30. heinäkuuta 2013

Kesäkäsitöitä


Kesän aikana on tullut pihahommien ohella tehtyä myös kaikenlaisia käsitöitä. Muutama ikuisuusprojekti on edelleen kesken, joitakin pienempiä on jopa tullut valmiiksi saakka.

Viime kesänä aloittamani afrikkalaiskukat Florica-langasta ovat lisääntyneet, mutta voi elämä miten hidasta puuhaa se on. Kukkia syntyy tavallaan nopeasti, mutta kun ei tuo reilu 100 kappalettakaan ole mitenkään järin suuri kokoelma. Phuuh, toiset sata pitää ainakin vielä vääntää, että tulisi edes pieni peittonen. Lyhyellä matikalla laskettuna siihen menisi vielä kaksi vuotta (kesää).Pieni kukkapläntti.Jostain vanhasta puuvillalangasta tekaisin putkihuivin. Tekisi mieleni sanoa, että ihan tarkoituksella siitä tuli kaksivärinen, mutta kyllä totuus on se, että tuo maitokahvinruskea lopahti kesken. Olkoon sitten maitokahvia ja kahvimaitoa :)

Yritin tehdä huivia ohjeella, joka oli kesäkuun Kotivinkissä, mutta mun älykapasiteetti ei riittänyt tuottamaan samanlaista jälkeä kuin kuvassa oli. Itse asiassa epäilen vahvasti, että ohjeessa oli jokin virhe, sillä vaikka siinä sanottiin, että silmukkamäärä pysyy koko ajan samana niin kyllä se mulla ainakin lisääntyi jokaisella kuviokerroksella. No tulihan tuosta soveltamallakin ihan käyttökelpoinen. Ja ainakin voi sanoa, että "omalla ohjeella".Törmäsin kesämökkimme kylässä olevassa Letkun puodissa ihanaan villalankaan, joka on tuotettu siellä omalla kylällä. Tavalliset lapaset syntyi ilman ohjetta. Mieli teki virkata koristeiksi pöllöt ja vaikka niistä tuli aika söpöjä niin jotenkin liian pienet ne lapasiin ovat. Jos olisi oikein ahkera niin kirjailisi niille istumaoksan ja nokatkin nuo reppanat vielä tarvitsisivat. Toistaiseksi ne ovat kuitenkin irrallisina lentävä pöllökaksikko.Reissuneuleena heinäkuun alussa mulla oli raitasukat Fabelista. Lähtöhässäkässä en kuitenkaan saanut käsiini oikean kokoisia puikkoja, vaan tein nuo 3,5 millisillä. Tuli ainakin melko pehmeät lötröt. Värit eivät varmaan jätä ketään kylmäksi ;) Viime viikolla sitten otin härkää sarvista ja järjestin kaikki puikkoni ojennukseen. Nyt pitäisi löytyä oikeat koot vaivatta, tai niin ainakin voisi toivoa.


8 kommenttia:

 1. Voi mahoton, mikä määrä afrikkalaisia kukkia. Sinulla on ollut mukava käsityökesä. Minä neuloin vain 15cm yhtä sukan vartta ja samoissa mitoissa se on edelleen. :O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvähän tuokin 15 cm on, parempi kun ei mitään! Ja syksyn tullen varmasti alkaa taas käsityötyttämään ;)

   Poista
 2. Ihana virkattu kukkaniity. Olet olut ahkera.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks, pikkuinen niittyhän tuo. Väreillä on noissa hauska leikkiä. Otin tänä vuonna mukaan tiettyjä sinisiä ja johan tulee taas kivoja yhdistelmiä.

   Poista
 3. Minä aloitin myös noita afrikkalaisia kukkia tekemään tänä kesänä! Tosin ihan jämälankaprojektina, tarkoitus on kuluttaa kaikki jämälangat siihen. Josko niistä peitto syntyisi jossain vaiheessa :)

  Kauniita käsitöitä kaikki! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukat on kiva kesäkäsityö ja miksei niitä voi tehdä pitkin vuottakin. Puuvillastakin tulisi kivoja :)

   Jämälankatyössä on se hauskuus, että valmiissa peitossa voi muistella, mistä työstä mikäkin lanka on peräisin.

   Poista
 4. Hieno keko! Aivan superihania. Mä en tiedä miksi en jaksa tuollaisia värkätä... Äiti noita erilaisia peittoja väsää ja ne on ihania. Hieno tuosta tulee. Sähän voit laittaa nuo jo kasaan ja kasvattaa sitä rivi kerrallaan. Ehkä se varpaisiin asti joskus ulottuu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, käsityökeko :) Hyvä idea alkaa jo koota peittoa, silloin tosiaan urakka tuntuisi varmaan hävän vähemmän uuvuttavalta.

   Poista