kukkapenkkialue, jonka uudistin viime vuonna. Silloin siinä kasvoi lähes yksinomaan vuohenputkea... Tämä kuva on jo vähän vanha, sillä taka-alan saniaiset ovat jo löytäneet kodin toisesta osasta pihaa ja niiden paikalla on muutama herkku (joista lisää myöhemmin). Edellisten omistajien teettämässä terassissa on kaikenlaisia hassuja ulokkeita ja porrasaskelmia.Hassu tuoli terassin uudella puolella ;) Jätimme katajavanhuksen vielä tönöttämään keskelle koko komeutta ja se on siinä oikeastaan aika kiva. Paitsi että se kyllä roskaa ihan tuhottomasti. Katajan vakiovieras on pieni orava, joka mussuttaa ilolla marjoja yläoksilta. Vaikea sanoa, miten suuri osa roskaamisesta on juuri pikkuoravan syytä, mutta osansa sillä takuulla on.
   


Orvokkiperspektiivistä.

Kolmen työpäivän jälkeen alkaa loma! Silloin suuntaamme keski.-Eurooppaan ystäviä katsomaan. Tänään pitää vielä hoitaa vuokra-auto- ja hotellivaraus Wieniin.

Mukavaa viikonlopun odotusta :)

9 kommenttia:

 1. Kivasti istutusalue tuo vihreyttä terassin keskelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pelkkä puuosa oliskin aika ankea. Onneksi ruukkujakin voi ripotella sinne, missä tarvitaan vihreyttä!

   Poista
 2. Tosi kivalta näyttää ! Ja tykkään tuosta viheralueesta myös, ihanan vehreää näyttäisi olevan.

  Mukavaa heinäkuun loppua ! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Vihreyttä tosiaan nyt riittää tähän vuodenaikaan, ihanaa!

   Hauskaa kesän jatkoa sinnekin!

   Poista
 3. Ihanan iso terassi! Näyttää ihanalta ja varmasti tuntuu hyvältä. Ihanat noi viheralueet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokoa tosiaan on ja puulla on hauska tassutella vaikka sukkasillaan tai paljain jaloin. Terassin reunamille ajattelin koota kaikkia erityiskivoja kasveja. Keväällä istutin kolme uutta pionia, mutta vielä ne ei kuki. Ensi vuonna toivottavasti sitten!

   Poista
 4. Näyttääpä mukavalta ja ilmavalta. Wien, Kaffee und Kuchen, nam!

  VastaaPoista
 5. Oi, tuollainen isompi terassi olis niin ihana! Meillä sellainen on vasta suunnitteluasteella. Nyt voin siis vain kuvitella, miten ihanaa siinä olis istua ja juoda aamu- tai iltakahveja ja nautiskella :(

  VastaaPoista