28. helmikuuta 2015

Remonttia!


Bloggaukseen tuli pieni tauko, kun meidän teki mieli aloittaa remppaaminen talon itäsiivessä. Päätös tapahtui hyvinkin nopeasti ja kaikki sai alkunsa pienen vaatetelineen sortumisesta. Pienestä purosta syntyi äkkiä isompi virta, kun päätimme heivata tyttären huoneen rumat vaatekaapit ja korvata ne entisen askarteluhuoneen vaatekaapeilla. Voin sanoa, että 12-vuotiaan tyttölapsen kaapeissa on paljon pientä ja isoa tärkeää tavaraa, mm. kallisarvoisia eri ravintoloista kerättyjä serviettejä ja hienoja kiviä ; )


Kaksi viikkoa sitten järjestelyt olivat niin pitkällä, että saimme siirtää sänkymme väliaikaisesti olkkariin. Ylimääräinen löhöilytila (tosin löhöilyaika on hyvin rajallista!) on oikein tervetullutta ja kissakin tykkää! Onneksi olkkari on niin suuri, että yksi normaalikokoinen parisänky sujahti sinne ihan hyvin, eikä se vie edes kovin paljon tilaa.Elli tosiaan otti huonekalurallista kaiken irti ja löysi monia kivoja oleskelupaikkoja!Vanha vaatehuone pääsee jälleen alkuperäiseen käyttöönsä, mutta nyt siitä tulee ihan oikea käyttövaatteiden säilytyspaikka, eikä mikään tavaran dumppaushuone, jollaisia vaatehuoneemme ovat aina ennen olleet. Joku voisi kutsua uutta vaatehuonetta walk in -closetiksi.

 Vaatehuone jää oikealle, kuvassa rakennusmuovilla suojattuna oviaukko. Paneelit seiniltä sai kyytiä, alta paljastui varmaankin 60-luvun alkuperäinen punaruskea seinämaali.Näkymä toiseen suuntaan. Ovi vasemmalla vie pyykkihuoneeseen (entinen pannuhuone). Tuohon portaiden kohdalle on tulossa ihan oikea seinä ja portaiden yläpäähän mahdollisesti ovi jossain vaiheessa myöhemmin. Ellikin löytyy kuvasta, kun oikein tarkkaan katsoo.Kattopaneelitkin saivat kyytiä samalla, kun vaihtoon menee muutkin pinnat. Vaaleanharmaa maali sivuseinissä (paitsi ikkunoiden luona) on Country French -kalkkimaalia sävyssä Savu. Sillä tuli hauska mattainen pinta. Toinen paketti on vielä jäljellä, sitä käytettään ainakin uuteen, rakennettavaan seinään.

Sängynpäädyksi valitsimme tuollaisen vanhan rautasängyn näköisen : ) Etsittiin kuvia Pinterestissä ja päädyttiin tuollaiseen melko simpeliin malliin. Piirustelin viivat lyikkärillä vatupassia apuna käyttäen seinään ja teippasin rungon kohdat umpeen. Sitten vaan mustasta ja valkoisesta sekoitettua tummaa päälle. Seinän yläosaan meinaan laittaa erilaisia tauluja rykelmän, jotta nuo eristelevyjen raotkin vähän peittyisi.

 Vielä on paljon maalattavaa, rakennettavaa ja sipisteltävää, mutta paljon ollaan jo tehtykin. Vähän alkaa jo hahmottumaan, millainen tilasta valmiina tulisi. Vieläkin jaksan ihmetellä sitä, miten tuo harmaa nyt yhtäkkiä onkin tosi ihana väri, kun ennen sitä kammoksuin. Syytän vaikka keski-ikää mielenmuutoksesta ; )
6 kommenttia:

 1. Aika urakan olettekin aloittaneet, mutta kyllä se kannattaa. Harmaa sopii hyvin sisustukseen. Se on jotenkin rauhoittava ja tyylikäs väri. Kummasti ne rempat aina lähtevät jostain pienestä epäkohdasta ja laajenevat yllättävästi. Ehkä sitä ei aloittaisikaan, jos jo alussa tietäisi työn paljouden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, se on ihan totta, että laajenemista tapahtuu aina, ja hyvä niin. Nyt purimme koko lattian erinäisten tapahtumien johdosta, ja onhan se kuitenkin lopulta hyvä, että lattian kunto tulee tarkastettua kunnolla ja saa heivattua 60-luvun muovimattokerroksen pois.

   Kuitenkin sitä hirveästi toivoo, että olispa jo pian valmista!

   Poista
 2. Teillä on taas ahkeroitu! Ransun mielestä sulla on hyvä värisilmä ;-)
  Tosi ihana tuo sängynpäätymaalaus, ja walk-in-closet kuulostaa todella sivistyneeltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Ransu, sä tiiät : )

   Kiitos, koitetaan tehdä closettiin oikein sivistynyt tunnelma myös, toistaiseksi sekin on hyvin kesken ja toimivilla väliaikaisratkaisuilla täytetty.

   Poista
 3. Hienohienohieno sängynpääty! Olen ihan täpinöissäni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitoskiitos Sussu! Kyllä teillekin varmaan sopisi jonnekin rautasängyn pääty? ; )

   Poista