4. huhtikuuta 2016

Nelma, kupla ja kaverit


Hupsis, nämä kuvat on näemmä otettu talvella. Jäänyt pari postausta luonnoksiin uinumaan, mutta nyt on hyvä hetki julkaista nämä, ennenkuin on yhtäkkiä kunnon kevät.

Tämä palleropipo on oma malli, hyvin simppeli sellainen, kuten näkyy. Jujuna on monivärisellä langalla tehdyt pallot ja isohko tupsu samoista ja lähisävyn langoista.


Malli: Nelma Hat (Ravelry-linkki, ilmaisohje) 
Langat: Drops Big Merino ja Manos Maxima
Puikot: 4,5 mm ja 5 mm
Tässä pipossa muuten samat tiedot, mutta pohjalankana Dropsin Nepal. Aivan ihana keltavihreä, mutta ikävä kyllä Nepal kutittelee jonkun verran, toisin kuin Merino.
Suomenlampaanvilloja minulle on kerääntynyt aikamoinen määrä, kun sa vaan on niin ihanaa! Kätevintä se on mielestäni lapasissa, jossa kutittavuus ei ole niin iso ongelma. Pojalla oli tarvetta lapasille, joissa olisi kolot peukaloille.Letkun kylän ruskeasta langasta ja Bovikin tilan vaaleasta syntyi Kuplat, hyväksi havaittu lapasmalli. Muokkasin kärkeä vähän (sillä inhoan kitchener´s stitchiä) ja kavensin kuplissa ylimääräisiä silmukoita pois. Hyvä tuli noinkin, kivan pyöreä. Ja nyt on hyvä näpytellä kännykkää pakkasellakin!Muutamasta ihkulangasta syntyi Maasälpä -huivi. Malli on Veera Välimäen kirjasta Huivileikki. Lankoina Puffan glitteriä sisältävä lanka värissä Luoto ja Louhittaren luolan Tuulen tytär sävyssä Hopea. Huivin malli on aika erikoinen, sillä toinen pää lähteekin ensin neulotuista kolmioista ihan toiseen suuntaan. Kaulalle kietominen on aika haastavaa, joten tämä huivi on ikävä kyllä jäänyt aika vähälle käytölle. Saattaa olla, että puran sen jossain vaiheessa ja otan ihkulangat parempaan käyttöön.Ja vielä yhdet pikkulapaset. Näidenkin malli on oma, mutta se on edelleen puhtaaksikirjoitusta vailla, ollut jo viime talvesta. Nämä ovat varsinaiset testikappaleet, joiden kärjetkin on näemmä ihan eri paria. Juuri kärkien kohdalla mulla onkin ongelma ohjeen kirjoituksen kanssa. Pitää siis neuloa vielä ainakin yhdet lapaset, jotta saan selkoa siitä, miten kärkikavennus oikein menee. Lankana näissä on joku sellainen, jonka alkuperästä ei ole mitään havaintoa. Rouheaa on, ja väri on kiva.

Lauantaina pääsi jo ihanasti pihahommiin! Jospa kohta bloginkin sisältö olisi jotain muutakin kuin neuleiden esittelyä. Kovasti tekisi jo mieleni mennä kuvaamaan maasta nousevia pikkualkuja!


7 kommenttia:

 1. Kaikki on niin ihania, pallomalli todella kiva! Harmittavaa tehdä suuritöinen huivi, joka ei sitten toimikaan. Ihanat nuo vohvelilapaset!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pallot on kyllä pop : ) Ja kiitos hyvästä nimi-ideasta lapasille! Ne on nyt ollut työnimellä hunajakennolapaset, mutta vohvelihan on paljon kivempi. Saanko siis ristiä lapaset vohvelilapasiksi?

   Poista
 2. Kuplamalli sopii hyvin lapasiin, kuin myös tuo viimeinen lapasmalli, joka on tosi herkullinen. Minä olen sen verran laiska, että jätän usein kärjestä mallineuleen kokonaan pois. Ei niin fiksun näköistä, joten ehkä pitäisi vähän ryhdistäytyä ja nähdä vaivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan siinä väkertämistä kärjessä, kun silmukat vähenee. Toisaalta paksuus pysyisi samana, jos malttaisi pitää kahta lankaa koko ajan mukana. Mutta ei kai sitä aina tarvitsekaan, on ihan OK oikaista välillä!

   Poista
 3. Kauniita, kaikki! Etenkin nuo kupla- ja pallojutut.

  VastaaPoista