8. lokakuuta 2013

Ruskaponcho
Hiljattain valmistuneessa ponchossa ei varsinaisesti ole ruskan värit, mutta taustalla niitä näkyy, joten olkoon sitten ruskaponcho. Malli on ollut Suuressa Käsityölehdessä 4/2007, sain keväällä ohjeesta kopion Menitasta. Silloin jo alkoi muhimaan mielessä ponchon toteutus neutraaleissa väreissä ja hankin Dropsin Nepalia muutaman kerän. Aloitin neulomisen syyskuun alussa ja kun luononvalkoinen lanka alkoi tehdä loppuaan, kipitin Menitaan mielessäni kuvat kaikista ihanista syksyisen värisistä Nepal-langoista, joista Menitan hyllyt notkuisivat. Mutta ei, ei siellä ollut yhden yhtä Nepalia, lopettaneet koko langan myynnin!! ISO järkytys.Onneksi on nettikaupat, joista sain täydennystä, mutta onhan se nyt ihan eri tilata lankoja kuin ostaa ne tuosta ´lähikaupasta´. Toivon vaan, että Nepalia jossain vaiheessa taas valikoimiin tulisi.

No poncho valmistui kuitenkin onnellisesti ja siitä tuli kiva ja lämmin. Tyttärellä oli kaveri viikonloppuna yökylässä ja yhteisvoimin saimme kiinnitettyä helman hapsut. Korvaamaton apu oli tytöistä ja taisi se ihan mieluista puuhaa heille ollakin.


Edit. Saila kirjoitti kommentissa ponchosta, joka hänellä oli ollut lapsena. Siitä muistin, että minullakin oli lapsena poncho! Löysin kuvankin, jossa poseeraamme äitini kanssa ponchoinemme, kummatkin lienevät hänen itse tekemiään. Muistan kuinka tykkäsin tuosta ponchosta todella paljon, olihan se lempiväriseni. Tuo poncho on edelleen tallessa ja se on aika minikokoinen, olin kai noin 3 v. tuossa kuvassa? Vuosi oli 1977. Hih : )
Puutarhassa on nyt aivan mielettömän kaunis ruska! Kiinanpioni ´Hei Hao Bo Tao´ ei ikävä kyllä tänä vuonna kukkinut, mutta tarjoilee sentään kaunista syksyn sävyä lehdillään!Etupihan angervot hehkuvat keltaisena.Sahramihanhikki vielä ilostuttaa kukillaan, sen lisäksi että sen lehdet ovat mitä hehkuvimmat juuri nyt.
Päärynäpuu ei todella hehku,mutta jotain rujoa kauneutta noissa kiiltäväpintaisissa lehdissä on.


10 kommenttia:

 1. Vau mitkä ihana ruskavärit pionissa ja pihallasi muutenkin!
  Hienoa, että orjatyövoimaa löytyy ;-) Aivan ihana tuo poncho! Tuli yhtäkkiä mieleen, että minulla taisi lapsena 70-luvulla olla poncho, tosin se kai oli isosiskon vanha niin kuin kaikki muukin, mutta ihana se silti oli. Varmaan joku ruskea se oli, tietenkin, kun 70-lukua elettiin :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mahtavaa, taisi olla ponchot muotia 70-luvulla! Päivitin postaukseen kuvan 70-luvulta :) Ruskeaa oli silloin vaatteissa paljon :)

   Poista
 2. Upeita syysvärjeä puutarhassasi. Hienoa, että saimme viimein myös tänne etelään kunnon syysruskan. Ehdin jo hiukan huolestua, mutta tuli se sittenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella ihanaa, että on kunnon ruska! Eipä nuo ihanat lehdet putoaisi koskaan!!

   Poista
 3. Minulla ei ollut ponchoa lapsena. Mutta serkkutytöillä oli. Tummansiniset, joissa oli kirjoneuleella valkoinen ruusukuvio. Voi sitä kateuden määrää! Kauheasti piti väheksyä, että ihan rumat ponchot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän, varmasti olivat todella rumat! Ja ruusukuvio vielä, pah!

   Poista
 4. Hmmm.... Kahelien Pallivaihtoon saakin täältä hyviä vinkkejä... :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin taitaa saada : ) Hauskaa kun piipahdit! Pallia täällä odotellaan, mutta ei mitenkään malttamattomasti toki. Aikaa on vielä ruhtinaallisesti!

   Poista
 5. Hei jes, ihana edittikuva :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. : ) Vanhat lapsuuskuvat on usein aika hauskoja! Tuossakin allekirjoittaneen ilme ja asento on aika vänkä.

   Poista