28. elokuuta 2013

Loppukesän tunnelmia pihalta


Näinä ihanan lämpiminä loppukesän päivinä on aivan erityinen tunnelmansa. Oikeastaan ei ole enää kesä, mutta ei nyt vielä syksykään. Tällainen välitila.

Kukat jaksaa vielä pihalla kukkia. Aika komea on tuo terassihortensia, joka pykäsi vielä oikein leiskuvan kukinnon vihertyneiden kaveriksi. Laitan tämän syksyllä maahan ja toivon, että se alkaa kukkia kuten kaksi viime kesäistäkin. En ole niitä ollenkaan lannoittanut, joten kukinta ei toki ole kaupasta ostettujen taimien veroinen, mutta kiva yllätys silti koko talvehtiminen, saati kukkiminen!Kuun alussa kotiutin taimistolta tämän syysleimu Crème de Menthen, koska en vaan voinut vastustaa. Silloin nuppuja ei vielä näkynyt ja varauduinkin siihen, että kukkia saa odotella ensi vuoteen. Mutta meinaa se kukkia, jee! Kukat ovat hennon vaaleanpunaiset, kuten noista viehkoista nuppujen tupsuista voi päätellä.Kaivopenkissä kukkii kaunopunahatut. Ne, joiden alkuja kaivelin epätoivoisena mullan seasta joskus keväällä ; ) Tästä kuvakulmasta huomaa selvästi, että keskellä penkkiä on täysin vapaata tilaa. Asialle täytyy varmaan tehdä jotain.Jos olen tänä vuonna hurahtanut leimuihin, niin samaa voi sanoa myös keijunkukista. Tässä oranssihtava `Autumn leaves´ ja tummanpuhuva ´Midnight Bayou´.Omanlainen tunnelma näyttäisi olevan myös tyttärellä ja hänen ystävällään läksyjenteon lomassa ;)Maljaköynnös voi myös hyvin ja oikein kukkeasti! Toivon lämpimien säiden jatkuvan, jotta tätä ei tarvitsisi vielä vähään aikaan raahata sisätiloihin. Taitaa nämä lämpimät onneksi jatkuakin :)


3 kommenttia:

 1. Ihana tuo hortensia! Jännää, että sinulla leimu ei vielä ole aloittanut, kun minulla se kukkii - mutta niin se teki jo ostettaessa. Ruukuissa kasvit usein kukkivat vähän aiemmin, kun ne ovat stressaantuneet pienestä juuritilasta.
  Sen kukat ovat äärettömän suloiset! Ja mikä hauskinta, mulle tulee kasvista joka kerta sinä mieleen :-)
  Hieno tuo kaivopenkki! Kannattaa muistaa, että jos siinä tänä vuonna näyttäisi olevan tilaa, niin ensi vuonna siinä voi jo olla ahdasta, kun kasvit tuuheutuvat. Perennat kituuttavat usein liian täyteen ahdetuissa kukkapenkeissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan hyvin reaktiosi kun näit tuon leimun, se taisi olla ihastusta ensi silmäyksellä!

   Juu, koitan hillitä itseäni perennojen kanssa ja jättää niille tilaa. Nyt kesällä jouduin pelastamaan reppanan prinsessankakkaran muiden isompien katveesta, sillä oli vaan pari ihan pientä lehteä. Nyt se sai uuden väljän paikan, toivottavasti jaksaa kasvaa nyt. Herkemmät varmaan kupsahtaakin ahtauteen. Kiitos kun muistutit : )

   Poista