2. tammikuuta 2013

Lapasii ja kaikkee


Pukinkonttiin tuli taas neulottua juttusia, kuten lapasia. Valkoiset pöllölapaset on tosin oman perheen käyttöön ja hauskana yksityiskohtana vasemmanpuoleisen pöllön jalat näyttää levan ristissä väärään suuntaan menevän palmikon takia. Hän haluaa selvästi olla yksilö : )

Pöllöjen sivuilla olevat nurjat silmukat vetää lapasen ikävästä kurttuun joten kokeilin sinisiin lapasiin kapeampia osioita nurjasta ja se toimii jonkun verran kurttuisuuden vähentäjänä.Näissä lilahtavissa koitin nujertaa kurtut silittämällä. Kädessä lapaset onneksi käyttäytyvät ihan mallikkaasti eikä kurtuista ole tietoakaan.
Virkistävää välillä neuloa sellaisilla väreillä, jotka ei ole itselle ominaisia. Juuri nämä siniset on mitä suurimmassa määrin sellaisia, ei taida mun lankakaapissa juuri sinistä näkyä. Näiden Eskimo -langasta tehtyjen lapasten ohje oli varsin veikeä, ne nimittäin olisi pitänyt neuloa tasona. Tein kuitenkin pyörönä kun en aluksi edes sisäistänyt, että oikeasti tasona, edestakaisin! Ohje oli Dropsin sivuilta.


Lapasperhe meni perheeseen, jossa toivottiin myös virkattuja koreja kylppäreihin. Vanhemmille tein huovutetut lapaset Purosta.Niin, ja olen jäänyt koukkuun näihin kuplahattuihin... Niitä on valmistunut nyt tämä keltainen, kaksi valkoista (toinen meni lahjaksi) ja yksi ruskea. Tuo Dropsin Nepal -lanka vaan on NIIN ihanaa. Siitä voisi melkeinpä ajatella tekevänsä jotain isompaakin, vaikkapa villatakin?8 kommenttia:

 1. Ihania pöllöjä. Tuollaisia lahjoja on mukava saada, lämpimät kädet muistuttavat antajasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöllöihin on kans helppo jäädä koukkuun. Ja näitä lahjoja on kanssa hauska tehdä, sillä pakostakin tietylle ihmiselle neuloessa tulee ajatelleeksi häntä samalla. Rakkaudella tehty siis :)

   Poista
 2. Itsetehdyt ja näin kauniit lämpimät lahjat on ihan parhaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :) Niihin saa automaattisesti roiman annoksen henkilökohtaisuutta.

   Poista
 3. Nepal on mun lempilanka. Just nytkin on puikoilla neuletakki Nepalista.

  Kauniita lapasia. Joskus muutama vuosi sitten neuloin itsekkin tuollaiset lahjaksi :) .

  VastaaPoista