12. syyskuuta 2019

Kevään ja kesän huivit ja paidat
Caitlin Hunterin neulemallit ovat tällä hetkellä kovinta huutoa neulemaailmassa. Tällä suunnittelijalla on suomalaisia sukujuuria ja hän asuu Alaskassa. Ehkä nämä osaltaan vaikuttavat siihen, että mallit vetoavat! Neulemalleissa on tälläkin hetkellä tarjous, jossa ostaessaan neljä saa yhden ilmaiseksi. No minäpä ostin paitamalleja sitten neljä! Kaksi on valmistunut ja ainakin kolmas kutkuttaisi tehdä, kunhan vaan löytyy oikea lanka ja väri.

Tämä Tecumseh pääsi puikoille ensimmäisenä. Halusin toteuttaa sen melkein mallin mukaisilla väreillä, keltainen on minulla vaan vähän kirkkaampi. Mallissa tehdään vartalo-osaa yllättävän pitkälle, hihat erotellaan vasta toisen (keskimmäisen) kuviokerran jälkeen. Vaikka kainalot ovat matalalla, on paita kuitenkin hyvin istuva ja ihanan turvallisen säkkimäinen. 

Valkoinen lanka on Neulovillasta värjäystä varten tilaamaani merinosukkalankaa, tummanharmaa on SweetGeorgia Yarnsin Tough Sock ja keltainen Katian merinoa.
Kesällä valmistui sitten Zweig. Tämä malli on ollut erityisen suosittu, Ravelryssä on projekteja jo yli 4500. Tässä malli on ihan suora, mutta lisäilin sivuihin silmukoita, jotta saisin väljyyttä ja muotoa. Hihojen kanssa kävi kummallisesti niin, että vaikka sovitin huolellisesti oikean pituuden, venahtivat hihat paidan kastelun yhteydessä noin puoli metriä. Kuvaa otettaessa ne on vain käännetty sisään, mutta sittemmin purin ylimääräiset miljoona kerrosta pois. 

Lankana tässä on Rouva Silmusolmun sukkalanka värissä "Savusauna" ja vaaleampi on GarnStoriesin Merino Soxs värissä "Odyssee".


Westknitsiltä ilmestyi keväällä huivimalli Spring Cleaning. Olin jo miettinyt, mihin huiviin saisin upotettua kasvivärjättyjä huivilankoja ja tämä vaikutti isohkoine väriblokkeineen oikein sopivalta. Neljä alinta osiota ovat vielä ihan maltillisen kokoisia, mutta keskimmäinen ylin vihreä ja sivujen vaaleat osiot nielivät lankaa ihan kunnolla. Toisella puolella jouduin raidoittamaan kahta lähes samanväristä lankaa saadakseni symmetrisen värisen huivin. Suurin osa langoista on Dropsin Baby Merinoa, vaalein vihreä raitalanka on Rowanin Fine Artia.

Kiva huivi tuli, oli aivotonta kesäneulontaa parhaimmillaan : )
Keväällä otin puikoille jonkun aikaa hilloamani aarrelangan, Madelinetoshin Twist Lightin värissä Glazed Pecan. Jos se olisi mahdollista (tai järkevää), pukeutuisin vain ja ainoastaan tähän väriin ja kotini saisi myös mieluusti olla tällä värillä kuorrutettu! Malliksi valikoitui Joji Locatellin Imagine When, joka näytti mallikuvissa täydelliseltä huivilta. Kuitenkin kun huivi alkoi rakentua osio kerrallaan, se ei ollutkaan täydellisen hyvän muotoinen. Neuloin muutaman osion ylimääräisenä ja niin sain käytettyä lähes kaiken langan (2 vyyhtiä) ja huivista järkevämmän muotoisen. Reunoissa on pieniä nyppylöitä, mutta ne eivät oikein kunnolla erotu valmiissa huivissa. Olisi kai pitänyt soveltaa jotkut isommat.

Lankia on edelleen ihanin, mutta jälkimaku projektista on "ihan kiva". Käytössä huivi on kuitenkin, joten mitään ei ole menetetty. Ei vaan kannattaisi olla toiveet liian korkealla tässä neulomisessa. Vahingossa yli odotusten onnistuvat jutut ovat niitä mukavimpia ja tällaiset hieman lässähtäneet jää mieleen juuri sellaisina.
Jaaha, tästä pääsemmekin toiseen lässähätäneeseen huiviin. Malli on aivan ihana Veera Välimäen Powder and Dust. Värejä tähän mietin pitkään ja olisin ehkä ostanut mallihuivin värit Snurresta, jos siellä olisi sillä hetkellä ollut kaikkia kolmea Hedghehog Fibresin väriä samassa lankapohjassa. Ei onnistunut, joten kaivoin stashista mukamas hyvän yhdistelmän. Kuitenkin jo neuloessa huomasin, että kaksi ekaa väriä ei nyt oikein hyvin sovi yhteen, mutta jatkoin vaan sinnikkäästi. Kahdessa vikassakin on mielestäni liikaa kontrastia, vaikka mallihuivissakin alin väri on ihan tumma harmaa. Huivi oli kiva neuloa ja pidinkin sitä muutaman kerran keväällä. 

Viikko sitten kuitenkin päätin purkaa koko hökötyksen. Sain kolme kerää ihanaa lankaa käyttööni ja hyvän mielen. Huivimallin aion ehdottomasti neuloa uudelleen, kun sopiva väriyhdistelmä tulee vastaan!

Lankoina tässä siis GarnStoriesin Merino Soxs värissä "Pink Pegasus", Ekstramotekin vaaleanoranssi Viki ja the Uncommon Threadin Twist Sock värissä "Fe2o2".Kävimme kesälomareissulla Krakovassa ja mulle tuli matkaneuleongelma. Kesken oli vain sellaisia, joissa oli kiinni noin tuhat lankaa. Pitäisi ottaa mukaan joku sellainen, joka olisi helppo kuljettaa. Tämä toive yhdistyi sopivasti tyttären toiveeseen isosta huivista ja vastaus löytyi lankakaupasta: Scheepjesin Woolly Whirl. Mallina perus Boneyard (Westknits) ja langan värinä herkullinen Chocolate Vermicelli. Täydellinen win-win -tilanne siis!
Tämän huivin tekoa taas olin hautonut jo pitkään. Voitin Melanie Bergin huiviohjeen yhdestä KALista ja valintani oli Whiteout. Ihanaa pitsilankaa taas löytyi Fyberspatesilta, tässä on Gleem Lace väreissä "Copper tones" ja "Blush". Huivista tuli aivan valtavan kokoinen! Pitsilangasta neulotuissa on aina ihana keveys, eikä varmaan haittaa, että tämän kiertää kaulan ympärille pariinkin kertaan. Ainakaan sitten talvella : )
Samalta suunnittelijalta on tämäkin huivimalli. Jo kerran neulottu ja hyväksi todettu On the Spice Market. Kimmokkeen tähän antoi ihana minivyyhtisetti, Sweet Georgia Yarnsin "Party of Five" Tough Love Sock Mini-skeins värissä "Hanami". Vasta myöhemmin tajusin, että ohje vaatii kuutta kontrastilankaa ja paketissa minulla oli vain 5. Tein silti näillä viidellä ja lisäsin osioihin rivejä sen mukaan, miten lankaa oli jäljellä. Tosi hyvän kokoinen huivi tuli näinkin, kuudennen värin puuttumista ei huomaa eikä se haittaa. 

Tämän huivin kuvaaminen onnistui hauskasti pojan YO-kuvien sivutuotteena. Poika sääti kameran asetuksia kohdilleen ja minun piti olla mallina. Tuli hyvät huivikuvat ja toki myös YO-kuvat!
Ja pahnan pohjalla vielä simppeli huivi 3S -Shawl. Lankana Drops puuvilla "Drops Loves You 9". Tällä mallilla tulee mukavan pitkä ja keskeltä kapea huivi, kun lisäyksiä tehdään joka kerroksella reunoissa ja joka toisella keskellä. Niin hempeetä vauvanpinkkiä, että! <3

8 kommenttia:

 1. Aivan upeita neuleita ja ihania sävyjä. On siinä puikot taas kilkattaneet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Puikot tuntuu kasvaneen käsiin kiinni : )

   Poista
 2. Oi miten ihania! Olet ihan mieletön neuloja.
  Tuo tyttären huivi on satumaisen kaunis. Ne whirl-kerät ovat kivoja, olen kokeillut vasta yhtä, mutta täytyy kokeilla toisiakin ja ohuempia.
  Hih, pekaanin sävyinen elämä :-D Tuo on minustakin todella houkutteleva, herkullinen väri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niissä Whirleissä on niin herkulliset nimetkin, tekisi mieli tehdä sata huivia!

   Poista
 3. Upeita! Herää kysymys, missä välissä teet kaiken muun, kun yhdessä kesässä olet kutonut noin isoja ja hienoja töitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No sitä välillä ihmettelen itsekin, että onko muuta elämää kuin neulominen. Tosin aikajana vähän hämää tässä, työt on valmistuneet huhtikuun ja elokuun välillä, joten aika pitkästä kesästä on kysymys : )

   Poista
 4. Ihania lankoja ja taitavasti ne muuttuvat käsissäsi upeiksi asusteiksi😍 Neulominen ei ole oikein koskaan ollut mun juttu mutta virkannut olen jonkin verran. Tätä sun postausta lukiessa tekisi kyllä mieleni yrittää. Saako noita ohjeita vasenkätiselle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En ole koskaan törmännyt ohjeeseen, joka olisi vasenkätisille. Ymmärtääkseni jotkut neuloo peilikuvana, mutta jotkut myös ihan oikealla, jos on edes vähän molempikätinen. Tsemppiä neulonnan aloittamiseen! : )

   Poista