21. lokakuuta 2013

Esterin korissa Elli


Meillä asuu yksi, joka tykkää istua ja makoilla kaikenlaisissa koreissa ja laatikoissa. Tämä suuri pärekori on tullut meille miehen mummolasta Satakunnasta. Aiemmin korissa säilytettiin joulukoristeita, mutta nyt ajattelimme ottaa sen lehtikoriksi.
Toistaiseksi se kuitenkin majailee ihan keskellä olkkaria ja tyhjänä, jotta Elli pääsee hyppimään sinne sisälle.
Ihan uppoaa korin uumeniin koko pieni kissa!Pohdimme, mikä korin käyttötarkoitus on ennen ollut, onko siinä kenties säilytetty matonkuteita ja muuta vastaavaa? Kysyin asiasta anopilta ja sain kuulla, että kori on toiminut pyykkikorina. Sen on tehnyt anopin isotädin Ainon mies Viljo joskus 50-luvulla.Hauskaa viikkoa! Toivottelee korikissa (ja hänen hoviväkensä).


10 kommenttia:

 1. Ellillä on hyvän kokoinen yksiö. Pyykkikoreina noita tosiaan ennen käytettiin. Mukavaa viikkoa sinnekin!

  VastaaPoista
 2. Ehkä tuosta tulikin Ellin kori? Lehtiä voi säilyttää missä vaan mutta kun kelpaa kissalle niin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta se on Ellin omaisuutta, nähtävästi. Mutta kai siinä lehtien päälläkin kelpaa makoilla, toivottavasti!

   Poista
 3. Ihana Elli! Pakko jättää kommenttia ku vuosi varmaan edellisestä käynnistä. Vähän venähti pitkäks blogitauko, mutta nyt taas kuvioissa mukana hiljalleen. :) Kauniita kuvia, paljon, ihana neuletakki ja mitä kaikkea täälä olikaan kun selasin melekeen koko blogin läpi. :)

  VastaaPoista
 4. Suloinen Elli!

  Ihanan korin on Viljo tehnyt. :) Olen etsinyt vastaavaa kirppareilta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut Viljo tosiaan taitava. Kun anopin kotitaloa tyhjennettiin, sieltä löytyi kaikenlaisia aarteita. Paljon niitä koitettiinkin säilyttää, mutta jotain piti laittaa poiskin. Mm. sellainen ISO pärekori, varmaan 1,5m korkea ei mahtunut kenellekään säilytykseen, Harmin harmi!

   Poista
 5. Ihana topakka Elli! Nyt korissa "pyykätään" kissaa (sen omalla kielellänsä) :D. Mun lapsuudenkodissa oli tommonen kori 70- ja 80-luvulla. En enää muista mitä siinä säilytettiin muulloin, mutta jouluaattona siinä oli lahjat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monikäyttöisiä nuo korit! Ja pyykkikorina jatkaa elämäänsä, tavallaan.

   Poista