26. joulukuuta 2014

Joulukalenterisukat valmiit!
Joulukalenterisukat valmistuivat aattona! Ne on mielettömän hienot, vaikka itse sanonkin. Pääsivät jalkaan heti aattoillaksi ja myös joulupäivänä olivat käytössä.

Kalenterin kolmas viikko alkoi vähän huonosti. 15.12. Sukkaan B tuli neuloa raita teemalla "Lempisupersankari". En välitä ollenkaan super- tai lepakkomiehistä, joten lähdin etsimään jotain kuvaa vaikkapa Star Wars -maailmasta. Löysin kivan ristipistomallin, jonka perusteella aloin neulomaan kirjoneuleena raitaa, jossa esiintyi Leia, Luke ja C3PO. Lankoja oli työssä noin miljoona ja kun illan päätteeksi raita oli valmis, huomasin että sukka ei mahdu jalkaan siten millään. Siis ei mitään toivoa, vaikka kuinka venytteli. Ei auttanut itku, oli pakko purkaa koko raita. Päädyin tekemään yksivärisen kullanväriä jäljittelevän (C3PO:n väri) merinoraidan, ehkä kirjon siihen jotain sankarimaista (en kirjonut).16.12. A-sukkaan tuli valita väri RGB Color Pickerin avulla käyttäen lukuna oman syntymäpäivän numeroita. Eniten vaihtoehdoista viehätti punainen, joten sillä mentiin.

17.12. A-sukkaan nelottiin raita kiinalaisen horoskoopin mukaan. Olen tiikeri, joten päädyin tekemään kirjoneuleen tiikerin naamasta. Olisi toisaalta ollut hauska tehdä raita Regian tiikerikuviolangalla, mutta kirjoneule on kyllä kivempi vaihtoehto. Kahdella värillä liika kireys ei onneksi ole ongelma.
18.12. Väri B-sukkaan piti etsiä Wikipediasta satunnaisia artikkeleja klikkailemalla. Ensimmäinen klikkailu tuotti tekstin yhtyeestä nimeltä the Dingoes. Siitä klikkasin heidän kotipaikkansa Melbournen sivuille, josta valitsin eläintarhan. Tuolla sivulla oli kiva kuva Sumatrantiikeristä, mutta jatkoin klikkailua, kun juuri eilen neuloin tiikeriä. Seuraava klikkaus vei Australian eläintarhoihin, josta valitsin Australia Zoon. Siellä olikin mielenkiintoinen 175-vuotiaaksi elänyt jättiläiskilpikonna Harriet (jota 1960-luvulle asti luultiin Harryksi!). Kilpikonna syö mm. papuja, ja papusivuilta löytyi vihdoin värejä. Puna- tai valkoteriöisellä tarhapavulla on sileä vihreä, keltainen tai violetti palko. Kiva punainen lanka houkutteli näistä vaihtoehdoista, joten teriönpunainen raita sitten : )

19.12. B-sukkaan sai valita raidan lempikukan mukaan. Tätä ei ihan kauhean kauan tarvinnut miettiä, tähän vuodenaikaan se on Helleborus Niger, Vaaleajouluruusu. Piirtelin itse simppelin kaavion, jossa vaaleiden kukkien tausta on vaaleanpunainen. Jossain mielenhäiriössä kaaviosta kuitenkin tuli vain 16 kerroksen mittainen, joten keskellä kukkaa neuloin kaksi lisäraitaa. Tuloksena varsin ihmeellisen muotoiset jouluruusut ; ) Ompelin kukkien keskustoihin vaaleanvihreitä lasihelmiä viemään huomiota kukkien hassuilta muodoilta.
20.12. A-sukkaa jatkettiin lempivillasukkien vastavärin mukaan. Lempparisukkani taitavat olla talvella 2011 neulomani Noro-polvarit, joista löytyy vaikka mitä väriä. Valitsin vastaväriraidaksi lila-oranssikirjavan jämän ja kun se loppui, jatkoin raitaa Iiriksenvioletilla Väinämöisellä.
21.12. A-sukkaan sai kirjoneuleilla lempipiirroshahmon teeman. Sarjakuvia en muusta perheestä poiketen lue, joten valitsin lempparianimaatiohahmon, joka on Shrek. Löysin kuvahaulla kaavion Shrek-tekstiin, jota muokkasin raitaan sopivaksi.

22.12. B-sukkaan tuli 22 raitaa kotikaupungin urheilujoukkueen mukaan. Bluesin tummansinistä en sukkaan nyt halunnut (ja oiskohan multa löytynytkään...), joten päädyin uintiseura Cetuksen kivan logon väreihin. Mustavalkoista ja pinkkiä!


23.12. B-sukkaan olisi pitänyt neuloa tähtitaivas ja jokin vapaavalintainen tähtikuvio. Koska en omista Bluesinkaan sinistä, ei minulla myöskään ole tähtitaivaan väriä. Niinpä tein raidan itse tähden värillä eli keltaisella. 

Otin myös varaslähtöä viimeiseen raitaan ja neuloin A-sukkaan 24 kerrosta inkiväärinruskealla. Vähän kuvittelin, että väri voisi aattona tulla vaikka jouluisen lempiruuan mukaan ja raitani sopi hyvin esim. piparkakkuihin. Oikeasti aaton raita otettiin blogipostauksen viimeisimmästä kommentista, eli täysin randomilla mentiin. Ei siis haitannut ollenkaan, että neuloin etukäteen! Aattona neulottavaksi jäi vaan toisen sukan muutama viimeinen resorin rivi ja äkkiseltään vielä kirjoin B-sukan "tähtitaivaalle" Otavantapaisen. 
Tämä oli ihan mielettömän inspiroiva ja hauska joulukalenteri. Ehdottomasti neulon kalenterisukat ensi vuonnakin, jos kalenteri vaan toteutetaan. Ja jos oikein innostus iskee, niin voisihan tähän perään neuloa sukat viime vuoden vihjeillä ; )


16 kommenttia:

 1. Wau, olipas hauska "teema" sukille! Minustakin ne on mielettömän upeet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hauska seurata ohjeita ja kuitenkin oli kiva, että viime kädessä värin sai päättä itse. Ja melko koukuttavaa neulomista tietysti!

   Poista
 2. Upeat sukat! Hauska ohjeistus ja loistava idea tehdä kalenterisukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On ollut erityisen kiva joulukuu tämän projektin takia. Mennytkin ihan hujauksessa : )

   Poista
 3. Voi että miten hauska kalenteri!!! En ollut tietoinen tästä, ensi vuonna täytyy ehkä yrittää, vaikka toisaalta joulukuu on mennyt tiiviisti joululahjoja neuloessa, kun joulumarkkina-aikaa ennen en ehdi lahjoja neuloa.
  Kalenterisukat ovat valtavan ihanat, nousevat kivoimpien näkemieni villasukkien joukkoon noiden iki-ihanien Noro-sukkien rinnalle! Joku päivä teen vielä itselleni tuollaiset Noro- tms. raitasukat. Oliko se niin, että sukassa on kahta ihan eri väristä Noroa, vai onko samaa, mutta olet aloittanut kerän eri kohdasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missasin tämän viime vuonna ja silloin tammikuussa se harmitti. Melkein vuoden siis odottelin, että pääsen mukaan naulomaan näinä.

   Norot on kahdelta eri kerältä. Välissä toisesta kerästä tuli sellaista mitäänsanomattoman vihreänharmaata, jota kerin vähän pois. Ei niissä langoissa kirpaissut kuin hinta, mutta lopputulos on senkin arvoinen. Sinun Norojasi odotellessa : ))

   Poista
 4. No jestas mitkä sukat ja raidat <3. Aivan superia :)

  Kivaa joulunjälkeistä aikaa Inka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ovathan nuo aika supervärikkäät ; ) Mukavaa uuden vuoden odotusta sinullekin!

   Poista
 5. On kyllä ihanat sukat ja samoin aikaisemmat. Vaativat taitoa ja kärsivällisyyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Onneksi näitä tehtiin raita kerrallaan. Kirjoneule ja kuvioinnit tosiaan vaatii kärsivällisyyttä, hyvä että niitä ei olut ihan joka raidassa!

   Poista
 6. Ihan tajuttoman hienot sukat! Niin erilaiset kuin mitä sinä muuten teet, eli oli takuulla mielenkiintoista ja lopputulos yllättävä. Minä en sitten saanut edes aloitettua. Jospa ensi jouluna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Väri-ilottelua näistä ei tosiaan puutu. Jämiä jäi vielä niin paljon, että samaa riemunkirjavuutta voi jatkaa vielä aika monessakin sukassa. Ensi vuonna on oikein hyvä aloittaa kalenterisukat kun nyt on melkein vuosi aikaa valmistautua ; )

   Poista
 7. Värikkäimmät sukat mitä olen ikinä nähnyt! :)
  En ole koskaan aikaisemmin kuullutkaan kalenterisukista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, väriä tosiaan noissa riittää! Ensi vuonna sitten omia kalenterisukkia neulomaan!

   Poista