1. huhtikuuta 2014

Nälkäpelikauluri


Turbokokoisilla puikoilla on nyt neulottu ja kauluri on valmis. Tai onhan se ollut jo jonkun aikaa, kuten kuvien lumisuusasteesta voi päätellä. 

Tytär tykkää siis Nälkäpeli-sarjasta kovasti, joten kun törmäsin Ravelryssä tämän kaulurin ohjeisiin, ei tarvinnut kauaa miettiä, pitääkö sellainen hänelle neuloa. Sopivasti sattui vielä niin, että saimme New Yorkista kauluriin juuri sitä THE lankaa, Lion Brand Yarn Studion Wool-Ease Thick & Quick Tweediä. (Tsiisus mikä sanahirviö!) On todella Super Bulkyä lankaa, puikotkin piti olla 15 mm ja 20 mm.

Vaikka ohje oli hyvä, neulomisessa oli silti kovasti haasteita. Ihan neulojasta johtuvia kaikki, ja siitä ettei neuloja viitsinyt etsiä mittanauhaa ajoissa. Kaulusrenkuloihin oli ohjeessa ilmoitettu mitat, mutta aloin vaan mittaamatta tehdä kauluskappaleen kokoista rinkulaa. Sisälle laitoin 10 kpl trikookudetta, jonka ympärille virkattiin lankaa. Toinen ja kolmas kerros samoin ja sovittamaan. Kaulurihan hulahti suoraan hartioista ohi. Hups, eihän sellaista kauluria oikein voi käyttää! Onneksi olin tehnyt rinkulat huolella ja tietysti kaikki kolme, jotta pääsin sitten purkamaan kaikki pois. Huoh...

Varsin outo härpäke kaikin puolin. Ohjeen mukaan kauluri saisi jäädä hieman kotikutoisen näköiseksi eikä sen ole tarkoitus olla täydellinen. No minun kaulurini ei todellakaan ole täydellinen, kaikkea muuta! Monista paikoista on niin ruma, että ihan hirvittää. Reunasta tuli lörpöttävä, kun ohjeessa käskettiin luoda silmukat erittäin löyhästi. Koitin sitten virkata reunaa kiinteämmäksi ja se onnistui ehkä osittain.

No, kauluri kelpaa tyttärelle hyvin, se kai on kuitenkin pääasia! Eikä jää pieneksi : )

Hiihtolomareissulla tuli neulottua perinteen mukaan sukkia. Ja niitä ehtikin hyvin lentokentillä ja koneessa neuloa, kun niitä viivytyksiäkin oli. Mallina sukissa hauska Shur´tugal, jota oli mukava kutoa. Lanka on Regian 4-Fädig Color, joka ei ehkä kuitenkaan tuo kuviota parhaalla mahdollisella tavalla esiin. Langan pitäisi olla vähän kiiltävämpää.
Tämä malli on niin kiva, että varmasti tulee tehtyä toisetkin joskus, eri langalla.


6 kommenttia:

 1. Kiva näköinen kauluri! Pitää oikein googlettaa mikä on Nälkäpeli :O) OOn niin ulkona nykylasten jutuista!
  Ihania sukkia olet neulonut vaikka kuinka monet parit. Tuskin maltan odottaa, että ehtisin puikkoihin minäkin. Ensi viikolla loppuu perheen junioreiden jääkiekkokausi ja sitten saan kolme vapaailtaa viikkoon. HIP HEI! Ja sitten puikot heiluu taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täytyy myöntää, että tykkään itsekin Nälkäpelistä.

   Sukkia tulee tehtyä kuin huomaamatta, nyt on kolme paria kesken. Hienoa ja mahtavaa, että pääset neulomaan!

   Poista
 2. Kauluri on juuri sellainen kuin Nälkäpelikaulurin pitääkin olla. Kotikutoisen ja "vanhan" näköinen. Hieno.
  Saitko yleisöä kun kudoit lentokintillä? Muistan kun joskus kudon New Yorkissa niin sain paljon ihmettelijöitä tekniikan vuoksi. Minusta meidän tapamme kutoa on paljon nopeampi kuin se langanvääntelytekniikka, joka siellä on vallalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos : ) Vyöhykkeellä 12 tehdyn näköinen se ehkä on?

   En saanut ihmettelyä osakseni, mikä johtui ehkä siitä, että JFK:lla neuloin sen portin lähellä, josta lähti Finnairin kone kohti Helsinkiä, olin siis suomalaisten ympäröimänä. Vastakkaiselta portilta lähti meidän kone Berliiniin.

   Todellakin se langanvääntely on melko hurjan näköistä touhua. Mannermainen tapa on yksinkertainen ja nopea, miksiköhän se ei ole levinnyt Amerikkaan (ja Iso-Britanniaan)?

   Poista
 3. No eipä oo mullakaan nälkäpelistä mitään aiempaa havaintoa, mutta kauluri on ihan tosi suloinen. Just sellanen kotikutoisen oloinen ja lämmin. Eihän tosta voi olla tykkäämättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annukka. Kotikutoisuuteen täytyykin tuossa kiinnittää huomio, ainakin mun perfektionistihkoja silmiä muuten helposti särkee... ; )

   Poista