12. toukokuuta 2016

Huiveista kivoimmatNyt on päässyt käymään niin, että viimeisimmät kaksi neulomaani huivia ovat osoittautuneet jotenkin erityisen kivoiksi. Sekä malli että langat on sitä varsinaista ihkuosastoa. Kummankin huivimallin takana on suunnittelijavirtuoosi Melanie Berg. Tämä ensimmäinen tapaus on nimeltään On the Spice Market, johon valitsinkin muutaman mausteisen värin neutraalimpien rinnalle.
Punaruskea lanka on väriltään Ginger, kirjava tummempi punaruskea on Truffle. Vihreän väri on konjakki-oliivi, eli sitäkin voi ehkä löytyä maustetorilta : )
Tämän huivin neulominen oli yhtä nautintoa alusta loppuun. Hieman säädin keskiosan raitajaotuksia lankaa säästääkseni ja loppuosan leveät raidatkin tein vähän omilla kerrosmäärillä. Tätä huivia olen käyttänyt paljon silloin, kun oli vielä viileämmät ilmat, ja käyttäisin varmaan edelleenkin, ellei olisi jo kesä ; )

Malli: On the Spice Market (maksullinen ohje Ravelryssä)
Puikot: 4 mm pyörö
Langat: 
Malabrigo Yarn Mechita, väri Sand bank (90g)
SweetGeorgia Yarns Superwash Sock, väri Ginger (35g)
Hedgehog Fibres Sock, väri Truffle (27g)
Malabrigo Yarn Sock, väri Tiziano Red (21g)
Wollmeise Twin, väri Ebenholz (29g)
Handu Merinosukkalanka, väri Totinen konjakki-oliivi (22g)
Hedgehog Fibres Sock, väri Silence (21g)

Tämä toinen huivi valmistui aikaisemmin ja on myös ollut paljon käytössä. Kolme ihanaa lankaa pääsevät tässä huivissa hyvin oikeuksiinsa. Keskiosan pintakuvio on tosi hauska, kuin siinä olisi pikkuisia tähtiä.
Malli: Ashburn (maksullinen ohje Ravelryssä)
Puikot: 4 mm pyörö)
Langat: Hedgehog Fibres Sock, värit Truffle ja Silence, Squoosh Fiberarts BFL Sock värissä Black Walnut.

Tällaisten suurten projektien jälkeen on aina vähän tyhjä olo. Ei millään haluttaisi tarttua tylsään sukantekeleeseen tai kauan marinoituneisiin lapasten alkuihin. Mutta onneksi tuli nämä lämpimät ilmat, joten energian voikin suunnata pihatöihin ja iltaisin tv:n ääressä voi sitten huomaamatta edistää näitä pienempiä neuleita. Seuraavaksi sitten jotain kevyempää puuvillaista.10 kommenttia:

 1. Todella kauniit värit ja mallit. Joka kerran huivikuviasi katsellessani ajattelen, että täytyypä siirtyä sukista huiveihin. Aina vaan jää. Saattaa olla, että kun aikansa huivit päässäni muhivat, jonain päivänä ne sitten pomppaavat tehtäviksi.
  Tilaatko muuten langat netistä vai käytkö esim. Lankamaailmassa? Pääkaupunkiseudulla ei ole kovin montaa lankoihin erikoistunutta kauppaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Huiveja on kiva tehdä, yllytän kyllä kokeilemaan! Ja kun hyvä muhinta on käynnissä, kyllä ne sieltä varmasti pian tulevat toteutetuiksi.

   Lankamaailmassa en ole koskaan käynyt. Aika usein käyn Soukan Menitassa ja kaikista ihkuimpia lankoja (esim. Hedgehog Fibres ja Madelinetosh) löytyy Kampin Snurresta. Monet langoista olen ostanut ulkomailta, mm. SweetGeorgian lanka on New Yorkista ja Malabrigo Mechita Amsterdamista. Langat on kivoja matkamuistoja, kun ne jäävät elämään valmiissa neuleissa : )

   Etsystähän saisi vaikka mitä ihanuuksia, mutta olen ihan tietoisesti pysytellyt poissa sieltä.

   Poista
 2. Voi että miten ihania, varsinkin maustetorin värit on superihanat, ja langat vaikuttavat huipuilta - ja ne on myös ihanasti nimetty! Pitäisiköhän alkaa isekin antaa kivoja nimiä lankasatseille...
  Olet kyllä ehkä maailman aikaansaavin neuloja, ja tuloksena aina jotain ihanaa ja erilaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos, olen ihan heikkona noihin mausteväreihin. Ja oli kiva käyttää jämiä ihan kunnon projektiin. Kannatan lankojen nimeämistä, luonnonväreistä ja luonnosta ylipäätään saa varmasti herkullisia nimiä ja hauskoja mielleyhtymiä! Ja ne lampaanvärisetkin ansaitsevat omat persoonalliset nimet toki!

   Poista
 3. Melanien huivit on kyllä ihan parhaita! Mulle tuli tuosta Spice Marketista sellainen olo että tarttis tehdä useampikin erilaisilla väriyhdistelmillä. Kauniit värin sinun huiveissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän sama mullakin, että toisella värimaailmalla voisi Spice Marketin toteuttaa uudelleen! Huivin muotokin on niin hyvä ja käyttökelpoinen : )

   Poista
 4. On kyllä herkulliset väriyhdistelmät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, malli tosiaan inspiroi herkuttelemaan : )

   Poista
 5. Ihastuttava huivi, mitkä värit! Mutta...tuo kisu-kuosi puserossasi kyllä kiinnitti myös huomioni =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kisspaita on yksi lemppareista : )

   Poista