30. elokuuta 2013

Kiuruja ja kuviaMeille lennähti keltainen kiuruparvi antamaan energiaa ja iloa. Tämä tapetti on kummitellut mielessä jo pitkään ja nyt kun takapihan eteisen pintaremppa oli ajankohtainen (syystä että välikattoon kuolleet kaksi hiirulaista alkoivat löyhkätä), päädyimme tapetoimaan yhden seinän ja maalaamaan loput.

Viime perjantaina teimme lasten kanssa retken kauas pääkaupunkiin (hih, meiltä alle 30 min bussilla) ja vieläpä niin pitkälle kun Sörmäisten metroasemalle. Siitä kipitimme kauniita Kallion katuja Tapettitaloon Fleminginkadulle ja takaisin kiurut kainalossa. Se oli kiva reissu :)Yhdestä rullasta riitti juuri yhteen eteisen seinään ja vielä saunaeteisen seinäänkin paneelien yläpuolelle. Hieman piti askarrella irtopaloista vasenta ylänurkkaa kun yhtenäistä palaa ei enää saanut. Jos oikein tarkkaan katsoo, huomaa, että kuviot ei aivan täsmää, mutta kuitenkin tapetin kuvio on todella armollinen palapelin pelaamiselle. Kiurut ovat nyt yhden ja saman seinän kummallakin puolella, kahdessa eri huoneessa. Lopputulos on oikeastaan yllättävän hauska, tuntuu että kattorimatkin olisi luotu näitä keltaisia kiuruja varten.Myös isossa eteisessä etuoven luona heilui maalisuti. Seinä oli edelleen tasoitetapetilla, joka sinänsä oli ihan siisti mutta sellainen ikävän tikkuinen/lasikuituinen. Väri seinässä on nyt Herkkusieni. Tauluja naputtelin vähän enemmän kuin ennen maalaamista ja mukaan pääsi miehen äidin kaksi vanhaa taulua 40-luvulta. (Ne on nuo oikealla puolella olevat kaksi lapsiaiheista.) Valokuvissa on muistoja eri matkoilta, Istanbulista, Pariisista jne.
Herkkusientä riitti vielä tuulikaappiinkin. Aatu-kissa pääsi nököttämään postilaatikon yläpuolelle.Tässä vielä taulurykelmä kauempaa. Kuin vahingossa ne toistaa orvokkiverhojen värejä ;)


8 kommenttia:

 1. Kiurujen yö on upea ja sopii mielestäni erittäin hyvin aurinkoistamaan eteistä. Tauluseinä on myös hieno, miten saitkin ripustuksen onnistumaan noin suorin linjoin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taulujen rippustuksesta voisi ehkä tehdä ihan oman postauksenkin. Käytin apuna Clas Ohlsonin apuvälinettä, jota tuona ripustuspäivänä/ -iltana etsittiin uutterasti. Siinä tuli siivottua autotalli ja katsottua sisältä kaikki mahdolliset ja mahdottomat paikat kunnes vempele löytyi yhdestä korista illalla. Niin ja välissä käytiin ihan Clas Ohsonilla asti siinä toivossa, että olisimme ostaneet uuden. Vaan eipä siellä ollutkaan joten siivous ja etsintä jatkui. Siksi kuvat on otettu pimeällä, kun ripustus vähän venyi ; ) Mahtava apuväline se on, lupaan laittaa kuvaa siitä lähiaikoina.

   Poista
 2. Huippuihanat seinät! Keltaisena tuo kiurujen yö taitaakin olla kauneimmillaan, en ole lämmennyt sen tummille versioille jostain syystä, vaikka moni niitä nimenomaan ylistääkin.
  Herkkusieni kuulostaa ja näyttää kuvissakin juuri sellaiselta tyylikkäältä väriltä. Valkoinen on niiiiiin yliarvostettu, kaikenlaiset taitetut beiget ja harmaat ovat kyllä paljon parempia (tää taas mun mielipide, huom. Mutta meillä taitaa olla vähän samantapainen maku). Persoonallinen taulukollaasi muistoineen on kiva! Orvokkiverho on huippuihana, sopii niin hyvin talon tyyliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos kehuista :) Meillä ollaan tosiaan pikkuhiljaa luopumassa kokovalkoisista seinistä ja tuo taisi olla toiseksi viimeinen siinä lajissa. No, olohuone on toki valkoinen, mutta kuviollinen tapetti. Yksi valkoinen seinä saa sitten kapeaan käytävään jäädäkin, siinä tumma pimentäisi liikaa. Nuo beiget ja harmaat voi olla vaikeita värejä, edellisessä kodissa oli ennen meidän remppaa sellaista kelmeää beigeä, joka oli tosi ahdistava, sisälsi likaa mustaa. Onneksi on nykyään ne Tikkurilan isot maalilastut!

   Joo meillä tosiaan on melko samanlainen maku :)

   Poista
 3. Oi miten ihania seiniä! Tykkään kans tuosta kiurusta ja tuo valokuvaseinä näyttää kans kivalle. Ihanan paljon tauluja :) .... ja nuo verhotkin on kyllä aikas ihanat :D

  VastaaPoista
 4. Tuo on kyllä tosi kaunis tapetti ja mikä väri!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään itsekin tuosta keltaisesta ihan hulluna!

   Poista