2. elokuuta 2013

Avoinna ensi sunnuntaina


Puutarhamme on auki ensi sunnuntaina 4.8. klo 12-18. Osallistumme siis Puutarhaliiton Avoimet Puutarhat -teemapäivään (kliks). Olen merkannut perennoja tuollaisilla lappusilla ja pihamme näyttääkin tällä hetkellä lähinnä kasvitieteelliseltä puutarhalta ;)Päätin viime viikolla ihan yllättäen riuhtoa pois kaikki kanukat "kaivopenkin" toisesta reunasta. Mietin, että miksi ihmeessä pidän siinä sellaisia kasveja, joita inhoan? Samalla keltapäivänliljatkin kanukoiden edestä muuttivat toisiin kohtiin pihaa. Nyt mahtuu uusia perennoja tulevinakin vuosina (jee!!). Punahatut kukkivat hienosti, paitsi että tuolle oikenpuolimmaiselle pitkälle yksilölle sattui ikävä onnettomuus kun pyllistin kivitornin ylimmäisen kiven suoraan sen päälle. Oi voi! Laitoin ensiavuksi metallituen, toivottavasti ihan kaikki oksat eivät katkenneet...
Isäni rakensi vesipumpulle ja vesijohtokelalle oman talon :) Tosi söpö siitä tuli! Aita on maalattu kertaalleen, mutta se  kaipaa selkeästi vielä ainakin yhden kerroksen.
Uusi hankinta kaivopenkkiin on Keijunkukka ´Berry Smoothie`. Mitkä herkulliset värit! Hankintalistalla olisi tälle kavereita, kaikkia ihania sävyjä on kivasti saatavilla läheisessä taimikaupassa. Nää on sellaisia puutarhan karkkeja, kalorittomia herkkuja :)Mahtaako auringonkukka räjäyttää itsensä auki sunnuntaiksi? Näiden pikkutaimet löysin kevällä toisesta perennapenkistä ja epäilen vahvasti, että ne olivat alkaneet kasvaa oravan ruokajemmasta. Itse en niitä ainakaan ollut kylvänyt. Kiitos vaan kurre, komeat kukat näistä on tulossa!Vielä yksi herkku, Syysleimu ´Peppermint twist´, ihan kuin Polka-karkki. Nam!

Lämpimästi tervetuloa vierailulle sunnuntaina! Näkemisiin :)


2 kommenttia:

  1. Voi kuinka hauskaa! Olisi ihanaa jos pääsisin tulemaan. Yritän!
    Mutta joka tapauksessa, mukavaa avointen ovien puutarhapäivää! Sään pitäisi ainakin suosia :-)

    VastaaPoista
  2. Onpa kivaa, että osallistutte puutarhapäivään! Toivottavasti tulee kivoja ihmisiä paikalle.

    Isäsi rakentama mökki on suloinen.

    VastaaPoista