22. tammikuuta 2013

11 kohdan haaste


Sain Silmukan Saalistajalta 11 kohdan haasteen. Kiitos oikein paljon! Haasteet on aina kivoja :)

Olen kuitenkin joskus tehnyt tämän pitkän kaavan mukaan (vanhassa blogissa, kliks kliks), joten nyt päätin vähän lyhentää ja vaan vastailla haastajan tekemiin kysymyksiin. Kuvituksena tässä postauksessa Efesoksen kauniita yksityiskohtia.

1. Miksi ja miten innostuit käsitöistä?
Apua, heti alkuun kinkkinen kysymys. Tarkkaa ajankohtaa ja syytä en muista, lapsuudessani vaan oli kovin luontevaa tehdä käsitöitä. Äitini neuloi, virkkasi ja ompeli ja suurena vaikuttimena muistan myös ystävän äidin käsitöiden tekemisen. Ekalla luokalla virkkasimme ketjupötköä lähes kaikista tämän äidin langoista, mutta häntä se ei haitannut, sillä "virkkaus kehittää sorminäppäryyttä". Myöhemmin meillä oli toisen kaverini kanssa Ompelukerho, ompelimme mm. housuja vanhoista verhoista, Kyllä, niistä ruusuisistakin...

2. Mikä on suurin saavutus elämässäsi tähän mennessä?
No kääks, taas vaikea! Pitää varmaan vastata kliseisesti että lapset, koti ja hyvä parisuhde. En ole yhtään urasuuntautunut, joten sillä saralla en tavoittele mitään suuria saavutuksia.

3. Mikä/kuka sai sinut perustamaan blogin?
Päätin perustaa blogin loppuvuonna 2008, koska kaikki siihen asti löytämäni korttiblogit esittelivät ihan samannäköisiä kortteja tekokukkineen ja leimakuvineen. Halusin postata korteistani, jotka oli hyvin eri tyylisiä. Myöhemmin olen löytänyt aivan upeita korttiblogeja ja toki muitakin blogeja. Omankin blogin sisällöt on vähän laajentuneet korteista ;)

4. Lempivärisi?
Tähänkin meinaan vastata pitkästi. Lempivärieni kaari on kulkenut keltaisesta oranssin kautta vaaleanpunaiseen, joka on viimeisen vuoden aikana saanut seurakseen monia maanläheisiä värejä. Sammaleen vihreää, pehmeitä punaisia, erilaisia vaalean ruskeita. Yllätyksenä jopa tietyt harmaan sävyt!

5. Paras käsityömuisto?
Varmaan viidennellä ja kuudennella neulotut lapaset ja villasukat. Koska olin nopea, ehdin neuloa myös mollamaijan. Ohjetta piti seurata tarkasti ja se oli jännää. Nukke taisi jäädä silloin koululle. Harmi!

6. Mikä on paras vuodenaika?
Eniten pidän keväästä (toukokuu) ja alkusyksystä (syyskuu).

7. Paras paikka?
Oman kodin jälkeen toisiks paras on Istanbul.

8. Lempiherkku?
Brasilialaiset palloset, joita tarjotaan aina synttäreillä. Keitetään kokoon kondensoitua maitoa johon on lisätty hieman rasvaa ja kaakaojauhetta ja lopuksi massasta pyöritellään palloja jotka kuorrutetaan suklaaströsselillä. Njam!

9. Haluatko saavuttaa jotain blogillasi? Mitä?
En ole asettanut mitään tavoitteita, mutta toki se on mukavaa jos joku saa täältä inspiraatiota käsitöihin tai muuten vaan iloa :)

10. Mitä tällä hetkellä on puikoilla?
Taitaa olla pipo, taas kerran... Seuraavaksi toivottavasti huopatöppöset Puro -yllätyskerästä.

11. Nukutko tarpeeksi?
No joo, juuri ja juuri tarpeeksi. Siis riittävästi, etten ole väsynyt päivisin, mutta enemmänkin olisi kiva nukkua. Elän toivossa, että unen tarve vähenee valon lisäänytessä. Tämä talviaika tuntuu siltä, kuin nukkuisi talviunta...
4 kommenttia:

 1. Kiva kuulla näitä juttuja - en tiennyt esimerkiksi, että aloitit korttiblogina. Siitä tulikin mieleeni, että olen joskus miettinyt, mistä blogisi nimi tulee. Mihin Auringon ihanat viittaa? Se on tosi symppis ja erikoinen nimi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimellä on ihan hassu tarina. Olin vuosia sitten yhdellä nettipalstalla nimimerkki Aurink* ja siitä blogin nimi sitten vääntyi. Olen monesti mietinyt, että aika omituinen nimi on blogilla, mutta kai sellainen mietintä on aika yleistä monilla muillakin välillä. Kiva kuulla, että se kuulostaa symppikseltä :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ole hyvä ja kiitos itsellesi vielä haasteesta :))

   Poista