13. elokuuta 2013

Satoa


Kasvimaalta nousee taas vähän satoa. Porkkanoita on tänä vuonna kolmessa värissä, todella makoisia olivat kaikki. Liila porkkana on söpö, tosin se on sisältä ihan tavallisen oranssi. Nämä olivat maistiaiset, loput saavat vielä hetken kasvaa. Sadetta on ainakin nyt kiitettävästi tullut!Omenoita meille tulee tänä vuonna ruhtinaalliset 3 kappaletta! Tämä on kesäomena Pirja, talviomena Pekka ei vielä(kään) innostunut tekemään hedelmiä. Ihan näistä ei taida saada piirakkaa, mutta kivat maistiaiset kuitenkin.


Perunan kanssa meillä on jälleen epäonnea. Ne kasvavat kyllä upeasti ja kukkivatkin hyvin, mutta pinnan alla ei olekaan sitten mitään -ainakaan syötävää. Kuvat on heinäkuulta eli saattaa tietysti olla, että muutamassa viikossa mukuloita on muodostunutkin, mutta epäilen kyllä vahvasti.Perunan lajike oli jokin erikoinen, mutta kesäperuna se kyllä oli. Kasvilaatikkomme pienen koon takia ostin vaan kilon pussin niitä ja lajikekuvauksetkin kuulosti näissä erikoispusseissa kovin kiehtovilta. Yksi oli mm. pähkinäinen.

Ensi vuonna varmaan sitten laitamme jotain takuuvarmahkoa kuten vaikkapa Siikliä.


8 kommenttia:

 1. Voi harmi perunaa! Ainakin liika lannoitus saa sen tekemään vain kovasti lehtiä mukuloiden kustannuksella. Mutta ehkä sieltä vielä jotakin saa...
  Mullakin oli viime vuonna kaikenlaisia herkkuperunoita, mutta kun unohdin koko perunamaan kitkemisen ja sitten vielä sadonkorjuunkin ajallaan ja peurat söivät naatit, niin ei sitten loppusyksystä ollutkaan muuta nostettavaa kuin muutama reikäinen minipötkylä, jota ei tosiaankaan tehnyt mieli syödä :-D Harmi vain, pussia lukiessani minäkin kuolasin jo vesi kielellä.
  Ehkä ensi vuonna taas.
  Ihanat nuo porkkanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei sun herkkuperunoita :/ Perunamaan kunnossapito ei todella taida olla kesäisin ihan ekana mielessä monellakaan tarhurilla ;)

   Nää hujopit ovat kasvaneet aivan naturellisti, yhtään tippaa minkään sortin lannoitetta en ole niille nakannut. Tosin laatikon multa oli tuoretta puutarhamultaa suursäkistä, liekö sitten sitä jotenkin superlannoitettu?

   No mutta ei me lannistuta, ensi vuonna taas pottua yhteen laatikkoon, tuli mitä tuli!

   Poista
 2. Harmi, että potut epäonnistuivat. Porkkanat näyttävät kuitenkin onnistuneen hyvin. Minä ajattelin, että omistamme riittää pitkälle syksyyn, mutta ollaan niitä popsittu päivittäin ja kohta alkaa porkkanat olla loppu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoreet porkkanat suoraan maasta on kyllä niin hyviä, etten yhtään ihmettele, että hupenevat! Onneksi ne kaupankin tuoreet on makoisia, niillä voi sitten jatkaa kun omat loppuu. :)

   Poista
 3. Kaunis porkkanakimara. Täytyypä joskus kokeilla uusia värejä. Minä en laittanut tänä vuonna ollenkaan perunaa, sato on ollut niin surkea, että parempi käyttää maa-ala johonkin hyödyllisempään. Naapurissa on ammattiviljelijä, kasvattakoon hän pernunat kun osaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu saas nähdä, kauanko jaksamme omaa perunaa yrittää. Vielä intoa piisaa, mutta aika houkutteleva ajatus olisi kasvattaa siinä laatikossa jotain vielä kivempaa :)

   Poista
 4. Oi mitä porkkanoita. Itse en ole uskaltanut vielä "vetästä" yhtään porkkanaa maasta sen jälkeen kun (ihan liian myöhään) harvensin penkkiä. VAan ehkä tän innoittamana pitää käydä katsastamassa tilanne :)

  VastaaPoista