17. huhtikuuta 2016

Kevättä ilmassa


Ihana kevätaurinko on hellinyt meitä viime päivinä. Hyvää tekee tämänpäiväinen sadekin, ja ensi viikolla pääsee kuitenkin taas pihatöihin.

Elli on nauttinut ulkoilusta erityisen paljon. Vielä reilu viikko sitten ulkoilut olivat melko lyhyitä, varmaan siksi, että maasta hohkasi pikku tassuille kylmää. Tällä viikolla on vaadittu ulos pääsyä heti, kun kotiudun töistä. Ja sehän sopii : )


Ulkona on selvästi tuoksujen ja äänien ilotulitus, ainakin sellaiselle jolla on herkät kissan aistit. Höttiäsiäkin jo vähän lentää ja lintuja ja oravia pitää tuijotella.

Tulppaania pukkaa ja pionien alutkin on bongattu joka puskasta. Suloiset tarhakylmänkukan karvaiset versot nousevat myös, kuvassa lumikellojen vieressä.Hakuropaju näyttäisi olevan voimissaan, mikäli versojen punaisuudesta voi jotain päätellä.  Elli tarkistaa, että pionien versojen  alkuja todella on nähtävissä.Istutin syksyllä enimmäkseen valkoisia sipulikukkia. Tämäkin on näitä iän mukanaan tuomia muutoksia, sillä vielä pari vuotta sitten kaikki valkoiset kukat olivat mielestäni äärimmäisen tylsiä. Mutta ei enää : )

Ihania nämä krookukset!Kasvimaalaatikon reunalla kukkii yksi urhea valkovuokko. Kaverinsa vähän kauempana ovat vielä nupulla, mutta tälle yksilölle on sattunut erityisen aurinkoinen paikka.
Mikähän tuolla sammaleen seassa tuoksuu?(Kaikki tämän postauksen kuvat ovat poikani ottamia.)


6 kommenttia:

 1. Keväiset pihakierrokset ovat kissalle yhtä ihania kuin puutarhurillekin. Niin paljon kaikkea jännää ja mielenkiintoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, ja kummastakin on seuraa toisilleen. Joka päivä uudet tuoksut ja luonnon heräämiset vastassa : )

   Poista
 2. Voi suloista Elliä, nyt on ulkona niin paljon kaikkea jännää pienen kissan nenään ja korviin. Olisi kiva elää hetki kissana ja tietää, mikä siellä nurmella esimerkiksi tuoksuu.
  Tosi aikaisia valkovuokkoja on tänä vuonna, olen ihmetellyt niitä monessa blogissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, sen kun tietäisi, mikä siellä sammalessa on möngertänyt. Tai ehkä joku mielenkiintoinen pieni jätös? Tosin lajitovereiden jätökset ei Elliä kiinnosta ollenkaan, niitä löytyy välillä talven jäljiltä mm. kasvimaalaatikoista. Onneksi kukaan ei kuitenkaan kesäisin käytä niitä vessana!

   Poista
 3. Ihanaa valkoista: suloisia kissantassuja, lumikelloja, krookuksia, valkovuokkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, valkoiset tassut muuttuu näin kesäkaudella vähän ruskehtaviksi alapuolelta ainakin : ) Mutta se kuuluu kesään! Valkoiset krookukset kyllä yllätti ihanuudellaan, niitä täytyy hankkia syksyllä lisää.

   Poista