18. marraskuuta 2013

10 kuvaa kesään - marraskuu

Taas on kesä yhden kuukauden lähempänä! Marraskuun loppupuolella pihalla näyttää aina vaan pelkistetymmältä, kun kaikki puiden lehdet ovat jo lähteneet. Muutama perenna yrittää olla vielä aivan kuin talvi ei olisikaan tulossa, esimerkiksi keijunkukat ovat tässä lajissa todella hyvin kunnostautuneita. Pensasruusukin tuolla perennapenkissä vielä rohkeasti vihertää. Trampan osaset pääsivät muuten eilen talviteloille, kehikko vain jäi kuoppaansa kököttämään.

Onpas muuten mukavaa, kun vielä ei ole lunta! Viime vuonna tähän aikaan maa oli jo valkoinen. Mielenkiinnolla odotan mikä tilanne on kuukauden päästä. Jos tilauksen voisi tehdä, niin ottaisin ensilumen vasta ihan lähellä joulua ja luovuttaisin kaiken lumen pois heti hiihtoloman jälkeen, Että tällaiset terveiset säidenhaltioille :)Tässä vielä lehtirikas lokakuu.


Ja tässä sateinen syyskuu.

6 kommenttia:

 1. No ei kyllä paljon eroa tosiaan huomaa. Ehkä sen takia, että on niin massiiviset nuo vihreät kuuset taustalla, niin maisemasta ei tuu ihan harmaankaljua koskaan. (Ja hassua, että itseasiassa ruoho on kaikkein vihreintä ylimmässä kuvassa).

  Mulle kävis sellaset 2-5 astetta pakkasta, auringonpaistetta ja mukavasti (ei liiaksi asti kolattavaa pliis) lunta tästä illasta alkaen johonkin maaliskuulle. Sitten yhdessä yössä kaikki lumet pois. Auringonpaiste saa jäädä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ilman muuta vaan pikku pakkasta. Sitäkin siis tilauksessa. Välillä voi olla lumiukkokelit, muttei liian märkää kuitenkaan.

   Meidän nutrsi on vanha ja sammalpitoinen, siksi se on yleensä erityisen vihreä. Ja aina pehmeä :)

   Poista
 2. Onpas hauska kuvapostaus! Olen suunnittelut samanlaista kuva/kk tai kuva/vk räpsyjä tuosta meidän pihasta jo vaikka kuinka pitkään. Ei ole tullut otettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää haaste on aika vänkä, kun voi melkein laskea päiviä kesään ja samalla huomaa hyvin vuodenajat.

   Poista
 3. Tällaisia kuvia eri aikoina samasta paikasta on kiva ottaa ihan jo omaksi ilokseenkin. Jännä katsoa myöhemmin, miten luonto muuttuu ja kun kuvia kerääntyy muutamalta vuodelta, sitä mielenkiintoisempaa on nähdä kasvien kasvaminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin juuri! Muistan kuinka ihmeissäni olin edellisen kodin pihalla kasvaneista tuijista. Vanha valokuva paljasti niiden kasvaneen ihan hurjasti, kun muuten sitä ei ollut oikein huomannutkaan, sen verran hidaskasvuisia ne ovat.

   Poista