6. huhtikuuta 2014

Kevät(messu)juttuja


Viime torstain bloggareiden kukkakoulussa Kevätmessuilla opin miten oikeaoppisen kukkakimpun tulee olla spiraalin muotoinen. Kukkien asettelu oli hauskaa ja helppoa, vaikein osuus olikin liikojen varsien leikkaus ilman että viipaloi suikaleita myös peukalostaan. Kimppu oli alunperin melko pyöreä, mutta levähti vähän sidontanarun löystyessä. Reunoilla on kalloja, joita ei voinutkaan herkän varren takia hirmu lujaan sitoa.

Hauskaa oli ja mukava oli tuoda kotiin itse sidottu kimppu : )
Yksi jaloleinikki on avautunut näin isoksi ja kauniiksi.

Messuille piipahdimme vielä tänäänkin perheen kanssa. Lasten mielestä reissun kohokohta taisi olla englantilaiset muhkeat fudge-palat. Mies innostui riippumatosta pihalle, sellaisesta omassa telineessään roikkuvasta. Veikkaanpa, että lähiviikkoina meille syntyy oma versio riippumattotelineestä ; )

Itse ihailin taas sitä mieletöntä tulppaanimäärää ja taimikojujen vihreyttä. Ja voi harmi, meille ei taida pihalle enää mahtua yhtään pionia. Pionien kodin pöytä oli taas ihanuuksia täynnä! Tein kuitenkin muutamia kivoja löytöjä, joista kerron myöhemmin lisää.
  Olen vääntänyt lisää taimipotteja ja kokeilen onneani nyt usean vuoden vanhoilla siemenillä. Toistaiseksi juuri mikään ei ole itänyt, mutta siihen nyt pitääkin varautua. Akileijan siemet on viime kesänä omalta pihalta kerätty, mutta se taitaa noin yleisesti ottaen itää kovin hitaasti. Heitinpä pariin pottiin myös Edelweissin siemeniä, joita sain tuliaisiksi Itävallasta monta vuotta sitten. Toivo niiden suhteen ei ole kovin korkealla, mutta kokeillaan nyt huvikseen.
Eikun onhan siellä jotain itänyt! Salkoruusun tomera pikku alku! Syksyllä poimin työpaikan lähikaupan pihalta tumman salkoruusun siemeniä, joten nekin on tuoreahkoja. Jos saan pikkuisen pysymään hengissä ensi vuoden kesään, kukintaa saattaa olla odotettavissa. Meillä vaan ei ole aurinkoista seinustaa, jossa nuo viihtyisivät, mutta testataan kukkapenkkiä ilman seinustaa ja tuetaan tarvittaessa. Lapsuuden kodissani kasvoi keittiön ikkunan alla salkoruusuja, ne oli pikkutytön silmissä ihan hurjan korkeita kukkia ja muistan, että ne houkutteli myös paljon kimalaisia.

Leppoisaa sunnuntai-illan jatkoa ja aurinkoa ensi viikkon : )8 kommenttia:

 1. Voi miten sulonen toi pieni vihreä sinnittelijä <3.

  Riippukeinuja tuli itsekin silmäiltyä. Vanha kun on jo niin kulahtanut ja hapero, ettei siihen enää uskaltais heittäytyä.
  Eikä oo enää niitä omenapuitakaan, joiden väliin se viritettiin.
  Jotenkin ne valmiit telineet on niin hirmu massiiivisia, ettei houkuta. Tai ainakin sille pitäis olla paljon tilaa ympärille, ettei oo koko terassi pelkkäää riippukeinua.

  Oli se messujen puutarhaosasto kyllä tosiaan kiva. Jälkikäteen harmitti, ettei tullu otettua enempää kuvia, kun ikkunasta katsoen ei tota väriä liiaksi asti ole :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se teline aika kookas. Metallisiakin oli, mutta ne taas oli ihan susirumia. Meinattiin käyttää telinettä nurtsilla, sillä terassille se ei oikein mahtuis.

   Juu siis miten pölvästi voi ihminen olla, ettei ota toisellekaan messuvierailulle kameraa mukaan? Kysyn vaan! No onneksi ne vihreydet säilyy mielessä vielä, toivottavasti siihen asti että oikea luonto on yhtä vihreä : )

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitti! Ihmeellistä kyllä se on vieläkin hengissä : )

   Poista
 3. Pieni salkoruusuvauva <3
  Ihanan kukkakimpun teit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos : ) Juu tuo vauva on aika vastustamaton. Nyt sitä pitääkin hoivailla erityisellä huolella.

   Poista
 4. Ihana kimppu! Puutarhamessuille olisikin joskus hauskaa mennä. Ehkä sieltä saisi ideoita tällainen ikkunalautapuutarhurikin. Ja kivahan se on aina vihreyttä ihailla muuten vaan... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Messut ovat varmasti aina piristävät ja inspiroivat, vaikka ei mitään viljelisikään. Leikkokukkiakin tuntui olevan tarjolla kivasti, ja kaikkea vähän löyhemminkin puutarhaan liittyvää. Vihreys antaa ihanasti voimaa, uskomattoman ihanaa, että kohta luonto räjähtää vihreäksi!

   Poista