15. tammikuuta 2016

Huppuhuivi yms.






Sain ystävältä tilauksen tehdä Novitan mallilla tällaisen huppuhuivin. Hän ihastui huiviin kovasti ja valitsi väriksi kerman. Lanka huivissa on Novitan Naava, jossa on alpakkaa ja akryylia.



Aluksi työ ei meinannut oikein edetä, mutta joulun jälkeen otin härkää sarvista ja päätin, että nyt tämä valmistuu. Reunaosioiden palmikkoon käytin palmikkopuikkoa, mutta onneksi keskiosion pikkupalmikot sai tehtyä ilmankin. Ohjeen mukaan olisi pitänyt käyttää palmikkopuikkoa näihin yhden silmukan kiertoihinkin ja mulle ehti jo tulla kauhu, että miten ihmeessä jaksan kieputella palmikkopuikkoa noin monta kertaa joka ikisellä oikealla kerroksella! Onneksi ei tarvinnut : )


Malli: Huppuhuivi (Novita)
Lanka: Novita Naava
Puikot: 7mm pyörö






Lankaa jäi yli yksi kerä niin tekaisin siitä palmikkopipon ja siihen megaison tupsun.

Malli: Snöhetta (Ravelry-linkki)
Lanka: Novita Naava
Puikot: 6 mm





Sitten vielä pari pientä joululahjaa. Äitini ranteet palelevat sisätiloissakin herkästi, joten hän toivoi lämpimiä kämmekkäitä. Liika paksuus olisi haitaksi, samoin kutisevuus. Päädyin ohueen vauvalankaan, joka toivottavasti täyttää myös lämpimyyskriteerit!


Tämä lahja valmistui vasta muutama päivä sitten, eli kyseessä oli varsinainen mattimyöhäs-pukki.

Ulkoreunaan virkkasin yhden kerroksen ja samalla tein muutaman silmukan mittaiset ketjut sormien väliin (saajan toiveiden mukaisesti).

Malli: oma, hatusta vedetty
Lanka: Drops Baby merino
Puikot: 3,5 mm



Nämä lapaset sen sijaan valmistuivat jouluksi, mutta kävi niin ikävästi, että kuvauksen jälkeen ne hävisivät kuin tuhka tuuleen. Tämä tapahtui pari päivää ennen aattoa ja epätoivoissani etsin niitä pihaltakin sekä autotallista, jonne olisin ne voinut laskea hakiessani joulukoristeita sisälle. Ei löytynyt mistään! Lopulta joulupäivänä kävin vielä kerran läpi meidän lapaslaatikon ja siellähän ne oli siististi pois silmistä siivottuna. Hieman epäilen perheen vanhempaa miespuolista henkilöä tästä siivoustoimenpiteestä ; ) Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin, lapaset pääsivät saajalleen tapaninpäivänä.

Malli: oma, perus
Lanka: Drops Big Merino (jämiä)
Puikot: taisi olla 4,5 mm




9 kommenttia:

  1. Ihania! Huppuhuivi on supersuloinen! Onneksi lahjalapaset löytyivät :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Huivista tuli tosiaan yllättävänkin kiva, vaikka vähän arveluttikin neuloa sellaista puoli-muovia. Kuvio on huivissa kiva, sitä voisi hyödyntää muuallekin, vaikkapa pipoon.

      Poista
  2. Oot kyllä mahoton kutoja (tai siis neuloja se vissiin nykyään on se oikea sana, mutta oon niin museokamaa, että mun nuoruudessa kudottiin :)).

    Ihania kaikki! Ottaisin heti tollasen huppuhuivin. Ja noi raitalapaset. (Ja mikähän siinä onkin, että aina ihan viimeksi tulee etsittyä mitään sieltä, missä niiden paikka noinniinkuin oikeasti olis :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mahoton : )

      Joo, hyvä että lapaset löytyi ennen kuin päätyi omaan käyttöön! Liian looginen paikka.

      Poista
  3. Tuo huppuhuivi on hieno. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksi. Tykkään lukea kaikkia erilaisia blogeja. Ois kiva jos tulisit kylään Aurinkokujalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos visiitistä ja tervetuloa lukijaksi! Kävinkin jo blogissasi ihailemassa esikoita : )

      Poista
  4. Hei, aivan ihanasti onnistunut sulla toi huivi! Itse olen tekemässä samalla ohjeella ja juurikin Naava langasta Hileen sijaan. Jostain syystä mulla ei vain toi kuvio näy. Tuossa huiviohjeessa ihanimpia asioita on tuo kuvio ja kuinka selkeästi se näkyy. Minulla taas kuviot näyttävät pikemminkin puurolta. Aivan kuin samaa kuviota tekisi, ja keskellä olevasta palmikosta ei tule samanlaista kuin ohjeessa. Olen kokeillut 7 puikoilla ja pienemmillä mutta ei vain meinaa onnistua. Olisiko vinkkejä?
    Niin ja kaiken olen mielestäni tehnyt ohjeen mukaan. Apu kelpaisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi, että kuviosi menee puuroksi : ( Kauhean vaikea antaa vinkkejä, kun tuon neulomisesta on aikaa ja lisäksi se meni ystävälle, että en pääse huivia tarkastelemaan. Mulla kävi toisen liepeen alussa niin, että tein palmikot jotenkin väärin, näkyy tuossa ekassa kuvassa. Muistaakseni tein virheen siinä, että tein palmikot joka kerroksella samaan suuntaan. Voisiko puurosi johtua tuosta...?

      Poista
  5. Kumpa joku tekaisis mullekin tuollaisen huivin. On hieno. Itsellä kun ei taidot riitä tuollaiseen touhuun ollenkaan😃

    VastaaPoista