14. huhtikuuta 2014

PelargonipimahdusPelargoni-innostukseni vaan kasvaa ja vaatimaton kokoelmani on saanut kaivatun lisäyksen Kevätmessuilta. Viimein törmäsin ruusunnuppupelargoni "Apple Blossom":iin ja siinä se nyt mukissa kerää vähän kokoa, ennenkuin pääsee isompaan ruukkuun. Koitan hoivata sitä hyvin, jotta siitä tulisi oikein kauniisti kukkiva tapaus.
Autotallissa talvehtineista yksilöistä moni on ihan hyvässä kunnossa, kaksi vain kuoli. Yhdessä näkyy jopa nuppuja, mahtavaa! Näiden tarkempia lajikkeita en tiedä, ovat ihan massatavaraa Plantagenista.Ekaa kertaa kasvatan pelargoneja siemenestä, nämä ovat nimeltään "Raspberry Ripple". Isompaan ruukkuun heidät voisi jo laitella. Siemenpussissa oli 8 siementä ja kaikki itivät. Hurraa!
Yksi tuoksupelargoni on kituutellut hoidossani muutaman vuoden ja nyt luulin sen jo lopullisesti kuivuneen. Mutta se puskeekin terhakkaasti uutta, tuoretta kasvustoa. Aika söpöä. Kyllä tästä vielä pelargoni-kasvattajan ura urkenee : ))


10 kommenttia:

 1. Oi, oikein hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että näyttyäsi hyvältä vielä kesälläkin : )

   Poista
 2. Olet selvästi jo pro noissa hommissa. Keväällä ottamistani pistokkaista jäi muutama henkiin, mutta ensimmäistä kertaa onnistuin saamaan monta pelargoniaa hengissä kevääseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, pistokkaiden ottoa tulisikin opetella. ja yrittää muistaa ottaa. Hienoa, että sinun pelargoniasi selvisivät talvesta!

   Poista
 3. Ihania taimia. Kelpaa olla ylpeä ja iloinen. Erityisen kivalta tuntuu löytää eloa jo menetetyksi luulemastaan kasvista, kuten tuo viimeinen kuva osoittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ilo yllättävästä uudesta kasvusta on todella suuri. Aina kannattaisi olla kärsivällinen ennen kuin tuomitsee menetetyksi, mutta välillä ei vaan halua säilytellä kuivia karahkoja, onhan ne aika rumiakin.

   Poista
 4. Apple Blossomissa on nostalgiaa :). Silloin kun olin nuori (eli tositosi kauan sitten..), se oli ihan huippusuosittu hajuvesi :).
  Veikkaan, että pitkälti edullisen hintansa takia, mutta siinä oli älyhieno pullo ja hyvä tuoksu. (Voi olla, että nykyään olisin toista mieltä).

  Iloista pääsiäistä ja kun ehdit, niin tuu kurkkaamaan haaste ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon haasteesta! Olenkin tässä viime päivät pohtinut, mitä design -esinettä ei meille tulisi. Kauheen vaikea!

   Hajuvesistä puheen ollen, ostin hulluilta päiviltä Anais Anaisia, nuoruuteni ekaa hajuvettä. Niin nostalgista : ) Apple Blossom kuulostaa kyllä hyvältä, makeahkolta ; )

   Poista