24. heinäkuuta 2014

Pihan pinkit
Pionien jälkeiseen aikaan mahtuu onneksi kaikenlaista muuta hienoa kukkijaa. Punaväriminttu aloittelee kukintaansa, joka on hurjan kirkas pinkki. Kiva piristys hellepihaan! Tuo kaunis kirjava lehti kuuluu syysleimu Créme de Menthelle, joka kukkii vasta myöhemmin.
Easy Elegance -ruusu Little Mischief puhkesi myös voimakkaan pinkkiin kukkaan. Tykkään hurjasti myös noista vihreistä, kiiltävistä lehdistä. Tämä kukki ainakin viime vuonna ihan pakkasiin asti, luultavasti sama toistuu tänäkin vuonna.Kirjoapteekkarinruusu Rosa Mundi (ruotsiksi Polkagrisros ; ) lymyilee kirjavine kukkineen lehden alla. Kukat ovat todella hauskat ja tuntuu, että jokainen on vähän erilainen. Myös tämä on viime vuosina ollut kiitollinen kukkija, vaikka aika pikkuinen taimi onkin.Emännän elkein pihalla astelee neiti Elli. Ulkoillessa ilme on usein tuollainen puolikoviksen viileä katse. Joku villi puoli kai sieltä pyrkii esiin, kun metsästysvaistot on oltava pihalla kunnossa. Muutaman kerran orava on päässyt karkaamaan Elliltä ihan tassun mitan päästä, on siis vaan ajan kysymys, milloin tulee saalista.Keskeltä nurmikkoakin voi hyvin tähyillä saaliita. Ainakin kimalaisia pääsee usein läpsimään, sekä pienempiä höttiäisiä.Saalista löytyy myös ihmisten popsittavaksi. Ahomansikat kasvavat Rhodon varjossa ihan jumbokokoisiksi. Makoisia, pyöreitä palleroisia : )No nämä sitten... Hmmm. Viime vuonna meillä oli epäilyttävän muotoisia perunoita, tänä vuonna retiisejä näytti vaivaavan samantapainen outomuotoisuus. Voisipa melkein sanoa, että yök. Ensi vuonna yritän muistaa jättää retiisit kylvämättä, kun ei niitä meillä syö kuin mummo : )


12 kommenttia:

 1. Hah hah mitä retiisejä! Ihan uskomattomia. Teillä lienee joku hassumuotoisuuden aiheuttajavirus siellä kasvimaalla :-D
  Ihania hempeitä! Nita ruusuja taisinkin ihailla vain kauempaa, olivat kai siellä kulmassa.
  Ellillä on Asiallinen Katse. Tuollainen juuri kuuluu ollakin. Vaviskaa, saaliit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti hassumuotoisuus ei leviä laatikoiden ulkopuolelle ; ) Tuo kuvaamani ruusu oli itse asiassa sen lamonneen hanhikin vieressä, vaaleampi punainen on kulmassa. Sekasorron keskellä joka tapauksessa molemmat.

   Poista
 2. Kyllä on retiisillä erikoiset mittasuhteet :)

  VastaaPoista
 3. Mitä kaunottaria nuo kukkijat:) Elli on myös niin kaunis!

  VastaaPoista
 4. Elli selvästikin tietää, mitä tekee ja minne menee. Aikoinaan naapurimme kissa oli taitava oravien metsästäjä ja tapasi ylpeänä esitellä niitä pihallamme. Juusolta kurret ovat jääneet vain unelmaksi, syynä lienee saalistusta rajoittava flexi ja mamman kiljuminen.
  Kirjoapteekkarinruusun kukat ovat upeita ja jokainen tosiaan ihan omanlaisensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Määrätietoisuutta tosiaan pihadiivan katseessa havaittavissa. Ellikin on periaatteessa narussa, mutta käytännössä aika harvoin pidetään siitä toisesta päästä kiinni (niin miksihän se naru oikeastaan tarvitaan? Psykologian takia vissiin...) joten katti pääsee tarvittaessa vähän ryntäämään.

   Poista
 5. Ihania kukkijoita!
  Meilläkään ei retiisit oikein kasva, mutta tuollaisia mutaatteja en ole kyllä ennen nähnyt. Tuntuu kuin siemenet olisisivat kauttaaltaan huonontuneet:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hyvin olla, että simenissä on ollut jotain häikkää. Harmi. Eihän tuollaisia vinkuroita saa edes kuorittua, multa vaan rahisee suussa : /

   Poista
 6. Kylläpäs tuo toinen retiisi pisti naurattamaan :D . Teillä on kauniita kukkia puutarhassa. Ja kaunis kissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Retiisi on samaan aikaan huvittava ja ällö : /

   Poista