20. lokakuuta 2019

Kirjoneulehihatakki ja huiveja
Ostin syyskuun numeron Suuri Käsityö -lehteä sen kansikuvassa olleen kirjoneulemekon takia, mutta sisäsivuilta paljastunut neuletakki vei mielenkiinnon vielä enemmän. Kirjoneulehihat on mielettömän kiva idea!

Ohjeen takki oli tehty Nallesta, mutta en halunnut kutittavaa takkia, joten päädyin syyskuussa sopivasti alessa olleeseen Dropsin CottonMerinoon.Onnekseni tajusin kokeilla takkia silloin, kun hihat olivat melkein valmiit, sillä ne olivat siinä kohdassa juuri sopivat. Yksi pieni kirjoneule-mallikerta jäi toteuttamatta, mutta se ei haittaa ollenkan.

Takista tuli kiva!


Aiemmin syksyllä huomasin instassa Letesknitsillä hauskan huivimallin Fallen Leaves, johon ostin suunnittelijan miehen värjäämät langat Martin´s Labista Puolasta. Ruskea lanka on alkuperäisessäkin huivissa oleva väritys Fallen Leaves, mutta mohairin valitsin vähän eri sävyssä. Palmikkokuviota oli koukuttava neuloa ja huivista tuli ihanan pehmoinen. Tosin samalla myös aika lämmin. Näillä keleillä se sopii paremmin ulkokäyttöön, mutta talven pakkasilla käy sisälläkin käytettäväksi.

Pariskunta oli viime syksynä Tampereen messuilla myymässä lankojaan ja tulevat myös tänä vuonna. Ihan mahtavaa!


Osallistuin elo-syyskuussa yhteisneulonta KALiin, jossa neulottiin Annajohannan Hummingbird. Käytin tähän Handun vaaleanpunaista ja kahta itse värjäämääni lankaa. Ruskea on värjätty lepän kävyillä ja vaaleampi kylmävärjäyksellä avokadon kivillä ja kuorilla.


Huivin malli on jännä rakenteeltaan, se aloitettiin kolmiosta, joka jäi huivin keskelle yläosaan. Sen ympäreille tuli epäsymmetrisiä suikaleita kaksivärisellä patentilla, helmineuleella ja ainaoikealla. Ja kivat tupsut nurkkiin! (Tai siis ohjeen mukaan kaksi yhteen nurkkaan ja yksi toiseen, mutta olin rebel ja laitoin yhden kuhunkin nurkkaan.)


Tässä projektissa pääsi käyttämään pieniäkin jämiä! Ambah O´Brienin Lamina Wrap on kyseessä. Mallailin värejä aluksi, mutta suunnitelmaan tuli pieni muutoksia työn edetessä.Harmaat raidat ovat tuollaista kylmää sävyä, joka mielestäni korostaa kivasti lämpimämpiä raitavärejä.

Tämäkin oli koukuttavaa neulomista ja mallikerran oppi helpolla. Parasta tässä oli jämien tuhoaminen ja väri-ilottelu.


Tekisi melkein mieli neuloa toinenkin!


4 kommenttia:

 1. Oi, tuo viimeinen huivi näyttää siltä, että sellaisen haluaisin itsekin tehdä! Saas nähdä, koska - malleja tuntuu olevan enemmän kuin elämää jäljellä :-D
  Ihanat värit tosiaan tuossa Fallen leaves -huivissa. Sulla on niin ihastuttavia huiveja! Takki on tosiaan kiva, hauska idea tuo kirjoneuleet käsivarsissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen jämistelyhuivia, se ainakin syntyy nopeasti, kun on niin kivaa neulottavaa! Helppoa pitsiä ja sitten ihanan aivotonta ainaoikeaa. Huivimania jatkuu, kun niitäkin vastustamattomia malleja vaan putkahtelee!

   Poista
 2. Oi, oi, miten ihania neuleita ja värejä. Fallen leaves on pehmeän näköinenkin ja miten kauniit värit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon : ) Kohta onkin se aika, jolloin maassa on tuon värisiä lehtiä. Onneksi ne on vielä osittain keltaisina puussa!

   Poista