28. maaliskuuta 2013

Keinusänky ja keskeneräisiä




Meillä on olohuoneessa uusi huonekalu, miehen ihan itse tekemä. Nähtiin syksyllä Fiskarsissa muotoilunäyttelyssä tällainen roikkuva sänky ja heti mies päätti, että tuollainen meille olkkariin. Välillä koko juttu jo unohtuikin, mutta sitten näin Pinterestissä kivan kuvan vastaavasta sängystä, jossa oli kauniit valkoiset pitsipeitot ja tyynyt päällä. Ei mennyt kun pari päivää ja valmista tuli!

Pitkät puut on vanhasta telttasängystä, jossa mieheni pappa nukkui kesäöinä rintamamiestalonsa sivurakennuksessa sairaalan yövuorojen jälkeen. Isolle miehelle piti olla aika jykevät puut! Ne on nyt kauniisti harmaantuneet ja yhä kestävät. Niiden päälle kiinnitettiin vaneri. Kattoon koukut ja narulla kiinni!  




Ja tässä in action. Poikani lepäilee partioretkestä väsyneenä -mutta onnellisena ; ) ja Ellikin tykkää. Ihmeellinen kissa, kun ei välitä vaappuvasta alustasta! Sitä saa kantaa pyykkikorissakin pitkin taloa (se menee usein kököttämään siihen valmiina matkustamaan), eikä se ole moksiskaan. Pärjäisi siis laivakissanakin varmasti erinomaisesti. Vaikka ei me sitä laivalle päästetä!



Käsityöpuolella isoja projekteja on nyt muutama kesken, yllä villatakki ohuesta huivilangasta. Valmistuminen onneksi melkein näköpiirissä, sillä taka- ja etukappaleet ovat valmiit ja eka hihakin jo tuossa kuvan vaiheessa.



Viime pääsiäisen alla kaulaan asti neulomani pupu on nyt saanut pään, mutta kasvot vielä puuttuu, ja villapaita. Inhoan kirjomista (koska olen siinä tosi surkea, tulee ihan wonkyä jälkeä), mutta koitan saada lähipäivinä itsestäni irti sen verran, että saisin tuon valmiiksi. Ohje on Arnen ja Carlosin kivasta pääsiäiskirjasta, josta löysin mallin myös tuohon kukkamunaan. Noitakin haluaisin ehtiä tehdä lisää : )


10 kommenttia:

  1. Ihan huippuhieno ja ihana! Tosi mainio idea!

    Jonkun helsinkiläisen hotellin aulassa on samalla idealla tooosi iso hmm... sohva... peti... istuin... mikä lie. Kun siihen istahdin, halusin heti sellaisen sängyn. Eipä ole tullut toteutettua. onneksi te toteutitte!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Meilläkin on vaikeuksia päättää, mikä tuon hökötyksen nimi oikeastaan on. Pinterestissä oli Swing bed, joten siitä käänsin vaan keinusängyksi, mutta ontuuhan tuo vähän. Kuitenkin mukava paikka loikoilla!

      Poista
  2. Tosi hauska idea tuo keinusänky! Parempi siinä köllötellä kuin riippumatossa.
    Ja aivan ihanan värinen tuo oranssi neule! Iloista pääsiäistä teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja samoin, iloista pääsiäistä!

      Poista
  3. Mahtava! Toivottavasti pysyy siellä katossa kans :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. : ) Niin, toivotaan tosiaan, että pysyy! Aluksi näytti vähän huonolta ja koko katto meinasi tulla alas, mutta sitten löydettiin juoksut hyviltä kohdilta katosta ja nyt näyttäisi pysyvän. Jos joku prakaa, niin ne on noi koukut. Mut on nekin tosi kireellä.

      Poista
  4. Oi, tosi kiva! Minä haaveilen jo monennetta vuotta ihan tavallista riippukeinua tänne sisälle, mut kun ei ole paikkaa. Tuo on kyllä näppärä keksintö, eikä vaadi niitä kahta seinää, kuten riippukeinu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riippukeinukin olis tosi kiva sisällä! Sinne voisi hautautua vaikka hyvän kirjan alle. Toivottavasti haaveesi toteutuu jossain muodossa joskus!

      Poista