30. joulukuuta 2016

Neulevuosi 2016





Olen ollut hyvin laiska bloggaaja loppuvuonna, pahoittelut! Moni neuletyö on ihan kokonaan esittelemättä. Kokosin kuitenkin vuotuiseen tapaan kaikki tänä vuonna valmistuneet neuleet ja tein niistä kollaasit.



Huiveja valmistui yhteensä 11, joista lähes kaikki ovat olleet ahkerassa käytössä. Alimman raitahuivin (Maasälpä) purin kokonaan hassun muodon takia ja oikean alakulman huppuhuivi oli tilaustyö. Maasälpän vaalea harmaa elää uutta elämää ylemmän kollaasin ensimmäisessä Solariksessa.



Syksyllä innostuin neulomaan kirjoneulelapasia. Tsiisukset ja Buddhat ovat Lumi Karmitsan kirjasta "Villit vanttuut & vallattomat villasukat". Tsiisukset on tehty fingering-vahvuisesta langasta puikoilla 2,5, lankoina Alize Superwashia ja Fabelia, Buddhat on hieman paksummasta langasta 3mm:n puikoilla. Niistä tuli melko isot, käytössä kaipaavat aluslapaset vuoreksi.



Nämä 7veikasta ja Karismasta tehdyt kirjoneulelapaset meni joululahjoiksi. Lontoo-lapasten malli on myös Lumi Karmitsan kirjasta.


Peruslapasia kuplilla, kennoilla ja ilman.





Neuletakkeja valmistui kaksi. Se lienee ihan hyvä vuosivauhti. Keltainen Dexter on Dropsin Cotton Merinosta, malli on ihana ja neule kiva päällä.



Baa-Ble -pipoja tein alkuvuonna kaksi ja nyt vuoden viimeisimpinä päivinä kaksi lisää. Lankoina Dropsin Nepalia ja Big Merinoa. Vasemman alakulman pipo on alkuperäisen silmukkamäärän mukaan tehty ja siksi mallia pannumyssy. Lisäksi se koki katoamiskohtalon tyttären adventtikalentereiden myyntireissulla. Kolme muuta on tehty pienemmällä silmukkamäärällä (Susan B. Andersonin mukaan) ja ovat paljon sopivamman kokoisia.




Kaksivärisestä patenttineuleesta (Brioche) innostuneena tein Liguria-myssyjä kaksin kappalein. Neulepinta ei ole vaikea, mutta tosi tarkkana sen tekemisessä saa olla. Purkaminen ei nimittäin tule kyseeseen! Rusehtavan myssyn tein käytännössä kaksi kertaa kun juuri ennen kärkikavennuksia aloin purkaa jotain virhettä korjatakseni. Punainen versio onnistui sitten kerralla : )




Piposia syntyi muitakin, palleroilla, jäätelöillä ja palmikoilla.



Sukkia syntyi tasaiseen tahtiin, kuten monena vuotena aiemminkin. Yläkulman raitasukat oli tämän joulukuun Jämälankajoulukalenterisukat vuoden 2013 vihjeillä (Missä neuloimme kerran -blogista).



Niina Laitisen Syyspolvareita oli kiva tehdä, käytin kuvioihin vain kasvivärjäämiäni lankoja. Kissimirrisukat on jälleen Lumi Karmitsan kirjasta, äidilleni joululahjaksi. Oikealla Muita Ihania -Talvisukat.





Muut -kategoriaan menee nämä erinäiset väkerrykset. Nutcrackerin neuloin ystävälleni. Pikkusukat taas ovat menossa lahjoiksi, mutta vasta ensi jouluksi, johon mennessä toivottavasti saan tehtyä niitä lisää. Sokerina pohjalla vielä kesäprojektini Moroccan Tote -kirjovirkkaus. Siitä tulee ehkäpä kassi, kunhan valmistuu. 

Tässä vielä erilaisten neuleiden määrät viime vuosilta. Vähän huvittavat nuo vuoden 2012 loppupään jutut "Munat" ja "Pöllö". Ja miten olen voinut neuloa vuonna 2013 31 pipoa?



5 kommenttia:

  1. On siinä puikot kilkanneet :) Kauniita ja taidokkaita neuleita, joista näkyy tekemisen riemu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Cheri : ) Näistä koosteista näkee helposti itsekin kokonaisuuden, monet alkuvuoden neuleet kun on ehtinyt jo melkein unohtaa. Onhan niistä melkein vuosi.

      Poista
  2. Ooh, miten uskomattoman kauniita ja monipuolisia käsitöitä. Ihan tässä mykistyy näitä katsellessa.
    Pikkuhiljaa alkaa olla sellainen olo, että villasukista voisi siirtyä tekemään muutakin (no, muutamat tumput ja pipo on toki välitöinä tullut väsättyä). Ei maailmaa voi villasukilla kyllästää, vaikka niiden kutominen onkin tosi mukavaa ja rentouttavaa. Ja erityisesti uusien mallien ja kuvioiden opettelu ja väreillä leikkiminen. Tämä upeasisältöinen postauksesi saattoi siis sysätä minut ajatuksen tasolta tekoihin. Toivotaan ainakin.

    Toivon sinulle ensi vuodeksi
    12 kuukautta Iloa,
    52 viikkoa ystävyyttä,
    365 päivää rakkautta,
    8 760 tuntia toteutuneita toiveita,
    525 600 minuuttia auringonpaistetta
    sekä 31.536.000 sekuntia onnea!

    Hyvää Uutta Vuotta 2017!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos Between! Hauska kuulla, että postaus inspiroi. Olen huomannut, että lapaset valmistuu peukalosta huolimatta paljon nopeammin kuin sukat ja pipo nyt vasta nopea onkin. Monella on se toisen sukan syndrooma, ei tosin minulla eikä selvästi sinullakaan. Joskus kuitenkin tuntuu vähän työläältä tehdä se toinen sukka.

      Hyvää puutarha- ja neulevuotta sinulle!

      Poista
  3. Vau. Ei voi kuin ihailla! Hyvää uutta vuotta teille!

    VastaaPoista