25. tammikuuta 2013

Ennen ja jälkeen, part 1


Löysin koneelta vanhoja kuvia talostamme ja päätin ottaa vastaavista paikoista nykyiset kuvat, syntyi siis ennen ja jälkeen -kuvasarjat. Muutos on ollut aika suuri, mihin kuvissa vaikuttaa toki myös kalustus. Ennen -kuvissa siis edellisten omistajien huonekalut. (Kuvat on tallennettu Oikotieltä eivätkä ne ole minun ottamiani.)

Jälkeen -kuvien ottohetkellä ulkona oli pilkkopimeää, mutta kesäisen valon määrän voi kuvitella jälkeen -kuvien kautta. Katon ja lattian värit on eri maailmoista ja huonekasvit on pienentyneet.
Aula:

(Tuulikaapin taulut ei pysy suorassa kun oven sulkeminen täräyttää aina vähän seinää. Sinitarra avuksi?) Jännä muuten huomata tuo tuoli ja lipasto -yhdistelmä molemmissa kuvissa! Tuo tumma lipasto on perintökalu miehen äidin kotoa, kuin myös puinen polkuhevonen. Sen on miehen pappa itse tehnyt tyttärelleen, veikkaisin että 40-luvulla.Tässä tilassa ihastuin valon määrään. Sitä tuntuu tulvivan joka puolelta. Kenkäteline -asia muuten odottaa vielä(kin) ratkaisua.Keittiössä ja ruokailutilassa on myös muuttunut tyyli ja värimaailma. Vitriinikaappi läksi pois ensimmäisten joukossa, koska se aiheutti minussa puistatuksen vilunväreitä. Keittiön tasot on kuvaushetkellä liian täynnä tavaraa johtuen esikoisen synttäribileiden tarjoiluista. Eihän meillä tietenkään yleensä ole koskaan tasot täynnä... hmmm.Ja vielä toisesta vinkkelistä sama tila. Keittiöstä tuli remontin yhteydessä tavallaan hieman pimeämpi, koska iso ikkuna korvattiin ovella. Toisaalta uunin saaminen pois takaseinältä oli pienen valomäärän uhraamisen arvoista.Tuo kesän valo on kyllä niin ihana! Enää pari kuukautta :) Tänä aamuna oli kahdeksalta jo lähes valoisaa!

6 kommenttia:

 1. Aivan ihanasti olette kotinne remontoineet! :) Ihana kontrasti tulee tuosta katon valkoisesta ja tummasta väristä. Meillä on vastaava remonttiprojekti vielä kesken, vaikka ollaan yli vuosi tässä jo asuttu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tumma lattia oli nappivalinta, tykätään siitä edelleen tosi paljon. Pölyt näkyy, mutta ei se haittaa. Samaan tahtiin me silti imuroidaan kuin aina ennenkin.

   Tsemppiä teidän projketiin!

   Poista
 2. Kiva kuvasarja ja tosi hienosti on muuttunut moderniksi. Ihailin erityisesti tuota teidän kattoa, kiva rimotus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tosiaan oli aika astua 90-luvulta nykypäivään. Rimoitus taitaa olla ihan 60-lukua ja ansaitsi tulla säilytetyksi.

   Poista
 3. Kaunista! keittiöstä tuli paljon avaramman oloinen, kun poistitte yläkaapit ja valkoinen katto tuo lisää valoisuutta.

  VastaaPoista