21. huhtikuuta 2014

10 kuvaa kesään - huhtikuuVähän on kiirettä pitänyt nyt vapaapäivinä, kun on täytynyt olla niin joutilaana. Vielä tänään on luvassa sitä samaa, mitä viime päivät ollaan tehty: Puuhastelua pihalla. Rauhalliseen tahtiin, ilman pakkoa tehdä mitään. Välillä on myös otettava torkut kuumalla trampalla, ettei vaan liian raskaaksi kävisi.

Ylempi kuva on ´virallinen´ 10 kuukautta kesään -kuva perjantaiaamulta. Ruoho on ihan selvästi jo vihreää!
Vertailun vuoksi kuva, joka on otettu hetki sitten. Aurinko ainakin paistaa kirkkaammin ja puuhailujen tuotoksia on siellä täällä. terassi on käsitelty mustaksi ja saunaan menevät halkolaatikot on päätyneet pois  maalauksen tieltä. Jonkun kastelukannut eivät ole päässeet paikalleen pihan toiseen päähän, jotain muuta tärkeämpää varmaan tullut mieleen niitä viedessä (tai sitten laiskuus...) Korituoliin suhuttelin eilen kaksi pulloa mattavalkoista. Nyt se ihan hohtaa : )Jännityksellä odotan, miten ensimmäiset istuttamani hyasintit kukkivat. Hyvältä näyttää ainakin tässä vaiheessa! Vaaleanpunaista ja fuksiaa kukkaloistoa olisi tulossa näistä.Koiranhammasliljan sipuleita ostin syksyllä irtokappaleina muutaman. Näyttävät nousevan hyvin. Hirmu kaunis tuo lehtien marmorikuvio! Näiden pitäisi olla kukinnoiltaan sellaisia kermanvaaleita.
Perjantaina palloesikko oli tuon näköinen.Ja tänään jo tämän näköinen!

Niin mahtava kevät : ))6 kommenttia:

 1. Kuvakulman vaihtaminen kannattaa. Kivoja näkymiä yläkantilta. Nytpä olisikin hyvä hetki öljytä patiot ja terassit, kun vielä ei ole kovin paljoa koivun siitepölyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pallerot on hauskan näköisiä suoraan ylhäältä, ainakin nyt kun ihan kaikki nuput ei vielä ole auki. Öljyäminen on aina vähän sellaista pakkopullaa ja vielä ärsyttävämpää on odottaa lautojen kuivumista, mutta kannattaahan se näin alkukeväällä tehdä niin si sitten tarvitse huolehtia myöhemmin tänä vuonna asiasta. Musta terassi oli haaveissa jo viime vuodesta, mutta nyt vasta päästiin toteuttamaan kun uusin osakin on vuoden vanha.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Niin on. Eipä tämä loppuisi koskaan : ) Tai no onhan se kesäkin kiva. Ja tuleehan tästä keväästäkin kai aika pitkä nyt kun näin aikaisin alkoi ; )

   Poista
 3. Nimenomaan niin mahtava kevät <3.

  Hauska seurata tätä sun haasteen edistymistä, kun oma jäi kesken. Ei vaan riittänyt kaiken keskellä energiaa, vaikka nyt vähän harmittaakin. Olis ollut niin mukavaa jälkikäteen kuvista katsoa miten kesä lähenee, mutta onneks on tää teidän piha :)

  Ihan kuin olis tuon liljan lehdissä heijasteita vedestä. Ja palloesikko on ihanan kaunis pallo :)

  Kyllä tosiaan tänä keväänä meidän kelpaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuukausihaaste on vähän työläs (lähinnä vaikea välillä muistaa), mutta on niitä sitten kiva katsella myöhemmin. Ehdithän sä ensi vuonna haasteeseen, jos energiaa riittää!

   Aika uskomaton tuo koiranhammasliljan lehti. Sitä yhtä liljaakin aina ihmettelen, missä on sitä ruutukuviota. Ihmeellisyyksiä on luonto täynnä : )

   Poista