11. kesäkuuta 2014

Keltaoranssia


Tulikellukat olivat alkukuusta parhaimmillaan, nytkin kukkaloistoa vielä riittää. Ja nämä todella loistavat!
Samassa penkissä oranssien kanssa on yllätyskukkija pikkukurjenmiekka ´Apache Carpet´ Sen kaveri, oranssi ´Orange Tiger´ meinasi kukkia myös, mutta harmillisesti sen nuppu oli liian lähellä narsissin varsia ja taisi vähän mädäntyä.

Hankin näitä kurjenmiekkoja loppukesästä Päivölän koetilalta Nummelasta, enkä osannut odottaa niiden vielä kukkivan. Hauska yllätys siis : )Kaivopenkissä yllätti tämä ´Oriental Blush`. Sillä on oikein kunnon mummonkalsariväritys : ) On tuolla tyvessä sentään lilaakin ja tummempaa oranssia. 

Isommista saksankurjenmiekoista aikoo kukkia ainakin kaksi, ne ovat kaikki vaaleanpunaisia. Innolla odotan!Puurtarha-apuri loikoilee välillä viileillä kivillä, kun on niin kuuma. Ellin takana näkyy  vasemmalla keijunkukka, keskellä tunturipoimulehti, jonka jouduin uusimaan talvella menehtyneen tilalle ja söpö pieni raidallislehtinen kielo.

Akileijat aloittavat kukintaa ja pioienkin nuput kasvavat päivä päivältä. Alkukesä <3
6 kommenttia:

 1. Suhtauduin aluksi varauksella tulikellukoihin, mutta nyt kun ne ovat rehevöityneet komeaksi puskaksi, ne ovat ihan lemppareita. Kuin pieniä lyhtyjä. Elli on löytänyt mukavan vilvoittelupaikan, ehkä vähän kova alusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulikellukoissa on mieletön kasvuvoima, se taitaa viihtyä monenlaisissa paikoissakin. Tykkään kovasti! Jos jaksaisi napsia kukkineet varret pois, kukkia saattaisi tulla syksylläkin!

   Elli ei taida välittää kovuudesta, vaikka neiti onkin : )

   Poista
 2. Oi, tuo 'Oriental Blush' in hurmaavan värinen! Harkitsin sitä itsekin, mutta ostin niin monta enkä tiennyt mihin sitä olisin laittanut. Täytyy perustaa uusia kukkapenkkejä siihen mennessä kun noiden juurakoita taas tulee myyntiin ;-)
  Minullakin on yksi uusi korkeampi tulossa kukkaan :-) Aika hienoa! Koskaan ennen ei ole kurjenmiekat näin nopeasti kukkineet, ei juurakoina eikä ruukussa ostetut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, hurmaavat mummokalsarit! On se aika herkkis kyllä. Siellä pellonreunalla oli ihan liikaa valinnanvaraa, ei oikein ajatus kulkenut. Jatkossa oliskin hyvä olla joku suunnitelma. Taisi nuo viime syksyn myytävät olla joitakin huippuyksilöitä, kun kukkivat noin hyvin!!

   Poista
 3. En tiennytkään, että Päivölästä voi käydä ostamassa kasveja. Meiltä ei ole sinne pitkääkään matkaa. Hetken katsoin tuota mummonkalsariväritystä ja tuumasin, onko kukka kenties jo kuihtumassa. Aika jännä väri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulisin, että siellä ei ole varsinaista kasvimyyntiä, mutta tämä loppukesän myyntijuttu oli sellainen parin päivän mittainen. Saaripalstalta sen olemassaolon bongasin. En osaa sanoa, toistuuko vuosittain, Saila varmaan tietää : )

   Kurjenmekassa on tosiaan vähän ruskeaakin, joka vihjaa kuihtumiseen päin. Nämä kukkivat niin nopeasti, että kameran kanssa saakin olla tarkkana. Tuon keltaisen kaveria olin yksi päivä menossa kuvaamaan niin se olikin jo lakastunut : (

   Poista