7. elokuuta 2013

Kymmenen suora

Sain Minnalta Kesän lapsi -blogista mukavan kesähaasteen, jossa vastataan kymmeneen kysymykseen. Kiitos haasteesta! :)

1. Kaupunkiloma vai rantaloma? Perustelut

Kumpikin kelpaa hyvin, mutta noista kahdesta valitsen kuitenkin kaupunkiloman, koska useimmiten kaupungeissa on enemmän nähtävää ja koettavaa kuin rannalla. Lisäksi en jaksa ottaa aurinkoa juuri yhtään, aktiviteettia pitää olla! 

2. Paras asia, joka on tapahtunut sinulle viime aikoina?
Parhaat jutut taitavat liittyä nyt pihaan ja sen uudistuksiin. Aita on melkein maalattu ja kattoakin aloitettu. Kivointa on kuitenkin ollut perennapenkkien myllerrys. Uudistuksista saa ihan valtavasti hyvää mieltä :)


3. Paras kesäherkkusi ja mahdollinen resepti
Letut savukalatäytteellä. Täytteeseen tulee jotain savukalaa (lohi, siika tms.), maustamatonta tuorejuustoa, creme fraichea/kermaviiliä, tilliä, sitruunamehua ja pippuria. Ladataan mössöä letulle ja kiepautetaan lautasella rullalle. NIIN hyvää!

4. Kesäperinteesi?
Savusaunonta mökillä ja villivattujen poiminta. Juhannuksena on myös hauska kerätä luonnonkukista kimppu tyynyn alle, vaikka en haikailekaan näkeväni unia tulevista sulhoista ;)


5. Paras viimeisin sisustusostoksesi?
Kovin paljon en ole sisustusjuttuja hankkinut viime aikoina, mutta paras tuoreimmista on kyllä Ikean Barometer -lamppu työpöydälle. Se in ihana.


6. Millainen on unelmiesi asuinympäristö?
Viihdyn nykyisellä pientaloalueella ihan hirmuisen hyvin, alue hipoo melkein täydellisyyttä tunnelmansa ja sijaintinsa takia. Löytyy hyvin erilaisia taloja monelta eri aikakaudelta, sulassa sovussa keskenään. Unelmien ympäristö olisi varmaan sellainen vanha Melukylä-henkinen puutalomiljöö, jonka pitäisi kuitenkin olla kaupungissa.


7. Suomen kielen kaunein sana?
Hän. Se on vaan kaunis. Lapsena kaverini päätti valita suomen kielen rumimman sanan ja päätyi seuraavaan: kokkare.

8. Millaisia kesäsuunnitelmia sinulla on tai oli?

Kesä on jo lopuillaan ja suurin osa suunnitelluista jutuista on tehty ja enemmänkin. Vielä ohjelmassa on miehen synttärikemut (40v.).


9. Paras vuodenaika?
Sanon tähän että toukokuu.

10. Mikä saa sinut onnelliseksi?
Moni asia, mutta valitaan nyt vaikka se, että työhuoneeni ikkuna (työpaikalla siis) vaihdetaan uuteen ja samalla saan ihan kunnon tuuletusikkunan ja toimivat sälekaihtimet. Hurraa! Ikkunaremontin myötä saan myös raahattua kotiin kasan ikkunanpokia, joista voisi vaikka syntyä kasvihuone. Onnellisuutta :))


* * *

Puutarhapäivä sunnuntaina meni oikein hyvin. Mukavia vierailijoita tuli tasaisena virtana koko aukioloajan. Oli hauska jutella sellaisten ihmisten kanssa, joiden kanssa intressit kohtaavat. Katsotaan, innostutaanko pitämään puutarha auki myös ensi vuonna. Kiitokset kaikille kävijöille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti