9. tammikuuta 2014

Neul neul

Pikkuisia töitä on valmistunut, tämä neulominen on muuttunut taas ihan vimmaiseksi. Mitäpä sitä muutakaan tammikuussa tekisi ;)

Luumunvärinen pipo tyttären luumunvärisen takin kanssa. Vaikutti mahdottomalta tehtävältä löytää juuri takin sävyistä lankaa, Teeteen Sara natsaa melko hyvin. Oikeastaan on kivakin, ettei sävy ole ihan justiin. Pipon malli Bestie Beanie, Ravelrystä. Simppeli palmikkomalli, jota oli kiva neuloa.Valmistui myös hyvin marinoitunut samettisetti. Vaihtarimme vuodelta 2010 lähetti parisen vuotta sitten Brasiliasta tuota samettilankaa (Cisna:n Fast) kaksi kerää ja aloitin siitä huivin. Sitten löysin Tallinnasta aivan samaa lankaa, joka tosin vyötteen mukaan oli Katia:n Velvet. Jatkoin sillä sujuvasti ja tein vielä piponkin.

Lanka on ihanaa karvamatoa, pehmoisuuskin varmaan välittyy kuvastakin. Akryyli ei hirveästi lämmitä, mutta meinaan kokeilla näitä pakkasten tultua.
Sitten, hurraa -huutojen saattelemana valmistui nämä ufoutumis-uhan alle melkein jääneet sukat. (ufo= unfinished object) Joku näissä vaan tökki ja kovasti. Lanka on virolaista Any Sokilongia, jota olen neulonut ennenkin. Värikin on ihan jees, joten ehkä malli aiheutti tökintää. Kyseessä on Neulekirjan Wallander. En kovin paljon pidä noista neljän nurjan levyisistä raidoista, nätimpi olisi tullut vaikka kahden nurjan raidoilla.

Ekan sukan aloitin ja tein joskus loppukesällä ja toinen sitten ei meinannut ottaa valmistuakseen. Mutta sisulla vaan, pitihän ne saada pois silmistä. Ihme puikulat...


9 kommenttia:

 1. Oot sie taitava! Ja muuten, hieno toi sun blogin otsikko, kivan yksinketainen. Pakko udella miten olet sen tehny? Löytyykö ihan täältä blogin asetuksista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti!

   Otsikkokuvan olen väsännyt PicMonkeyllä, sieltä on tuo puukin. Ensin tallensin Paintilla valkoisen pohjan jpg -kuvaksi, jonka avasin PicMonkeyyn. Sit tallensin kuvan Bloggeriin siihen "kansikuvaksi", mikä se termi nyt onkaan. Ulkoasu -asetuksista löytyy varmaan.

   Poista
  2. Tuo näyttikin uusitulta versiolta. Olen käyttänyt tuota joskus, oli silloin picasalla mainostyökalut-nimisenä. Mietinkin mihin se on kadonnut, onneksi oli vielä olemassa. Hyviä efektejä :)

   Poista
 2. Eikö olekin kummaa, miten joskus joku käsityö tökkii niin, ettei sitä millään saa valmiiksi. Mitään selkeää syytä ei välttämättä löydy, ei vaan suju.
  Kivat pipot ja nuo "hitaasti" valmistuneet sukatkin ovat nätit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mystisiä ovat käsitöidenkin tiet. Silloin on tosisaalta hurjan vapauttavaa, kun ne hitaat saa valmiiksi!

   Poista
 3. Blogissani on sinulle tunnustus.

  VastaaPoista