3. lokakuuta 2013

Lehtiä ja laskoksia



Elokuun lopun visiitillä Käsityökortteliin vietin aika pitkän tovin Ilun lankakojussa ja koitin päättää, mitä ihanuutta hankkisin. Melkein päädyin jo vihreisiin semisolidi-lankoihin, mutta tämä punavihreä vei sittenkin voiton. Värit ovat kertakaikkiaan hurmaavat ja jälleen kerran hairahduin tällaiseen pätkävärjättyyn. Voi minua... Vähän tuli väreistä lätäköitä, mutta päätin, etten anna niiden haitata. Itse asiassa lehtikuviohan erottuu paremmin yksivärisenä, raidallisena lehti on aika sekava.

Lanka siis Handu Handdyed, malliksi valikoitui Ravelryn ihmeellisestä maailmasta Saroyan. Puikot mulla taisi olla jotain 3,5 mm. Ihana lanka, kiva malli!



Varmasti mun on jossain vaiheessa neulottava vielä toinenkin Saroyan, törmäsin nimittäin Pinterestissä tähän versioon:

Ravelry: BrambleKnit's Autumn

Ihan mieletön, henkeäsalpaavan ihana!! Kuva: Pinterest, linkki tekijän Ravelry -projektiin: BrambleKnit:in Autumn.




Toinenkin huivi (tai siis kauluri) on valmistunut. Laskoskuvioinen kauluri kirjasta Luonnonkauniit neuleet.



Tuossa kirjassa on monia kivoja malleja ihanan neutraaleissa väreissä. Voihan ne toki toteuttaa ihan missä värissä vaan, mutta jotenkin nyt kiehtoo valkoisen, harmaan ja vaaleanruskean sävyt.

Kaulurin lanka on BBB:n Alpaca Filati. Laskokset oli hauskoja tehdä, mutta malli oli muuten aika erikoinen, koska se neulottiin kokonaan nurjalta puolelta. Nurjia sai siis vääntää oikein antaumuksella!


8 kommenttia:

  1. Ihana lanka neuleessasi:)
    Minullakin sattuu olemaan tuo kirja, mutta en ole vielä tehnyt siiitä mitään.
    Tuo kauluri olisikin ihan mukava, kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilosia neulontahetkiä kaulurin (ja muiden ihanuuksien) parissa! : )

      Poista
  2. Ihana syksyinen väripilkku! Upeita neuleita, niiden katsominenkin jo lämmittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :) Väripilkkuja on onneksi juuri nyt luonnossakin kauniin ruskan muodossa, mutta eipä mene kuin muutama viikko (nyyh) niin pitää loihtia omat piristävät väripilkut!

      Poista
  3. Hyvälle näyttää molemmat. Itse olen tosi huono pätkä/liukuvärjätyn langan ostaja, vaan kyllähän nuo valmiina aina ihan hyviltä näyttävät :) ja mukavan näköinen malli muutenkin. Pitäis kyllä terhakoitua itsekin taas neulomaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neulominen on hauskaa puuhaa varsinkin talvella ja syksyllä. Kiva käpertyä näpertämään jotain pehmoista ja lämpöistä :) Ilun langat ovat kai sellaisia, ettei niistä huononnökäistä voisikaan saada aikaan ; )

      Poista
  4. Voi hitsi, kun koko ajan ilmestyy uusia houkuttelevia neulekirjoja! Juuri pääsin ihastelemasta roosa nauha -kirjaa, jonka kannessa on maailman söpöimmät sukat... se kirja on ehkä pakko hankkia. Onneksi noita lienee kirjastossakin.
    Huippuihana huivi, Ilun langat on tosiaan täydellisiä, niille pitää vain keksiä paras mahdollinen tarkoitus ja malli, jossa ne ovat edukseen. Tuo ruskalehtihuivi on tosiaan mieletön!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää kirja taitaa olla hiukka vanhempi, oli nimittäin kesäalessa. Mutta ihan totta, uusia ihanuuksia tulee niin ettei perässä pysy. Ja sitten kaikki Ravelryssä olevat mallit... Mulla on varmaan jo ainakin sata erilaista neulemallia tallennettuna, kääks.

      Poista