8. huhtikuuta 2014

Mitä kuuluu maljaköynnökselle?Laitoin viime kesän terassin kaunistuksen, hulppeasti kukkineen maljaköynnöksen, autotalliin talveksi toivoen sen henkiinheräämistä keväällä. Ja tältä se nyt näyttää:

Ei paljon henki siinä pihise, oksat on kuivia kuin korput. Toiveikkaasti kastelen sitä silti, mutta ihan oikeasti on varmaan myönnettävä, että mennyttä on.
Kevätmessuilla ihailin ihmisten ostoskasseista tursuavia maljaköynnöksiä ja ajattelin, että jossain on varmaan niitä hyvällä hinnalla tarjolla. Ja oi onnea, löysin kojun ja sain viimeisen vaaleanpunaisen hintaan 10€. Olen niiiin happy! Vaikka tuo ei ihan priimayksilö olekaan (oksat vähän vääntyilleet) niin uskon siitä kehkeytyvän vielä kunnon terassinkomistaja. Kunhan saan sen pidettyä voimissaan sisätiloissa terassikeleihin asti...

Meillä ollaan innostuttu leipomaan macaron -leivoksia! Poikani 14v. toimii leipurimestarina ja me muut maistelemme ja nautimme tuotoksista. Kuvassa italialainen macaron vadelmatäytteellä. Maku täydellisen super, vaikka ulkomuodolta hieman kuhmurainen. Vähän lisää sekoittamalla taikinasta olisi tullut hiukan löysempää. Ensi kerralla sitten : ) Poika leipoi myös ranskalaisia macaroneja, ne ovat vaaleanvihreitä ja välissä on valkosuklaatäyte. Ihan superhyviä nekin... Ohjeet kumpaankin versioon kera kattavan tietopaketin löytyy täältä. Näitä leivomme ihan varmasti vielä monta kertaa, tytön kesäkuisille synttäreille ainakin!


2 kommenttia:

  1. Maljaköynnöksessä on tosi kaunis kukka! Harmi, ettei talvetus onnistunut. Mutta mukavaa, että löysit uuden ja edullisen tilalle! Minä suuntaan Tampereen messuille ja oikein odotan jo mitä kaikkea kivaa sieltä löytyy!

    VastaaPoista
  2. Kävi niin hyvä tuuri, ettei vanhan menetys kovin paljoa harmittanut. Mukavia messuja!

    VastaaPoista