13. joulukuuta 2015

Joulukalenterisukat, viikko 2






Toisen kalenterisukkaviikon aloitti väri päivän lämpötilan mukaan. Meillä Espoossa oli 7.12. 7 astetta lämmintä ja koska pyöristän sen mielelläni keltaiseen (ja koska haluan nyt käyttää sukkiin keltaista!) otan väriksi vaaleankeltaisen Sisun. Se on niin vaalea, ettei siitä ole pitkä matka vaaleanvihreään, eihän? ; )







8.12. sukkaan tuli neuloa nuottikuvio Sibeliuksen hengessä. Säveltäjämestari kuuli musiikin väreinä, mielenkiintoista! Musiikkinäytteiden perusteella kivoimman kuuloinen oli minusta D-duuri, niinpä neuloin nuotit keltaisella. Tai itseasiassa melkein oranssilla.

9.12. päästiin sukeltamaan riimujen maailmaan. Viikinkimytologian Bifröstin sateenkaarisilta oli tehty tulesta, ilmasta ja vedestä. Omimmalta näistä tuntui tällä kertaa tuli, riimuista tuli siis punaiset. Näitä olikin tosi hauska neuloa. Pohjaan kirjoitin oman nimeni ja päälle valitsin riimuja esteettisin perustein.

10.12. teemana oli lautapelit. Väri tuli valita sen mukaan, minkä väriset pelinappulat useimmiten valitsee. Menin tässä nyt lapsuuteen saakka ja valitsin punaisen, sillä se oli pienenä pelatessa aina suosikkivärini. Erityisesti Kimble on jäänyt päiväkodista mieleen. Nykyään lempipeleihini kuuluu Scattergories ja Rotanloukku, joissa ei ole omia pelinappuloita, mutta kummankin pelin pääväri on punainen. Tein pelinappulakuvion muuten annetun kaavan mukaan, mutta vaihdoin palleron tilalle nopan Kimbleä mukaillen.

11.12. väri tuli oman veriryhmän mukaan. Olen O, mutta vaihdoin synkän mustan ruskeaan lankaan. Nirsoilin myös annetun verenpisarakuvioinnin osalta ja tein omia pikkupisaroita.

12.12. ohjeena oli valita väri lottoarvonnan numeroiden mukaan, mutta en malttanut odottaa iltaan (enkä ikinä katso lottoa), joten arvoin langaksi jämälankajoulukalenterista saamani suloisen prinsessa-vaaleanpunaisen. Tein taas paljon pikkupallosia.



Tänään, lauantaina, väri tuli valita sen mukin mukaan, josta ensimmäisenä aamulla juo. Se oli vihreä Muumimuki, joten sukkaan tuli omenanvihreät pikkumukit. Kiva raita : )

Molemmissa sukissa on kantapäät eli nyt tehdään jo varsia. Ollaan jo yli puolenvälin!




8 kommenttia:

  1. Ihana juttu taas tämä joulukalenterisukkaprojekti! Ja näyttää tulevan yhtä suloiset kuin viime vuonnakin :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää projekti on kyllä hauska! Tuo yksivärinen pohja tasapainottaa aika hyvin, vaikka sukista tuleekin hirmu värikkäät.

      Poista
  2. Kiva idea kutoa sukkiin tarina. Noista tulee nätit ja taatusti ikimuistoiset.
    En ole vielä ainuttakaan sukkaa aloittanut kärjestä. Pitäisiköhän sekin taito vielä opetella?
    Mukavaa joulunodotusta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri juttelimme kotona viime vuoden sukista ja lapset kyseli, mistä mikin raita tulee. Ihmeen hyvin sitä muisti vielä niitä juttuja.

      Kärjestä aloittaessa hyvä ohje on Judy´s Magic Cast on, kantapään voi tehdä lyhennetyin kerroksin (tiimalasikantapää). Muitakin keinoja on, mutta tuo on minusta yksinkertaisin. Tsemppiä opetteluun!

      Hyvää joulun odotusta sinullekin!

      Poista
  3. Onpa söpöt sukat...ja mikä idea :)
    ps. nähtiin pikaisesti Ransun juhlissa...oon siis "se" Leena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Leena! Kiva oli nähdä syksyllä ja kiitos kun pistäydyit : )

      Mukavaa joulunodotusta!

      Poista
  4. Voi ei, minä hölmö blogipimentoineni olen tänäkin vuonna jäänyt kyydistä! Sun sukat ovat ihanat, todella kauniit värit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon : ) Taidan ensi vuonna palata perusraitasukkiin, nämä kun vei niin paljon aikaa ja hermoja ; )

      Koitan muistaa muistuttaa sua ensi vuoden marraskuun lopulla!

      Poista