5. helmikuuta 2015

Kuvia kesästä

Sain joskus syksyllä betweeniltä haasteen julkaista viisi kuvaa viime kesästä, piristämään ankeaa syksyä. Silloin en löytänyt kesäkuvia mistään, joten haaste jäi toteuttamatta. Eilen kuitenkin katselin tarkemmin muistikortin kansioita ja sieltähän löytyi satamäärin vihreyttä ja vehreyttä vuosimallia 2014. 

Kyllä tähän hieman ankeaan talveenkin kaipaa piristystä, vaikka kevät jo kolkutteleekin. Itse asiassa valitsin enemmänkin keväisiä kuvia, sillä keväässä on aina jotain erityisen spesiaalia verrattuna kesään. Vihreys on vivahteikkaampaa ja puutarhassa on vielä jollain lailla siistiä kun rikkaruohot ei ihan valtoimenaan rehota.

Ylimmässä kuvassa on ihanainen suklaakosmoskukka. Se kukki ahkerasti terassiruukussa koko kesän ja syksyllä kätkin sen maan suojaan, jospa se vaikka selviäisi talvesta. Muutaman kuukauden päästä sen sitten näkee."Päärynäpuupenkissä" kasvaa kaikenlaista oranssia ja kellertävää. Tuikellukat on aina ahkeria kukkijoita ja kuvassa näkyy vielä kevään sipulikukkiakin. Vasemmalla keskellä pilkistää myös pikkukurjenmiekka kelta-ruskeana! Ihan takana oleva raparperi sentään pääsi viime kesänä kasvimaalaatikkoon.Tässä pikkuisia siemenviljelmiä, edessä kukkia (kehäkukkaa ja ruiskukkaa sekä unikkoa ainakin), taempana porkkanaa, hernettä ja salaatteja. Tässä vaiheessa pienet vihreät alut ovat ihan vastustamattoman ihania, mutta loppukesällä kaikki on jo räjähtänyttä ja holtitonta (ja puutarhuri ainakin tässä tapauksessa jo laiskistunut hoitamaan asiaa).Takapihan terassin kupeessa kukki ihanasti rönsyleimu, akileija oikealla aloittelee.Kaivopenkissä oli loppukeväästä näin vehreää. Olin iloinen noista pinkeistä ja liloista tulppaaneista, jotka toivat kivasti väriä tuonne nurkkaukseen. Pionit etualalla olivat jo vehreitä, mutta kukkia joutui vielä odottelemaan. Ensi kesänä onkin vuorossa ainakin operaatio ´aidan tukeminen ja suoristus´...Kerta kiellon päälle: Kuudes kuva näyttää takapihan terassipenkkiä toisesta suunnasta. Tuo angervo kasvoi viime kesänä ihan megalomaanisesti ja teki komean kukkavarrenkin. Ja ah, tuoksuköynnöskuusama on kukassa, voin melkein tuntea sen hunajaisen makean tuoksun sieraimissani.

Enää muutama kuukausi tähän vihreyteen, kyllä me jaksetaan!


8 kommenttia:

 1. Nyt en kestä...
  Enkä jaksa odottaa..
  Hus pois hanget ja kesä tilalle :)

  PS. Neloskuvassa on ihanan pirtsakka kastelukannu ja aurinkolenkkarit :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä kuvissa todella on se vaara, että kevään haluaisi tänne just ja nyt. Mutta lupaileehan ne aikaista kevättä, mahtavaa!

   Nuo keltaiset lenkkarit on miehen, ihan itse valitsemat. Klassinen pukeutuja yllätti värivalinnalla! Ja pinkki kannu piristää nytkin etupihaa, kun on käytössä pissapojantäyttöastiana : ))

   Poista
 2. Onpa ihania kesäkuvia. Näitä ei kyllä kyllästy katselemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kiitos vaan haasteesta! Ihmeellisen piristävää tuo vihreys, suoranaista mannaa katsella tähän vuodenaikaan. Sulla olikin jo kylvökset aluilla, hienoa!!

   Poista
 3. Tähän aikaan katselee mielellään kesäkuvia. Kun lumi peittää kaiken on elämä pihalla vähän milenkiinnotonta, ah, kunpa jo pääsisi pian syynäämään maasta nousevia piippoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, maan tutkiminen keväällä on ihan parasta! Ne pienet alut, ihan vastustamattomia. Oliskohan siihen sellainen pari kuukautta suunnilleen?

   Poista
 4. Kevät tänne heti!! Ihana suklaakosmos ♥

  VastaaPoista