12. elokuuta 2013

Ja kissanviikset!


Kissablogeissa kiertää Naukulan  aloittama haaste erittäin tärkeästä asiasta, kesäkissoista. On todella käsittämätöntä että lemmikkejä edelleen hylätään. Täysin sydämetöntä toimintaa. Edellinen kissamme Aatu oli pelastettu kesäkissa. Se löytyi veljensä kanssa elokuussa hiekkakuopalta ja löytäjät tarjosivat nälkäisille ja seurallisille nuorille herroille mukanaan eväänä ollutta Fanny -suklaavanukasta. Kissapojat pääsivät löytäjien kotiin ja omistajia koitettiin etsiä. Kukaan ei ilmoittaununut ja kissat pääsivät asustelemaan siskolleni. 

Sattumien kautta Aatu päätyi meille syksyllä 1993, tuolloin melkein parivuotias komean kokoinen kolli. Saimme pitää Aatun perheessämme kesään 2011 saakka.
Haasteeseen kuuluu julkaista kuvia kissanviiksistä. Tässä Aatun muhkea tyylinäyte :)
Tuuheutta löytyy! Tämä kuva taitaa olla herran loppuajoilta, ainakin kuvasta huokuu vanhuus ja väsymys. Aatu oli yleensä perinteinen kerällänukkuja, mutta muutaman kerran tyyli oli tämä :)
On Ellinkin viikset toki komeat! Vähän naisellisemman sirot vaan :)Yksi jännä ero Aatulla ja Ellillä muuten on. Aatu ei koskaan pessyt korvien takaa (kuten Elli kuvassa), vaan pelkät kasvot. Lapsuuden kissamme Hissu oli kuten Elli, korvan taukset tuli putsattua huolellisesti joka kerta. Liekö tämä tyttökissojen ominaispiirre, josta kollit eivät välitä? Mitä sanovat poikakissojen omistajat, pestäänkö siellä korvien taustat? ;)

10 kommenttia:

 1. Kiva kuulla Aatun ja veljensä onnellisesti päättynyt tarina. Viikset ovat komeat sekä Aatulla, että Ellillä. Ja kyllä meillä pestään korvantauksetkin :), siis poika itse pesee. Ja kovasti tykätään myös siitä, että henkilökunta puhdistaa korvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aatu eli sitten lopulta hyvän ja pitkän elämän. Ennen löytymistään ei myöskään ollut onneksi ehtinyt riutua liikaa.

   Ihanaa, että teillä Nero-poika pesee korvienkin takaa! Eipä toiminut mun teoria ja hyvä niin :)

   Poista
 2. Ihana Aatu ♥ Mitkä suloiset läikät ja kasvojen merkit, ja tassujen värit!
  Ellikin on tietenkin ihana :-)
  Meillä asuu ainakin kaksi sellaista keikaria, jotka pesevät korvantauksetkin. Tosin hienointa on, jos toinen pesee eikä tarvitse itse vaivautua. Ehkä Aatukin odotti, että joku muu tulee ne pesemään? Myös liian varhain vieroitettu pentu on saattanut jäädä vaille joitakin tärkeitä kasvatusseikkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aatu oli aika jännä väreiltään. Musta ei ollut pikimustaa, vaan jossain valossa tumman ruskeaa ja jossain harmaata. Aatun elämän alkuvaiheista kun ei oikein tiedä, voi hyvin olla että jotain tärkeää on jäänyt saamatta :/

   Voi mitä palvelua tuo kaverin korvien pesu, aivan ihanaa. Mukavaa, että teidänkin pojat on pesuasioissa täsmällisiä!

   Poista
 3. Voi ei... jotenkin en ole edes osannut ajatella, että kesäkissoja yhä vieläkin otetaan ja sitten hylätään. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, se on todella sydäntä raastavaa. Ei todella uskoisi että sellaisia ihmisiä edelleen löytyy. Onneksi jotkut tarinat sentään päätyvät onnellisesti.

   Poista
 4. Suloisia kisuleita. Tykkään kovasti Ellin värityksestä. :O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan ne sellaisia :) Elli on tosiaan aika jännä, hätkähdän sitä joskus välillä vielä itsekin.

   Poista
 5. Kiitos, että osallistuitte tähän haasteeseen! Hienoja viiksiä siellä :)

  VastaaPoista