13. syyskuuta 2017

Valmistuneita ja suunnitelmia
Niin se kesä vilahti ohi ja nyt on korkea aika laittaa tänne uinuvaan blogiin muutama todiste siitä, että kesälläkin on neulottu. Aurinko ei ihan hirveästi kesällä (ainakaan kuumasti!) paistanut, mutta tuossa keltasävyisessä huivissa tuntuu olevan sisäänrakennettuna joitakin lämmittäviä säteitä.Kyseessä on Stephen Westin Knit n´Slide, jossa pääväreinä ovat Hedgehog Fibresin Pollen, Seed ja Fool´s Gold. Mohairin tilalla on luonnonvalkoista Dropsin Brushed Aplaca Silkiä. Tein huivista isomman koon (L) ja kunnollisen kokoinen siitä tulikin! Noita reunan röpelöitä oli tosi hauska neuloa, vaikka silmukoita olikin puikoilla noin miljoona (tai noin 1500). Päättelykerros vei myös aikaa ihan hirveästi, mutta onhan nuo söpöt nypyt kaiken nyhräämisen väärti. Malli on kiva, langat on kivat, suosittelen siis kumpaakin!

Huivikuvat on otettu oliivilehdossa jossain päin Toscanaa: Olimme heinäkuussa reilun viikon matkalla, jolla juhlistimme 20-vuotishääpäiväämme. Ensin vietimme neljä päivää miehen kanssa kaksistaan kierrellen Toscanaa. Majapaikkamme oli Sienassa pienessä palatsihotellissa ja siitä käsin oli kätevä tehdä päiväretkiä upeisiin maisemiin ja kivoihin pikkukaupunkeihin.Loppuloman vietimme Firenzessä, jonne myös tyttäremme lensi. Kauniissa kaupungissa oli paljon nähtävää, ruoka oli hyvää ja lämpöä riitti. Oli oikein onnistunut ja ihana loma!
Kesäloman viimeisinä päivinä käväisimme vielä päiväristeilyllä Riikassa. Sen suhteen kävi hirmuinen moka: matkaneule nimittäin unohtui kotiin! Onneksi Riikasta sentään saa lankaa, ostin Hobbywool -liikkeestä lapaspaketin, joka sisälsi langat ja ohjeen. Lisäksi piti vielä ostaa puikot. Eka lapanen melkein valmistuikin matkan aikana ja toinen sitten kotona. Näissä on hauska malli ja värit, ainoastaan peukalokiilan puute on pieni miinus. Sitä ei tuon kuvion takia oikein olisi siihen saanut lisättyäkään. Alareunan nirkkoreunuksen keksin omasta päästä ja siitä vaikuttaa tulleen ihan toimiva. 
Neulesyksy vaikuttaa kiireiseltä ja melko aikataulutetultakin. Nyt on puikoilla pojalle Riddari Lettlopi -villasta. Kaarrokkeessa mennään, valmista tulee toivottavasti parin päivän sisällä.Lauantaina 16.9. alkaa Taimitarhan syyssukka-KAL Metsäretkiä, johon ajattelin käyttää itsevärjäämistäni langoista ruskean sävyisiä. Pohjaksi tulee meleerattu vaalean harmaa. Viime syksyn sukat tein luonnonvalkoisella pohjalla ja käytin kaikkia värjäämiäni värejä, mutta nyt pitää vähän muuttaa konseptia, ettei tule liian samanlaisia.Sitten kun sukat valmistuu (30.9.) niin alkaakin Stephen Westin mysteerineulonta Speckle & Pop! Lankojen valinta on ollut kuumeisesti käynnissä viime päivien ajan. Saatan ehkä tehdä huivin yläkuvan langoista ja popseiksi sitten luultavimmin jotain oransseja sävyjä. Ellen muuta vielä sataa kertaa mieltäni...

Mahtava syksy siis käynnissä! 
2 kommenttia:

  1. Kyllä olet taitava, etkä todellakaan jämähdä mihinkään helppoon ja yksinkertaiseen. Kauniita töitä ja aivan ihanat langat. Ja varmasti oli hieno tuo Toscanan reissukin.

    VastaaPoista
  2. Tässä on käynty varmaan niin, että kun on antanut pikkusormen, on neulehulluus vienyt koko käden. Haastavampia malleja on välillä kiva tehdä, mutta tarvitaan niitä aivottomiakin. Toscana oli todella ihana : )

    VastaaPoista