25. maaliskuuta 2013

Kasvaa ja vihertää!Kevään merkkejä sisätiloissa :) Jouluruusu pukkaa pientä vauvalehteä ja varmasti koko kasvi odottaa kevättä yhtä innolla kuin minäkin.
Autotallissa talvehtineet pelarginoat selvisivät vähän vaihtelevasti. Osa ei selvinnyt, mutta muutama reipas yksilö sitäkin paremmin. Yksi työntää uutta versoa ihan täpinöissään.Iihanaa kellertävän vihreää, uutta ja tuoretta!Pelargonin nukkapintaiset lehdet ovat jotain aivan vastustamatonta. Ja tuoksustakin tykkään, vaikka se varmasti jonkun nenään onkin "hajua".

Kevät tulee, uskon sen nyt!


6 kommenttia:

 1. Niiiin kade ihmisille, jotka saa pelargonit talvehtimaan. Tuntuu hirveelle haaskaukselle heittää ne syksyllä pois, mutta kun ei ole paikkaa.
  Tosi kiva tuo edellisen postauksen huivi. Täälläkin istutaan tuubikaulassa ja hartiahuivi harteilla - että hiukan kolkko keli vielä, mutta kevättä odotellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo talvettaminen on kyllä kiva juttu. Syksyllä pidän niitä aika pitkään sisälläkin kukkimassa. Tosin omani työntää tässä vaiheessa vain lehteä joten ihailen kovasti joissain blogeissa näkemiäni talvehtineita pelargoneja, joissa on jo nuput! Oii!

   Lämmintä hoivia tosiaan tarvitsee vielä :)

   Poista
 2. Pelakuun lehdissä tuoksuu niin kesä. Mulla käy usein just samoin, että osa talvehtii ja osa kuolee. Tänä talvena kuoli kaikki. Onneksi niitä voi lisätä helposti lehdestä ja siemenistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi, että kuolivat :(

   Lehdestä lisääämistä voisikin joskus kokeilla! Tosin olen niin kärsimätön kasvattaja, että haluan heti reheviä puskia. Viime keväänä innostuin ostamaan ihan pikkuruisia taimia enkä saanut niitä kasvamaan kunnolla kesälläkään. Muutama sellainen pelakuu talvehtikin, mutta melkoisia riukuja ovat siltikin.

   Poista
 3. Vein jouluruusuni vinttihuoneen viileään, sillä aurinko lämmittää jo aika paljon huoneita. Kohta ne voi siirtää kuistille, kunhan pääsemme enimmistä yöpakkasista. Minulla on sisällä tuoksupelakuu ja rakastan sen aromia, sitä kun vähän heiluttelee niin koko asunto raikastuu. Lisäksi käytän eteeristä pelargoniaöljyä hemmottelukylvyissä, tuoksussa on hieman samaa kuin ruusussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, täytyykin siirtää jouluruusu vähän viileämpään, vaikkapa eteiseen.

   Edellisessä kommentissa mainitsemani riu´ut ovat juuri sellaisia tuoksuvia. Jos eivät olisi, olisin kai jo nakannut ne menemään. Toivon niille runsaampaa kasvutahtia tänä kesänä. Tuoksu on ruusumainen, vähän pistävä mutta hyvällä tavalla ;)

   Poista