11. helmikuuta 2015

Color affection ja kukkamyssy

Melkoisen suurityöinen huivi valmistui reilu viikko sitten. Helppoa neuletta sinänsä, pelkkää aina oikeaa ja lisäyksiä, mutta koska huivin koko kasvoi koko ajan, lopussa tuntuui, ettei syli meinaa riittää.

Puuduttavan neulonnan palkitsee kuitenkin ihana lopputulos! Malli on huippusuositun Veera Välimäen Color Affection (maksullinen ohje Ravelryssä). Lankoina käytin ihkulankoja, joista ruskeista sävyistä onneksi jäi vielä kivat jämät. Vaalein ruskea on kanadalaisen Sweet Georgian tough sock värissä ginger. Vaaleanpinainen on Frog Tree Pediboo, pehmeä sukkalanka. Nämä raahasin vuosi sitten New Yorkista. Tumma ruskea on Louhittaren Luolan Väinämöistä värissä kahvi, lankavaihdossa saatu ihanuus. Ajattelin, että tähän projektiin voi hyvillä mielin käyttää näitä lankoja, ja onneksi käytin! Joskus tuntuu hankalalta korkata jokin ihana kerä, mutta pitäisi vaan uskaltaa enemmän, käytettäväksihän ne kuitenkin on hankittu.Huivista tuli erittäin kookas, mutta se on kuitenkin sopivan kapea kieputettavaksi hartioille. Käytännössä se kuitenkin toimi arkipäivänä parhaiten niin, että oli solmittu edestä ja muuten lämmitti hartioita. Reunaan tein i-cord -päättely, jonka ohjeen kurkkasin Dropsin sivuilta.
Pikkutyönä valmistui Xerantheum -myssy. Hauska ja nopea malli! Lankana on Wendy Merino Bliss, joka on alunperin ollut hailakan vihreää. En liiemmin pitänyt väristä, joten kokeilin siihen Kool Aid -jauheita. Hyvin peittyi vihreys, mutta tulihan tuosta langasta hieman omituinen, ainakin siinä on vahvaa semisolidiutta, mikä ei sinänsä ole yhtään paha asia. Tämä pipo menee valmiiden kasaaan odottamaan loppukäyttöä.

Aivan ihanaa, kun htäkkiä tuli kevät! Kohtahan tässä pääsee puutarhahommiin : ))


10 kommenttia:

 1. Joo, puutarhahommiin tosiaan! Olen leikkaillut perennojen pystyyn kuivuneita varsia ihan urakalla, ihanaa, kun pääsee jo siistimään kukkapenkkejä helmikuussa!
  Superkaunis huivi, voi että mitkä ihkuvärit. Kannatti tosiaan korkata lempilangat, noinhan niihin pääsee kietoutumaan. Myssykin on niin nätti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, leikkuuhommiin voisi ryhtyä nyt jo! Kiitos vinkistä : ) Olin niin laiska koko loppukesän ja syksyn, että nyt riittää tekemistä. Tosin meillä alkaa taas sisälläkin remontti...

   Poista
 2. Todella kaunis huivi, erityisesti pidän noista väreistä.
  Kevättä on selvästi ilmassa, mutta myös lunta runsaasti pihassa. Ajatus siintää jo pidemmällä kuin mitä vuodenaika sallii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pohdin pitkään, otanki vaaleanpunaisen tilalle okrankeltaisen, joka olisi toisaalta ollut melko lähellä noita ruskeita. Ihan kiva, että löytyy vähän kontrastia.

   Toivotaan, ettei tule mitään hirveän talvista takatalvea. Räntäähän nyt tulee varmasti vielä maaliskuussakin...

   Poista
 3. Ihanat värit olet valinnut huiviin. To do listalla minullakin tämä on. Kaunis malli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos : ) Suosittelen mallia, vaikka se vaatiikin loppuvaiheessa lehmän hermoja ; ) Värivalinnoilla saa kivasti vaihtelua, mua alkoi kutkuttamaan jo toisen samanlaisen neulominen.

   Poista
 4. Aivan ihanan värinen huivi! Pikaisella kurkkauksella ihastuin blogisi antiin, jään lukijaksi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit tänne, tervetuloa seuraamaan : )

   Poista
 5. joo-o, kohta jo ollaan kylvöhommissa ja saa neuleet jäädä ;) ¨
  Mutta vielä on pipo- ja huivikelejä.
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, varsinkin tällainen tuhruinen ja harmaa ilma on täydellinen neulekeli : ))

   Poista