6. kesäkuuta 2013

Siirroksia ja mini-ihana


Pihassamme myllerretään parhaillaan terassille jatkoa ja muutama kasvi sai lähdön rakennustyömaan tieltä. Nämä pienet saniaiset (Alvejuuriakohan ne on?) pääsivät marjakuusen alle uuteen kotiin. Osa kuusen oksista kasvoi melkein maata pitkin ja ne naksinkin pois. Vielä voisi kantata tuon nurmen reunan siistiksi.Terassin viereisessä penkissä, turvallisessa paikassa, kasvaa pihamme pikkuruisin ihanuus, mini-akileija. Se on reilusti alle 15 sentin korkuinen. Tämän söpöläisen hankin viime keväänä Harjunpään taimiston kojusta Marketanpuiston puutarhatapahtumasta. Olisin kovasti heitä kaipaillut sinne tänäkin vuonna, mutta olivatkin  samaan aikaan Uudessakaupungissa. Ymmärrän hyvin, sillä Marketanpuiston tapahtuma oli Pionien kotia lukuunottamatta tänä vuonna tosi kökkö.Siellä se pikkuinen on, huolehtivan isoveljen, Maxi-akileijan suojaavien lehtien alla. Täytyykin varoa, ettei hyvin leviävä posliinirikko nielaise tätä minipientä!Ja jee, nyt meilläkin kasvaa tarhavarjoyrtti! Toivon näkeväni ensi keväänä sen ihanat kukat :)


6 kommenttia:

 1. Onpa kauniita varjopaikan istutuksia! Miniakileija on hurmaava. Onnea tarhavarjohiipan johdosta! Eiköhän se jo pukkaa jokusen kukkavarren ensi keväänä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Uusia taimia on aina kiva seurata kun jo seuraavana vuonna ne hyvällä tuurilla on jo huimasti isompia! Luulin jo, että tuossakin olis ollu nuput, mutta oli vaan uutta lehteä. Söpöt nekin.

   Poista
 2. Voi miten söpö tuo mini akilleija onkaan =) En olekkaan tiennyt sellaisia olevankaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös ookkin? En mäkään ole muualla törmännyt kuin tuolla Harjunpäällä. Niiden nettikaupassa oli joku "Red Hobbit" (ilman kuvaa), olisko se sit just toi?

   Poista
 3. Ihana toi miniakileija. Saniaiset sopivat hyvin puun alle, niistä kasvaa kiva alusta. Itse olen yrittänyt laittaa niitä jokirannan reunaan, mutta talvi tahtoo niitä aina nipistää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija ja tervetuloa lukijaksi!

   Saniaiset on kivan metsäisi ja reheviä. Varmaan upeita joen vierellä myös!

   Poista