29. huhtikuuta 2015

Hullu huivitäti täällä hei!




Täältä ei ole kuulunut pihaustakaan vähään aikaan. Yksi hyvä selitys voisi olla sellainen, että olen hukkunut kaikenlaisten huivien alle. Niitä on nyt valmistunut muutama.



Tämän verenpunaisen Malabrigon ohi en yksinkertaisesti päässyt lankakaupassa. Mulla oli viime kuussa kunnon flunssa ja lanka oli siihen ihan oivallinen lääke -heti paranin ; )

Ihana lanka neuloa, kiva malli!

Lanka: Malabrigo Sock, väri Tiziano Red
Malli: Holden Shawlette (Se oli ennen ilmaisohje Ravelryssä, nyt ikävä kyllä muuttunut maksulliseksi samalla kun huivi on kasvanut kokoa.)
Puikot taisi olla kai jotain 4,5 mm, pyörö.





Tämän langan ostin kanssaräveltäjältä ja se halusi muotoutua kevätfestivaaleiksi. Sammaleenvihreä rules!

Lanka: Hopeasäie Sukka, väri Chartreuse
Malli: Spring Festival (ilmaisohje Ravelryssä)
Puikot: Taas 4,5 mm, pyörö



Tällaista seitinohutta, hehkuvan oranssia jäi yli parin vuoden takaisesta epäonnistuneesta villatakkiprojektista. Päätin käyttää kaiken jämän (78g) ja tehdä huivin. Lopputulos on kevyt, ilmava, pehmoistakin pehmoisempi ja onnellisen värinen huivi. Tästä tuli suosikki kertaheitolla!

Lanka: Malabrigo Lace, väri Sunset
Malli: The Age of Brass and Steam Kerchief (Ilmaisohje Ravelryssä)
Puikot: Jälleen ne samat 4,5 mm pyöröt



Tänä keväänä valmistui myös eräs ikuisuusprojekti vironvillasta. Malli on Nancy Bushin kirjasta Pitsihuivit neuloen ja mallin nimi on Kielo. Aloitin huivin varmaan joskus loppuvuonna 2012 ja se oli pitkään jäähyllä kutisevuutensa takia. Neulominen oli ihan OK, mitä nyt ohjeesta piti koko ajan seurata rivi kerrallaan, mutta mua harmitti koko ajan se, että olin tekemässä suoraa kaulahuivia niin kutiavasta langasta. Purkaakaan en halunnut, joten nyt tänä talvena pungersin sen loppuun. Tykkään langasta ja erityisesti sen väreistä. Jospa tuota voisi pitää vaikka harteilla takin päällä, kun ihoa vasten sitä ei voi pitää.




Toisen väristä vironvillaa sain joululahjaksi toissajouluna ja vahingosta viisastuneena tein hartiamallisen huivin. Nämä värit eivät ole ollenkaan omiani, tykkään ainoastaan tuosta vihreästä. Tiedän kyllä henkilön, joka näistä sävyistä pitää ja jolle meinaan antaa tämän lahjaksi.

Lanka: Aade Long Artistic 8/2
Malli: Mara (Madelinetoshin ilmainen ohje Ravelrystä. Tässäpä muuten mukava huiviohje, jonka voisi hyvin toetuttaa uudelleenkin jostain muusta langasta!)

Tällaista hullutusta siis tällä kertaa. Nyt ei huivit lopu!

10 kommenttia:

  1. Upeita huiveja ja kauniita värejä. Tekisi mieli opetella neulomaan jotain noin mutkikasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Suosittelen lämpimästi huivin tekoa, varsinkin tuo oranssina toteutettu on kaikessa yksinkertaisuudessaan ja helppoudessaan sopiva aloitushuiviksi ja kuitenkin sopivasti näyttävä malli.

      Poista
  2. Toinen toistaan ihanampia! Ikävä kuulla, että olet ollut kipeänä, onneksi punainen lanka paransi :-)
    Huippukaunis malli tuo Kielo, ja värikin utuisen ihastuttava! Mulla taitaa olla tuo kirja, voisikin kerrankin avata sen ja tehdä jotakin ohjeen mukaan! Kun saan ensin superpitkät villasukat puikoilta, ystävän synttärilahja. Toivottavasti hän ei käy täällä ja salaisuus paljastu, ei kyllä tietääkseni lue blogeja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, flunssa on aina hyvä syy ostaa ihanaa lankaa : ) Virolaiset kielokuviot on todella kaunita ja kirjan muutkin mallit ihania. Monet huivit on kirjassa toteutettu valkoisena ja se sopii kuviohin jotenkin tosi hyvin. Seuraavat kielot teen varmaan valkoisella.

      Eiköhän salaisuutesi pysy tallessa vielä, toivotaan!

      Poista
  3. Kauniita, ihan jokainen noista.

    VastaaPoista
  4. Voi miten upeita huiveja, ja mielettömän hienoja värejä myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Näistä väreistä saa valtavasti voimaa, erityisesti tuosta keltaoranssista : )

      Poista