25. tammikuuta 2020

Taidehalli ja Arkkitehtuurimuseo (haasteet 6, 10 ja 3)

Tänä kauniina talvipäivänä suuntasimme museokierrokselle Helsinkiin. Halusin palavasti nähdä Taidehallissa Anu Tuomisen näyttelyn "Huomenna tänään on eilen". Huspsistarallaa -blogin Terhi kertoi näyttelystä blogissa ja instassa, joten tiesin jo etukäteen, miten mahtava näyttely tulee olemaan. Perheen miehet totesivat, että mennään sitten sinne "neulenäyttelyyn", mutta olihan siellä paljon, paljon, muutakin kun neuleaiheisia töitä!Taiteilija keräilee samoja esineitä eri väreissä. Niistä oli esillä hienoja kollaaseja.Useassa työssä oli virkattu, neulottu tai ommeltu eri värisistä langoista jotain ja työ ja langat olivat vielä yhteydessä toisiinsa. Monesti langat olivat vielä jossain astiassa.Kaikenlaisia kokoelmia oli paljon.Lisää virkattuja juttuja ja kokoelmia. Värit sointuivat aina hienosti toisiinsa, näitä oli ilo katsella!Oikealla "Sipulit".Neuleaiheita oli useita. Puun oksilla neulottu pikku työ oli erityisen söpö : )Mietin vaan, että kyllä on näyttelyn rakentaminen ollut aikaa vievää! Ja tietysti myös itse töiden tekeminen, ompelulangalla virkkaaminen ei käy ihan nopeasti.

Ai että, miten täydellisessä järjestyksessä nuo keltaiset kynätkin ovat.
Heti ensimmäisessä huoneessa keksin yhden museohaasteen. 

6. Etsi museosta teos tai esine, joka muistuttaa sinua tuntemastasi henkilöstä. Jaa kuva somessa ja kerro hänelle, miksi tulit siitä mieleen.

Näistä sokerikipoista tuli heti mieleen isäni, joka on varsinainen sokerihiiri. Työuransa sokeritehtaalla tehnyt henkilö, joka rakastaa makeaa. Sokeriahan siis laitettiin kaikkialle, esim. tomaatin, kurkun tai viinerin päälle. Maratoonari-isäni terveyteen tällainen sokerinkäyttö ei ole vielä 80 vuoden aikana vaikuttanut haitallisesti, mikä on kyllä aika uskomatonta.Yksityiskohtien ihailu museossa jatkui seinälautasia tiirailemalla. Jokaiseen oli lisätty uusia koristeita. Ja totta, vuoristothan näyttävät aivoilta ja saaret koivunsiemeniltä!

Tämä näyttely oli kyllä huippu! Saa nähdä, jääkö vuoden parhaimmaksi. Rima on tosi korkealla : )

Mukana kierroksella oli myös 20-vuotias poikamme, jota kiinnosti erityisesti arkkitehtuurimuseo. Sinne siis seuraavaksi!Heti aluksi huomio kiinnittyy mahtipontiseen portaikkoon. Ihanat nuo kaidekiekurat : )Alvar Aalto -näyttelyssä yhdessä huoneessa oli elämä ja ura lyhyesti, toisessa huoneessa hänen töitään jotenkin sekavasti teemoittain. Hirveän vaikea oli saada tuosta näyttelystä otetta, olisi ehkä pitänyt olla ammattilainen.

Yläkerrassa oli suppea perusnäyttely, joka oli hyvä, selkeä ja oikein kiinnostava.

Näyttelytiloissa oli Aallon jakkaroita, siitäpä museohaaste nro. 10:

Etsi museoista Alvar Aallon huonekalu, esine, piirros tai rakennus.Oli kiva museopäivä : ) Museoita on kierretty nyt 10.

Ainiin, 16.1. oli se kansainvälinen museoselfiepäivä. Käväisin ruokatunnilla viereisessä Emmassa kurkkaamassa Michael Jackson -taidetta.

4 kommenttia:

 1. Tunnut ottavan haasteen tosiaan haasteena, ja siitä saamme nyt blogisi lukijat nauttia. Ihanan monenlaisia museoita ja hauskoja haastekohtia! Kuljin Taidehallin ohi tässä yhtenä aamuna niin aikaisin, että se ei ollut auki - pitäisikin palata samalle suunnalle, jotta näkisi näyttelyn. Vaikuttaa niin monipuoliselta ja todellakin työläältä tavalta tehdä taidetta, kunnioitus taiteilijalle sekä idearikkaudestaan että jaksamisestaan. Sokeritarinasi on todella suloinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämä käy ihan työstä : ) Tahti hiipuu varmasti vähän loppuvuotta kohti. En usko, että ihan kymmentä museota kuukaudessa käydään läpi koko vuoden! Nyt ollaan ainakin menty suurimmaksi osaksi museot edellä ja vasta siellä olen miettinyt, tulisiko sopiva museohaaste vastaan. Myöhemmin saattaa olla toisin päin.

   Kannattaa ehdottomasti käytä tuolla Taidehallissa, jos vielä kävelet sopivasti museon ohi! Tai kannattaa sinne kyllä ihan varta vastenkin mennä : ))

   Poista
 2. Oi sun isä on sitte aikatavalla samis mun isän kaa 🙄 sokeria joka paikkaan lisää ja lisää, lasiin kauraryynejä ja maito ja hirveesti sokeria. Ja monenmonta maratonia on isänikin juossu, lähes kellontarkasti aikaan 2:48

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, että sielläkin on urheileva sokerihiiri : ))

   Poista