19. kesäkuuta 2013

Ihanat lupiinitTänä vuonna lupiinit olivatkin yllättävän ajoissa kukintansa kanssa. Tyttäreni synttäreille ollaan kerätty jo noin kymmenenä vuotena paljon lupiineja ja tähän mennessä ne ovat aina olleet täydessä terässä. Mutta nyt sai oikein haeskella yksilöitä, jotka eivät olisi ylikukkineita.Kauniita ne on ja tuoksu aivan mieletön, korostuu sisätiloissa etenkin. Joissain paikoissa lupiini kai koetaan ihan riesaksi, kun leviää niin voimallisesti eikä ole edes suomalaista alkuperää. Nämä vaaleanpunaiset ovat silti aivan vastustamattomia. Edellistä edellisen kotimme pihalla kasvoi tällainen vaaleanpunainen lupiini, joka tosin joinakin vuosina oli liila. Yksi ja sama puska oli kyseessä. Tuntuu uskomattomalta, mutta se tosiaan vaihteli väriänsä eri vuosina.Viime kesänä siemenestä istuttamani punaiset lupiinit kukkivat täyttä päätä puutarhassa. Taitaa olla ensimmäinen koskaan itse kasvattamani perenna. Hauska väri tuollakin, oikein rehevä aniliini.6 kommenttia:

 1. Lupiineja kasvaa kauniisti teiden varsilla. Meidän pihan reunan (pellon laidan) ne ovat vallanneet. Tänä vuonna kukinta on sininen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikoitellen näkyy melkoisia lupiinimeriä : )

   Poista
 2. Minäkin huomasin, että lupiinit ovat tosi paljon etuajassa nyt. Kun lähdin radanvarteen niitä tuhoamaan, tajusin, että osa oli ehtinyt jo siementää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain ne on saaneet intoa kukkia etuajassa. Olihan tänä vuonna kevät aika nopea ja lämmin, liekö se syynä.

   Poista
 3. Lupiinit on kyllä ihania, täällä on sellainen kummallinen väri, jota en ole muualla nähnyt sellainen lohenpunainen, tosi kaunis :) oikein mukavaa juhannuksen aikaa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, joku mutaatioväri varmaan.

   Ihanaa juhannusta sinullekin : )

   Poista