6. elokuuta 2020

Tarvaspää (haasteen kohta 35)
Museohaaste numero 35:
Valitse seuraava vierailukohteesi sokkona Museot.fi/nayttelyt sivun tai Museokortti-sovelluksen listalta.

Avasin näyttelyt -osion, otin rajaukseksi Uudenmaan ja selasin vasemmalla kädellä silmät kiinni näyttelyitä. Sormi osui Espoossa sijaitsevaan näyttelyyn, Tarvaspään "500 vuotta eteenpäin". Miten sattuikaan, kauaksi ei tarvinnut lähteä!
Tarvaspäähän on ihana. Akseli Gallen-Kallelan museon pihapiirissä sijaitsee värikkään historian omaava kartanorakennus Villa Linudd, jossa toimii Tarvaspää CafeZocerian kahvila ja juhlatila. Ajoreitti tuonne on tällä hetkellä kehä ykkösen raidejokeri-rempan takia hieman kinkkinen ainakin etelästä tultaessa, pitää kiepata Vermon kautta. Opasteita kuitenkin löytyy.Itse näyttelyn idea jäi kuitenkin valitettavasti hieman hajanaiseksi. Emme kummatkaan mieheni kanssa oikein saaneet kiinni, mitä sillä oikeastaan haluttiin kertoa. Muuta kun että rakennus on suunniteltu ja rakennettu kestämään satoja vuosia. Ateljee on aika upea ja siellä on hieno valo. Lattia on myös jännä, puupölkyistä ladottu ja se natisee ja narskuu jalkojen alla.Täälläkin oli Gallen-Kallelan ryijy, tottakai.
Talon kylpyhuone on erittäin erikoinen. Alas laskeudutaan portaat ja kylpyammeen yläpuolen ikkunasta voi katsella ateljeehen.
Taiteellinen kokonaisuus!Yhdessä yläkerrosten huoneista oli näyttely, jossa oli esillä Gallen-Kallelan tavaroita, mm. hänen silmälasinsa.Nämä värit!Taiteilijan sukkia on parsittu muutamankin kerran. Mahtoivat olla varsinaiset lempisukat!Taloa oli suunnitelmien mukaan tarkoitus jatkaa vielä yhdellä siivellä. Harmillisesti varoja ei tähän kuitenkaan ollut, mutta onneksi luonnoksia löytyy. Olisi tuo ollut hieno, jos olisi toteutunut kokonaiesna! Nykyinen rakennushan on suunnilleen puolivälistä vasempaan reunaan oleva kokonaisuus.Pihan puissa oli tilataidetta.

Museohaasteesta on tehty nyt 29/50. Vielä on muutama helppo kohta jäljellä ja myös pari aika kinkkistä. Eiköhän nekin kuitenkin loppuvuoden aikana saada kasaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti